Přejít na obsah

Správná funkce relé pro denní svícení

Michal P

Doporučené příspěvky

Ahoj,

nechal jsem si na novou Octavii Tour v autorizovaném servisu namontovat originální relé na automatické spínaní světel, ale nechová se podle popisu.

Podle popisu jsem pochopil, že po zapnutí zapalování se rozsvítí jen parkovačky a po nastartování navíc jen potkávačky. Palubka a zadní světla by měly být zhasnuté. Mně se ale automaticky rozsvítí všechno včetně zadních světel a palubky. Takže jediný rozdíl mezi polohou vypnuto a zapnuto u světel je ten, že ve vypnuto nemůžu pustit dálkový a mlhovky.

Navíc jediná kontrola je tak poloha spínače, neboť mi automaticky svítí i kontrolka potkávaček.

Má někdo zkušenost, nebo ví zda je to takto správně, nebo něco zapojili špatně?

Ještě dle manuálu má být aktivační pojistka denního svícení na čísle 17 s nějakým nevýznamným spotřebičem, ale mně jí dali dohormady s ABS a ESP, to se mi úplně nezdá...

Díky.

Editováno: , autor: Michal P
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistka není s ničím společná.Využívá se prázdné pozice a to bývá většinou 17.

Díky za rychlou odpověď, reklamace určitě bude.

Dle návodu ale na pozici 17 je vyhřívání trysek ostřikovačů, což ve výbavě mám a pojistku 30A pro automatické svícení mi dali do pozice 9 kde je ABS a ESP a oboje také mám. Asi je to pěkně dobastlené. :-/

Edit: A kontrolka potkávaček má svítit nebo nemá?

Odkaz ke komentáři

Ja teda nevim, ale bud mas rele pro denni sviceni, takze se ti maji sami rozsvicet potkavaci svetla i s obrysovymi jako kdyz je rozsvitis sam, takze i s SPZ a nebo jsou svetla pro denni sviceni a ty se rozsvici automaticky s otocenim klice, nemaji sviti ani parkovacky, ani zadni obrysovky nebo SPZ. ... Po rozsviceni parkovacich/obrysovych svetel nebo potkavacich ci dalkovych maji svetla pro denni sviceni zhasnout. ... takhle jsem to pochopil ja ...

P.S. Jen teda nevim s tema pojistkama, proc teda pokud vubec, ti to dali spolecne s ABS/ESP, nemyslim si, ze by jsi tam nemel volnou pozici ... a kor jestli to mas ze skodovky ...

Editováno: , autor: PatrickE3
Odkaz ke komentáři

Mě u Toura origo relé denního svícení funguje dobře. Po zapnutí klíčku svítí přední parkovačky vč. zadních + osvětlení RZ, po nastartování svítí parkovačky přední vč.zadních + osvětlení RZ,tlumené světla + kontrolka a osvětlení palubky nesvítí. Nepleťme si relé DS a světla pro DS ty O1 snad nemá. Jinak to tady tuším už bylo řešené příp. v sekci F1 funguje to stejně.

Odkaz ke komentáři

PatrickE3: Ano, mám jen relé které samo rozsvítí xenony. Ale nechci aby svítila palubka taky kvůli tomu abych za tmy nezapomínal rozsvítit "normálně" kolečkem. Aby mě nakopla zhaslá palubka. Při automatickém zapnutí totiž nefungují dálkový. Taky mi přijde zbytečný když už tam to relé je aby svítily žárovky které nemusí.

Minimálně kvůli té pojistce tam zajedu, už jsem objednaný na neděli.

Odkaz ke komentáři

teď jsem se dostal k autu, v manuálu je pouze popis funkce co má a nemá svítit a také že instalace a pozice pojistky je popsaná v montážní sadě. Pokud se dnes ještě dostanu v rozumné době ke skeneru sjedu to, jsem na cestách. Oni to musí mít.

Odkaz ke komentáři

promiň tak asi je v háji skener, zkus hledat u fábií a roomstrů, relé je origo příslušenství i pro ně aspoň to na manuálu je uvedené a někde to tady už bylo, tak ať ti to dají dohromady já mám taky servis na pikaču (doma byla i F1 a manuál jsme měli taky). Jo napiš pokud ti to dají dohromady kterou pojistkou se relé deaktivuje já to sám nevím. Jo teď jsem si vzpoměl že je možná altenativa při funkci DS nerozsvícení osvětlení RZ ale pokud se dozadu natáhne další drát ale za to ruku do ........ ať se daří.

Odkaz ke komentáři

V pohodě, co takhle vyfotit foťákem? ;) Ne, v pohodě i tak moc díky za info, zítra napíšu jak jsem dopadl. Mně právě ale nesvítí SPZ ani když rozsvítím ručně spínačem světla, takže tam bude něco dalšího špatně. Pojistka 30A pro DS by měla být č.17 co jsem v manuálu auta, pokud tedy nemáš vyhřívání ostřikovačů jako já. Ale asi určitě nééé č.9 kde je ABS a ESP jak to udělali mně. :kuk: Nemám handsfree a volná pozice u mě je tedy 8, natvrdo jim řeknu ať pojistku DS dají tam ať mám klid.

Odkaz ke komentáři

Tak pro pobavení - právě jsem se vrátil ze servisu z reklamace. Reklamace uznána, pojistka předělána na volnou pozici. Nyní po nastartování bez otočení spínače světel svítí všechno kromě přístrojovky (svítí i kontrolka potkávaček, to tak ale prý má být neboť potkávačky prostě svítí, dejme tomu). Pro změnu ale zase nefunguje po zapnutí světel regulace intenzity podsvětlení přístrojovky a nefunguje zvuková signalizace zapomenutých zapnutých světel, tj. když nechám spínač světel zapnutý, vyndám klíček a otevřu dveře. Oboje fungovalo. Takže končím s autorizovaným servisem a snad za 14 dní se dostanu ke známému autolektrikáři který mi slíbil že se na to podívá.

Odkaz ke komentáři

Klidně - Porsche HK, i vystupování vedoucího servisu je na úrovni bazarníka 90. let. Dodělali (nejprve tedy neobjednali ve výrobě i když měli) špatně asi i loketku jak píšu v jiném vlákně, takže u mě skončili.

Možná by nebylo špatné udělat tady téma kam by se psali zkušenosti se servisy. Já zatím co se týče autorizovaných (Praha) tak docela dobrý AutoTukas, ale tam jsem byl jen 2x kvůli prkotinám. Hodně se zhoršil AutoJarov, tam už nikdy a u mě nejhůře jednoznačně Porsche HK.

Našel jsem starého známého co dělá mechanika u Klokočky, takže když budu potřebovat testnu Klokočku.

Odkaz ke komentáři

mě relé taky mastili až před prodejem ačkoliv jsem chtěl relé a zástěrky do konfigurace, pak jsem zjistil že si to nechali dobře zaplatit - příplatek za montáž, loketka a mlhovky byly naštěstí z výroby, další věci jako defend a tažné jsem radši řešil jinde, reklamace motoru byla taky anabáze kterou jsem na foru několikrát popsal - značkový servis na východní moravě to hrůza a děs, je tady někde na blacklistu. Študoval jsem kdysi opravařinu a když vidím ty šmudly autorizovaného servisu jak se mi hrabou za moje těžce uškudlené peníze v autě metodou pokus omyl je mi na omdlení a nechce se mi tam ani jezdit s dalšími drobnostmi.

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...
  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...