Přejít na obsah

neznámý alarm + DO (+ centrál?)

thool

Doporučené příspěvky

Zdravím zdejší členy,

můj čerstvý přírustek, Octavia SLX z roku 1997, má jakýsi dodělávaný alarm. Nikdo o něm nic neví.

Alarm má dálkové ovládání. Pokud zamču auto dálkou, aktivuje se alarm a případně by začal v nesnázi houkat, pokud auto dálkou odemču, alarm se deaktivuje a můžu auto otevírat/zavírat klíčem jakkoli potřebuji bez houkání.

Bohužel, alarm občas blbne a houká když nemá a co hlavně, nikdy jsem alarm neměl a ani na tomto autě ho nechci. Chtěl bych ale zachovat funkci dálkového ovládání.

Rozebral jsem tedy plasty pod volantem abych našel nějakou nápadnou krabičku a tu jsem také našel. Fotka je v příloze.

Chtěl bych se zeptat, jestli je někdo schopný z fotek poznat (popř má doma křišťálovou kouli :) ) následující věci:

- je vyznačená krabička pravděpodobně onen alarm?

- měly octy v této době vždy originální centrální zamykání a pokud ne, je možné, že se v oné krabičce skrývá i řídící deska centrálního zamykání?

- pozná někdo výrobce tohoto alarmu (podle ovladače)

Pokud by bylo centrální zamykání nezávislé na tomto alarmu, asi bych alarm odstranil úplně a koupil dálkové ovládání odjinud.

Pokud by centrál byl součástí tohoto alarmu, pravděpodobně bych tu krabičku kuchnul a odpojil vývody na houkačku, popř. omezil ostatní projevy zaplého alarmu tak, aby to nadále fungovalo jen jako centrál a DO.

Díky za jakékoli postřehy,

Tomáš

post-46270-1270579807,8531_thumb.jpg

post-46270-1270579814,4836_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvoje SLX má centrál samozřejmně už v základu, jakej to je alarm nevim, ale pokud Ti leze krkem když občas houká když nemá a chceš zachovat dálkový asi bych jen odpojil z alarmu všechny funkce mimo odemykání zamykání (budou se některý dráty uvest do puvodního stavu tim myslim ty co jsou přerušený a elektricky je spojuje alarm jako vývá starter a podobně) a byla by to nejlevnjší cesta jak zachovat dálkový ovládání.

Odkaz ke komentáři

Supr, zatím díky. Pokusím se to zapojit do úplně původního stavu a dát to do provozu. Až se zadaří, přidám tam zařízení zpět, ale jen "napůl".

Časem se mi snad i podaří nacpat střeva ze stávajícího DO do originálního vystřelováku se 2 tlačítky.

Zatím díky, případně se ještě ozvu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...