Přejít na obsah

Fabia 1.4 TDI, problém s dobíjením!

Honza79

Doporučené příspěvky

Prosím o radu. Možná to tu už někdo komentoval nebo něco podobného, ale mám tento problém. Přestala se mi dobíjet baterka. Původně to vypadalo na vadný alternátor 120 A, ale ten byl repasován a řádně přezkoušen. Po zapojení ale nedobíjí, zkoušeno i na jiné baterii. A to hlavní, vůbec mi nesvítí kontrolka dobíjení, prostě jakoby nebyla. Nevíte co a jak? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde bych tu pojistku dobíjení měl hledat? Myslíš pojistku alternátoru v plastovév krytu na baterce? Ta je ok. I ostatní pojistky na boku palubky jsou ok. Pojistku dobíjení jsem ale v návodu pro vozidlo nenašel. Ještě se vrátím k té kontrolce dobíjení, nesvítí vůbec ani před startem při zapnutí zapalování! Ten alternátor je prý funkční. Tak opravdu nevím...

Odkaz ke komentáři

tak zkus proměřit po nastartování baterku, jestli stoupne napětí za chodu motoru wink.gif Na Fabii jsem to ještě nezkoušel, ale na Felicii to fungovalo, že napětí na baterce v klidu bylo nižší než při dobíjení alternátorem. Pokud tedy bude alternátor dobíjet, hledal bych chybu v kontrolce

Editováno: , autor: janjoy
Odkaz ke komentáři

tak zkus proměřit po nastartování baterku, jestli stoupne napětí za chodu motoru wink.gif Na Fabii jsem to ještě nezkoušel, ale na Felicii to fungovalo, že napětí na baterce v klidu bylo nižší než při dobíjení alternátorem. Pokud tedy bude alternátor dobíjet, hledal bych chybu v kontrolce

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak problém je vyřešen. Jednalo s o dvojitou poruchu. Byl vadný usměrňovač na alternátoru a k tomu ještě uhnilé kabílky, které jsou na alternátor napojeny přes konektor. Proto vůbec nesvítila kontrolka dobíjení a alternátor (i po repasu) nedobíjel, i když byl na zkušební stolici ok.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...