Přejít na obsah

Vypalování pojistky č.5 na O1 06/2003

Schmouddle

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

prosím o radu.

Koupil jsem si Octavii 1 (Typ 1U, Var STBFQXO1 Ver FM5) 1,6, 75kW, rv06/2003, 78 000km se serviskou.

První problém nastal, když po nějaké (docela krátké) době od koupě se rozsvítila kontrolka EPC a přestal fungovat (továrně instalovaný) tempomat.

Následně jsem zjistil, že při zapnutí klimatizace (manuál) motor poskočí, ale klima nechladí. Odvezl jsem to na VAG, závady v paměti VAGu: vadný brzdový spínač/snímač, nízký tlak v klimě, zkrat na ventilátoru č.2, nějaký chybný údaj z lambdasondy.

Následně jsem kontrolou zjistil, že je vypálená pojistka č.5, u které se v manuálu píše "vyhřívání sedadel, Climatronic, navigace, klapka recyklovaného vzduchu, multifunkční volant, vyhřívání zp. zrcátek"

Po výměně (manuál říká 5A, byla tam 7,5ka) a zapnutí klimatizace pojistka shoří po cca 30-40 vteřinách (klima normálně chladí, po vyhoření pojistky přestane, tlačítko svítí).

Mám nějaké teorie, ale rád bych slyšel názor místních.

Můžete mi prosím poradit, které závady by mohly mít společného jmenovatele a kterým směrem mám bádat, popřípadě komu z elektroborců v Praze zavolat aby se na to mrknul?

Díky moc,

Schmouddle

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 pojistka je na tempomat a brzdový spínač(vyměn brzdový snímač a tampomat bude fungovat).Klima ti asi nefunguje že v ní je malý tlak chladiva(kontrola těsnosti klimy a výměna chladící směsi).No a s tím ventilátorem bude asi nějaký ptoblém (třeba zatuhlý mator ventilátoru).

Odkaz ke komentáři

5 pojistka je na tempomat a brzdový spínač(vyměn brzdový snímač a tampomat bude fungovat).Klima ti asi nefunguje že v ní je malý tlak chladiva(kontrola těsnosti klimy a výměna chladící směsi).No a s tím ventilátorem bude asi nějaký ptoblém (třeba zatuhlý mator ventilátoru).

Ty problémy jsou spojené - ventilátory na chladiči se točí, klima funguje a chladí, tedy přesně 30 vteřin než shoří pojistka č. 5. Dokud nezapnu klimu, pojistka je OK.

Tedy otázka zůstává - jaký je vztah mezi pojistkou č. 5 a manuální klimatizací?

Je přes ní jištěn třeba ten ventilátor č.2, který by to mohl při zkratu velkým odporem spálit?

Odkaz ke komentáři

Tak ventilátor jsem odpojil, na palubce přestalo svítit "EPC".

Pojistka odešla tak jako tak, nicméně po delší době a při vypnuté klimatizaci. Takže původní poznatek, že pojistka shoří když se zapne klima není přesná. Zapnutí klimy urychlí spálení pojistky.

Jsem zmaten.. :help:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...