Přejít na obsah

1.4 55kw 16V po delší jízdě klesne výkon

tpulc

Doporučené příspěvky

Octavia I 1.4, 55kW, r.v. 2001, není to žádný dělo, ale těsně po zahřátí na provozní teplotu jsem s tímto vozidlem docela spokojený, spotřeba dlouhodobě pod cca 7,5l, na delší trase pod 7.

Problém nastává když jedu delší trasu nebo třeba déle váznu v zácpě ve městě. Motor se stává hlučnější a znatelně poklesne výkon, nechce se mu vytáčet do otáček. V servisu mi samozřejmě řekli, že je normální, že je motor po delší jízdě hlučnější a že to má dost najeto atd. atd... Najeto mám 160 tis. Olej to ale zatím nežere, od výměny do výměny OK, mám tam Castrol TX plnou syntetiku...

Teplota, alespoň podle měřáku na palubce, pořád 90 stupňů, větrák na chladiči spíná.

Diagnostika žádnou chybu nenahlásila.

Olej, Vzduchový filtr, palivový filtr, svíčky, rozvody, vše nedávno, cca 5 tis. km vyměněno.

Netušíte? Prodávat to zatím nechci, už mě to stálo na dílech tolik, že by se mi to těžce nevyplatilo.

Nebo neznáte nějaký ověřený servis, kde by mě nevyhodili s tím, že je to OK nebo za opravu nechtěli desítky tisíc? Ideálně z oblasti Praha Modřany...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...