Červenec 23, 201015 r Hej když máš toho VAGa....najdi si tam někde v bloku naměřených hodnot, kde ti to tam ukazuje délku vstřiku. Potom auto zastudena poprvní ráno nastartuj, šlap tomu aby ti to jelo---tak jak říkáš že ti to nejede. Jestli se doba vstřiku bude měnit. A nebo ještě z rána...napoj barometr na tlak paliva, po otočení klíčku (ranního) by to mělo za ěch pár sekund co pojede čerpadlo, tak by to mělo natlačit 2,5bar na první pokus, tzn první otočení klíčku.
Červenec 24, 201015 r No tlaceni benalu - zkousel jsem i 3krat aby cerpadlo precerpalo/natlakovalo a zadna zmena. Upraveno Září 21, 201114 r od Host
Červenec 24, 201015 r Kdyz by odchazelo trafo/inducka - VAG neco piskne ? //pokud to trafo bude elektricky přerušené - tzn část kterou ŘJ obsluhuje, tak ano, jinak pokud bude poškozený sekundár tak 1,6 74kw nic nenapíše...nemá EOBD. POkud by jel motor na 3 válce tak se bude třepat ale udrží se...viz to co popisuješ, nicméně podle mě se na 2 válce s absenci dalších dvou válců, neudrží Auto sem dokáže udržet na 2 válce, ale za předpokladu, že z dalších dvou válců zrušíš kompresi, tzn vytahnout svíčky. A když z rána nastartuješ auto, motor už má problémy nebo na volnoběh drží krásně, jen se nesmíš dotknout pedálu?
Červenec 24, 201015 r Zkusim koupit neco na cisteni palivove soustavy za 2 stovky mrkal jsem na ten regulator tlaku - je tam sejtko - to je ciste, ale z jedne strany je kapanek poskozene. Ale paliv.filtr u nadrze mam rok novej tak snad pres nej nic neproslo Upraveno Červenec 24, 201015 r od Host
Červenec 25, 201015 r Tak jsem koupil na cisteni vstriku spesl cictic takze ted budu jezdit na benzin - penezenka zarve Upraveno Červenec 25, 201015 r od Host
Červenec 26, 201015 r Tak klapka vycistena znova to snad budu cistit kazdej rok jak to je spinave - ohrato, smaz.adaptace a nastavena do zakladu. Vysledek - otacky uplne sedi jak prdel - necekal jsem ze se houpani uplne odstrani - ranni start jsem jeste nezkousel - uvidime zda i to bude vyresene po pridani cistice do paliv. soustavy
Červenec 26, 201015 r Takze po vycisteni klapek u obou 1,6 74kW (1998) - obe auta jsou tez na LPG sekv. -- houpani otacek ve volnobehu uplne vymyzela-- Dalsi zmena obe auta pri rannim startu nechcipla a neskubala jak tomu bylo pred tim - startovalo se na 3x Obe klapky po 2 letech znovu tedy cisteny a nastaveny pri 90 teploty motoru, smazane chyby, vypnuta manual.klima, smazane adaptacni hodnoty a provedeno zakladni nastaveni. dalsi poznatky uvedu, tedy pokud nejake budou a doufam ze jen dobre prikladam video po vycisteni klapky: http://www.youtube.com/watch?v=7UES70gyEXM
Červenec 26, 201015 r Mě taky zlobí ty studené starty, myslel jsem, že to bude benzínem, jelikož mám spotřebu tak 3 decky na 100 km a tak tankuju asi po 3 mesících 10 litrů. Pionýr co mi stál v garáži dva roky mi taky nechtěl jet, až po tom co jsem dal novej benzín, tak šlape. Ale když vidím to s tou klapkou, tak se dám asi do ní. Octávko, to si čistil i tu část s těmi ozubenými koly? Jestli jo tak prosím čím a mazal si to potom něčím? Moc díky
Červenec 26, 201015 r neeee to jsem jen tak vyfotil aby bylo na co cumet Jo me to pomohlo, vlastne obe auta ted startji jak na prvni skrt, tak drzi volnobeh jedna basen - pred tim kdyz jsem zapnul klimu tak se to tak rozhoupalo ze jsem to chtel nekdy rozkopat, ted ji zapnu, vypnu a zapnu a vypnu a zadne zhoupnuti Upraveno Červenec 26, 201015 r od Host
Červenec 26, 201015 r A číms to čistil? Klasicky asi zubní kartáček....a technický benzín? Že to vypadá fakt pěkně čisté....
Červenec 26, 201015 r No chlape mel jsem jak technicak a stetecek, tak na ta horsi tlusta mista plna usazenin i redidlem. Jo povedlo se a ja promeril takovejch cidel a spinacu - to byla vaha vzduchu(teplota a gramas - take jsem zacernala cidla opatrne vycistil vatickou az se leskla), spinace na pedalu spojce a brzde, dale spinac tlaku rizeni, mereni regulatoru tlaku paliva, klapka nic nehlasila, lambda merena - jak jeji regulace a napajeni tak i vyhrejvani, cidlo teploty uplne nove, halluv snimac meren na vacce, snimac otacek pod motorem take meren, svicky nove NGK, snimac klepani taky fungoval, mereni odporu zapalovacich kabelu, prostriknuti vsech konektoru v motoru vcetne ECU motoru, kontrola nadobky akt.uhli a mnoho dalsiho. Takze dnes jsem delal na studenym motoru asi 5 startu - na obouch oct. 1,6 74kW - LPG sekvenc a opravdu zavada neuspesneho nastartovani odstranena a uplne az totalne odstraneno hopani volnobehu. Upraveno Červenec 26, 201015 r od Host
Červenec 26, 201015 r No teď, když to máš všechno tak nacvičený a jde tito od ruky, bysme se k tobě mohli všici tady z fóra na takovouto kontrolní prohlídku včetně vyčištění klapky a ostatních čidel o kterých jsem dodnes ani nevěděl přihlásit
Červenec 26, 201015 r brr uz nikdy vice - boha jeho , zlate favo co jsem mel, shnilo me to teda jo, ale ta jednoduchost byla fakt zlata treba nastaveni bohatosti na karbci, nebo volnobezne otacky, serizeni predstihu a pod. - vse slo jak po masle
Červenec 26, 201015 r ale co bych pro nekoho tady z fora neudelal ze Upraveno Červenec 26, 201015 r od Host
Srpen 16, 201015 r Autor ... tak pridavam dalsi cast sve story s OCT 1.6... Po vycisteni EGR, skrtici klapky, rozborce a sborce LPG u Karla, stale nic, spise naopak. Stav se neustale zhorsoval. Takze jsem rozbil prasatko, koupil, EGR, LAMBDU (jo ta se k tomu pridala taky mrska), a nechal jsem to vymenit v jednom dobrem servisu v Brne (Fakt dobry pristup servisu, nemyslim to ironicky). Jo jeste me menili hadici prefuku, nebo jak se to jmenuje (na ni me zase upozornil karel, kdyz delal rozborku a sborku). Tato nicotna hadicka byla prorazena (Mozna o ni nekdo "zavadil" kdyz v autorizovanem servisu menil svicky. Jen pro upresneni AUTORIZOVANY SERVIS = pocatek mych problemu). No ale zpatky k reseni. Cela sranda s vymenou EGRU,LAMBDY a prefuku me prisla na cca 8.000. A k tomu jsem jako BONUS dostal zadarmo zajimavou informaci... Panove, ze servisu, se me pri placeni ptali, jestli mam vymenene svicky, ja na to ze jo. Zeptali se me znovu jestli je fakt mam menene. Tak ja na to, no jasne na fakture to mam, mam fakturu z AUTORIZOVANEHO SERVISU. Uz me dal netrapili, a jen me rekli, ze sice vyfakturovano a zaplaceno bylo, ale ze svicky jsou puvodni, a co vic - jako bonus od AUTORIZOVANEHO SERVISU jsem dostal puvodni svicky namontovane pres zavit, nebudu jim krivdit, byla asi jen 1 a 4 ... na 2 a 3 pry nikdo ani nesahl. "Novy servis" opravil jeden zavit, ale protoze se nemohl dostat ke 2 a 3 svicce, bez sundani sani (a do sundani sani se jim nechtelo kvuli tomu, ze jedna hadicka od LPG zakryva sroub na sani), tak me ceka jeste vymena svicek, a doufam, ze to bude to co zpusobilo veskere moje problemy. Ted akorat resim, jestli se daji svicky na 1.6 75 kW vymenit bez sundavani sani (i za cenu toho, ze u toho stravim pul dne, s hromadou nadavek), nebo to nejde tak jednoduse, a je nutne sundat i sani (do toho uz bych svepomoci nesel)
Srpen 16, 201015 r Tak tos opravdu našel dobrý AUTORIZOVANY SERVIS :aggressive: :aggressive: ruky zlámat takovým mistrom:(((((((
Srpen 16, 201015 r Když sem ještě neměl ve svojém autě plyn, tak sem si doma měnil svíčky sám. De to bez sundání sání. Otázka je jak s LPG...to už nevím jestli pujde...
Srpen 17, 201015 r ja mam 1,6 74 Kw s LPG a sundavam sani, pristup totalne na ho-no jsou to 2 matky a 8 sroubku, hadicky na benal - cca 5 minut prace
Srpen 18, 201015 r Ty máš ale tu výhodu, že tam nemáš sekundární vzduch. Ten taky celkem zavazí. I když demontáž v dílenských podmínkách je cca 2-3 minuty. Nicméně kvuli svíčkám snad nebudu sundávat sání - né? Nebo jo?
Srpen 19, 201015 r Autor Kdyz me poradis, jak se k nim dostat, tak to mile rad udelam sam. Uz me nebavi pendlovat mezi servisama a hledat pricinu toho ze nestartuju ... v servisu me rekli, ze bez sundani sani to nejde, a sani ze nesundaji, protoze pred jednim sroubem na sani je vyvod plynu, takze do toho nejdou, protoze ten sroub nejsou schopni dostat ven, bez toho, aby "sahli" na plyn. Proto jsem se ptal, jestli to jde bez sundani sani za cenu hromady nadavek a 1/2 dne straveneho nad vymenou svicek. Pokud to nejde, tak to je zase na navstevu Karla, a ten ze me bude mit zase radost. Upraveno Srpen 19, 201015 r od ekimcz
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.