Přejít na obsah

Pojistka - jak resit drobne skrabnuti

ondra_b

Doporučené příspěvky

Ahoj lidicky,

tak jsem dopoledne zaparkoval u Globusu a po navratu s nakupem ejhle - auto vzadu slusne poskrabane. Vedle me stal starej orezlej Peugeot Boxer a na jeho krasne rezavejch blatnicich svitila moje stribrna barva. Netrvalo to ani 5 minut a k Boxeru dorazil vozik plnej nakupu a u nej dva nasi Vietnamsti spoluobcane. Nerozumeli ani slovo a hlavy si mohli vykroutit jak gestikulovali ze oni nic neudelali, ze tu stribrnou barvu uz na aute meli apod. Zavolal jsem polise a ty je hodinu a pul presvedcovali ze bude lepsi priznat barvu a dostanou to za 500 blokove pokuty a zacvaka to pojistovna (pojistku kupodivu meli :o).

Ted otazka - auto je stare skoro 10 let a resim otazku magicke AMORTIZACE. Amortizuje se pouze material ne? Pokud bych nechtel opravit listu, ktera neni uplne dorasovana, jde jen o tmeleni a strikani a na to se amortizace nevztahuje ne? Take resim jestli si mam nechat vyplatit penize nebo nechat opravit. Pojistovna dostane asi mastnejsi cenu nez kdyz si to necham nekde opravit ja. Kolik takovahle oprava tak muze stat? 10.000? Verim ze kdyz to pujde na pojistovnu, nauctujou jim vsechno a cena bude min 15.000 a tudiz kdyby mi dali trebas 15.000 jeste neco usetrim :o)

Prikladam fotecky toho skrabance...

Ondra

post-7309-12715223253564_thumb.jpg

post-7309-12715223797917_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mam Ceskou pojistovnu a ti Vietnamci maji Kooperativu, tak snad nebudou s placenim otalet. Necham si udelat od nich rozpocet a pak se rozhodnu. V idealnim pripade by rozpocet a cena za opravu mely odpovidat, ale mam pocit ze kdyz oprava bude stat v autorizovanem servisu 15 000, na rozpocet mi daji treba jen 10 tis parchanti ;o) Ty autorizovany servisy jim totiz uctujou kazdej sroubek a minutu a cena je pak dost nekde jinde nez kdyz si clovicek objede vic servisu a trochu si porovna ceny... No uvidime, hlavne doufam ze material tam skoro zadnej nebude a tudiz amortizace taky zadna nebude :)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem s tim byl dneska u autorizovaneho servisu, kolik by ta oprava stala, ze je to z povinneho ruceni a ze resim zda jit formou rozpoctu nebo je to nechat opravit a at jim to primo uhradi pojistovna. Jak pan slysel magicke sluvko "povinne ruceni" zablejskaly mu oci a rikal ze rozpocet je nesmysl, ze tam to pojistovna hned krati o 30-50 procent a ze je rozhodne lepsi nechat si to u nich rovnou opravit. Rikal ze ten muj malej skrabanec bude stat tak 10 000, ze to musej strikat asi metr do vsech stran aby to strikani nebylo videt, takze pojistovna se asi prohne. Hned mi take rikal ze auto tam bude tak tyden, takze si mam vzit nahradni vozidlo (predpokladam ze od nich ;o), ze z povinneho na to mam take narok. Takze to vidim tak ze jestli mi na rozpocet nabidnou min jak 10 000 tak to hodim do ty Skodovky a jeste si vezmu nahradni auto (i kdyby to melo jen tejden stat u baraku :) at to pojistovnu stoji treba 30 000...

Odkaz ke komentáři

Havarijko mam, stary to je skoro deset let a najeto pres 170 000. Nekdo u vetsich skod doporucoval vzit to z havarijka, ale v tomto pripade to nema smysl. Jedine ceho by se eventuelne tykala amortizace je ta plastova cerna lista, ktera stoji ja nevim 1 000 - 2 000, takze amortizace 50 % a tudiz me oprava bude pry stat 500 - 1 000. Asi ani to nebudu chtit investovat a reknu ze listu opravit nechci a melo by to byt za nula... Teda jestli nekdo nekeca. Minule jsem mel neco opravovano z havarijka a bylo mi receno ze do me pujde jen spoluucast ale nakonec pan z pojistovny rekl ze uz neco bylo skrable a tudiz to pojistovna neplati a ejhle, cvakal jsem asi bura navic...

Odkaz ke komentáři

Pokud máš havarijní tak jsi v pohodě. Škodu ti uhradí z povinného ručení viníka a amortizaci z tvého havarijního pojištění. Dal bych to do značkovýho servisu a máš to jak nový. Pokud bys havarijní neměl tak bys jen koukal jak tě oškubou s tímhle ročníkem a kilometrama....

Odkaz ke komentáři

To havarijko ma smysl jen u vetsi skody ne? Tam totiz pak prichazi na radu zase malus, ztrata bonusovych zvyhodneni apod, na havarijko nema smysl hlasit veci pod nejakych 10 000... V autorizovanem servisu rikali ze me to bude stat jen amortizaci te ochrane listy na narazniku, stoji to prej litr, tak dam 500 amortizaci a zbytek je pry jen tmeleni a strikani, tudiz by to melo byt bez amortizace a plne hrazene pojistovnou.

Odkaz ke komentáři

Pokud máš havarijní tak jsi v pohodě. Škodu ti uhradí z povinného ručení viníka a amortizaci z tvého havarijního pojištění. Dal bych to do značkovýho servisu a máš to jak nový. Pokud bys havarijní neměl tak bys jen koukal jak tě oškubou s tímhle ročníkem a kilometrama....

cha cha,asi tomu hodne rozumis :palec2:

Odkaz ke komentáři

na tuhle opravu se nevztahuje amortizace pokud nepocitam listu za 7kil kde je 50procent amortu,a u havarijka mas spoluucast 5 ci 10procent min 5 a 10tis tudis u teto opravy kde ti pojistovna da tak 5-6tis to nema vubec cenu,resil bych to rozpoctem,a vubec bych nejezdil do znackovyho kde te oskubou a jeste doplatis z vlastni kapsy,zajed k nejakymu dobrymu lakosovi cena max 2400 vcetne nove listy+mozna 500 za pripadny rozstrik do dveri

Odkaz ke komentáři

Diky za rady a nazory. Zitra to jedu ukazat nejakymu "odbornikovi" od Kooperativy, tak uvidim na kolik to odhadne. Jestli nedaj alespon osm litru, tak na ne kaslu (nebudu riskovat ze to pak bude stat vic nebo to vozit pres pul republiky, abych se dostal nakladama pod castku co od nich dostanu) a dam to do znackovyho, cvaknu pulku listy a vezmu si nahradni vozidlo a bude je to stat min. 15 a ja budu mit svatej klid ;o)

Ale je to masakr, auto ma hodnotu neco pres kilo a takovahle mala sranda pak stoji deset tisic ;o) Neskutecny.... Udelat to ja, tak to maznu doma za barakem nejakym tmelem a striknu sprejem z Globusu ;o)))

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...