zemlub Vloženo 4. Březen 2010 Sdílet Vloženo 4. Březen 2010 (editace) Zdravím škodováci. Měl bych takový dotaz jestli se vám někomu nestalo něco podobného. Včera večer jsem šel uklidit auto do garáže, nastartoval jsem auto a rozjel se. Jelikož to mám do garáže mírně do kopce a motor byl úplně studený, nechtěl jsem ho tůrovat taka auto při rozjezdu chcíplo. Asi tak po 2s se najednou začalo v mortorového prostoru kouřit cca 5s. Otevřel jsem motor, strhl plastový dekl a hledal odkud to šlo - viz. foto (červená elipsa) Co je to za to víčko (modrá šipka - viz. foto) nějaké odvzdušnění potrubí? Koukal jsem u octavie tour a ta ho tam nemá. Mám octavii 1,6; 75kW; motor BFQ; r.v. 2003 po faceliftu Díky moc. Editováno: 4. Březen 2010, autor: zemlub Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarlosTDi Vloženo 5. Březen 2010 Sdílet Vloženo 5. Březen 2010 (editace) - ve vlákně špatné starty 1.6 75kW přesně toto někdo popsal , při startu řacha a čmoud - nevím jak, ale musel ti zápal šlehnou do sání, tam se vypálil olej co se tam dostane odvětrnáním klikové skříně - to kudy ti to šlehlo je přetlakový ventil sání, přesně v těchto situacích přepustí veliký tlak, jinak by celé sání ruplo - to víčko se dá prý vyloupnout ven ? já to nezkoušel tak nevím - zajel bych si na VAG jestli nemáš nějakou závadu a jinak bych to neřešil, asi se to stává - Octavia Tour i Octavia II ale podle mě má tento přetlakový ventil naprosto stejný, u OII jen vypustily váhu vzduchu a místo toho je tam čidlo tlaku na sání vlevo od toho přetlakového ventilu. Máš tam na něj přípravu - jo a sprav si hadci odvětrání od kliky, ,máš ji v tom vlnoci prasklou a bleje tam olej, přestane se ti třepat na volnoběh - JINAK MÁŠ SUPER AUTO, BOŽÍ MOTOR A NÁDHERNOU BARVU :) Editováno: 5. Březen 2010, autor: KarlosTDi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.