mafiak Vloženo 6. Duben 2010 Sdílet Vloženo 6. Duben 2010 Zdravim Vas, Na uvod chcem povedat ze funkciu hladat som pouzil, a piestne kruzky sa v mojom kontexte vysktuju az v dvoch temach, aj to len okrajovo (Fabia/Motor). Moj problem zacal hadam klasicky - a to ze mojich 16 ventilov zere olej. Da sa povedat ze nie vela (1-2l/15000km). Bohuzial sa neskor ukazalo, ze olej sa nespaluje, ale vyteka. Ale aspon som zistil preco mi zahriaty motor nenormalne smrdi (olej kvapka na vyfuk, konkretne na vlnovec). Olej je tiez okolo mierky oleja a je zasvinene od nej vsetko od nej az po vanu.Odkail presne tecie, to zistim o par dni, dnes som dal umyt motor.. Mechanik sa vsak na to pred par dnami pozrel na to a skonstatoval dve mozne vady, ktore sa bohuzial navzajom nevylucuju: 1. Prasknnuty resp. zaneseny "odlucovac oleja" (opat vyraz ktory toto forum velmi nepozna) - krabicka za 120€, to by este slo.. 2. Nacaty motor - cize prekruzkovat valce (z odvetravania klukovej skrine ide dym, klapka je po mesiaci od vycistenia spinava ako predtym, motor "dycha") .. tu je uz cenovka o cosi vyssia.. Viete sa niekto podelit so skusenostami, kedy sa prekruzkovava, preco sa prekruzkovava a ci to pomoze? Mal niekto zly odlucovac oleja? Budem vdacny za kazdu radu. Auto ma 130.000km, ale vzhladom ze som treti majitel - plus minus autobus, je to 55kW verzia z roku 2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 7. Duben 2010 Sdílet Vloženo 7. Duben 2010 Bejt to pístní kroužky, tak by se to zpálilo v motoru a z vejfuku by ti šel modrej dým. Přes kroužky se nezasere motor. Zkontroluj Gufera-simerinky na řemeničkách, těsnení vany, oil filtr a tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mafiak Vloženo 9. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2010 (editace) Olej. filter je OK, tesnenie vane vyzera tiez ok, ostavaju mi este tie simeringy.. Ale ten odlucovac oleja je asi v prdeli lebo je cely od oleja.. A co ten dym z odvetravania kluk. skrine? Editováno: 9. Duben 2010, autor: mafiak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mafiak Vloženo 14. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2010 Nikto nic? Neverim ze som prvy pripad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 14. Duben 2010 Sdílet Vloženo 14. Duben 2010 Těsnění ventilů nebo pod vanou ok? 1-2/15tis zas není tolik aby to bylo vidět, těžko radit, ty musíš zjistit odkud ti to blije. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mafiak Vloženo 14. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2010 No ono to praveze vidno je.. cela zadna a lava (pri rozvodoch) strana motora je spinava od oleja.. A je to dokonca aj citit.. Nakolko to vsetko kape na vyfuk .. ak zastanem v tme tak sa mi doslova vali popred svetla dym ktory riadne zapacha, to vsetko samozrejme saje aj ventilator do interieru (hadajte aky som mal pocit ked som to videl prvykrat) Motor som dal umyt, ale zjavne som mal personalu ukazat nech vystriekaju miesto kde ma to najviac zaujima, lebo akosi je tam stale olej.. alebo to skusit z motopurom rucne a budeme vediet na com sme. Ale kazdopadne mam pocit ze motor je akosi lenivy, takze predsa len bude asi uz nacaty.. no nic.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mafiak Vloženo 1. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 Keby to nahdou niekoho zaujimalo... Nakoniec sa ukazuje ze olej neunika cez hlavu, ale niekde okolo odlucovaca oleja, ale vzhladom na rozsiahlost zaspinenia to vyzera ze olej tecie aj z prevodovky cez simering; Co sa tyka lenivosti motora - vyriesila ho vymena palivoveho filtra od vtedy uz motor nema "lenive nalady" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 Keby ste nevedli prist na chybu tak trosku poradim ja som mal presne ten isty problem vymenil som vsetko co sa len dalo aj odlucovac oleja a tak dalej a nakoniec som zistil ze chyba bola v tom ze sa mi rozpadla tesniaca gumicka od tycky oleja presnejse to voditko co ide priamo do motora je tam taky mali kruzuk ktory som tam uz ani nemal a odtial mi tlacilo stale olej Oprava ma stala 0,60 eur potesilo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.