TomASS! Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 čau kluci, mám teď tento čistič klimatizace a nevím jak správně na to vyčištění, nemáte někdo zkušenost? Díky za rady. http://www.dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=52463&view=previous&sid=9e9ce7fed4cbd939eb30fdc0400c521b Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Něco podobného jsme měli kdysi v práci. Dělalijsme to tak, že se zaplo zapalování, pustila klima na vnitřní cirkulaci a ten přípravek se dal na podlahu ke spolujezdci pod palubku a aktivoval. On pak sám stříkal. Pak se zavřeli dveře a okna a nechalo cca 10 minut působit. Pak se auto nechalo chvíli otevřené aby vyvětralo. Ale u sebe jsem nějaký rozdíl nepoznal. Zajel jsem ke známému a nechal klimatizaci vyčistit a doplnit náplň. Pak jsem rozdíl poznal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomASS! Vloženo 7. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 No ale k tomuhle je ještě taková ta dlouhá hadička ...asi tak metr možná víc...která se napojí místo rozprašovače.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Aha! Tak to by se pak mělo strčit do výdechů klimy v palubovce a prostříkat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Není to tak, že tu hadičku zasuneš do výdechů ventilace, postupně ji vytahuješ a vystříkáš je zevnitř? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomASS! Vloženo 7. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Aha, no to jsem si myslel, ale bál jsem se abych něco nezkurvil vevnitř...takže takhle jo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 já první co jsem tím ale vystříkal bylo místo pod pylovým filtrem.Tím jsem začal.Vyndal filtr a vystříkal to kolem toho ventilátoru a i do něj.Pak jsem zapnul klimu aby to nasálo.Po chvíli jsem klimu vypnul a nastříkal to zevnitř do všech výdechů jak na palubovce tak i dole a zapnul jsem vnitřní okruh.Nechal asi deset minut a výsledek šel poznat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Nezapomeň vydezinfikovat i nasávání vzduchu-vstup k filtru. Když už to děláš, tak to prošpíchej komplet, ať to má cenu a vydrží to nějakou dobu. Stříkat jen po autě a nechat to klimoškou nasát nemá cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Mrkni se S E M Je to OII ale princip je stejnej. Ale "Jak na to" je až tak od 4 až 5 příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 Jo kluci maj pravdu, chce to nastavit 21° aby ten přípravek prošel jak radiátorem tak výparníkem. A pak prostříkat všechny výdechy. Zkoušel jsem ho taky (Valeo), nastříkal i přímo na výparník ale za měsíc byl smrad znovu zpět. Nechal jsem klimu vyčistit ultrazvukem a je klid (500,-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin35 Vloženo 9. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2011 (editace) Ahoj, a já mám s klimou tento problém , asi před měsícem začala hodně smrdět ( takový jako chcanky ) , tak hned mi můj dvorní mechanik dal nový pylový filtr a vystříkal to sprejem Valeo. A asi 3 dny byl klid , potom sem začal cítit smrad ale jako by sůl, nebo chlor, nebo tak něco , tak znova do dílny a opět vystříkat a tentokrát i výdechy zevnitř auta, i ten nový filtr postříkal pěnou a nechal to projít klimou , tak i topením ale vůbec to nepomohlo , je tu zase ten stejný smrad - sůl ! Ale je zajímavý že teď po ňáké době když běží klima tak to nesmrdí, jen když jde vzduch do auta náporem jízdy nebo jen ventilátor bez klimy. A je jasný že to bude ňákej sajrajt ptz mě potom škrábe v krku . Mechanik mi řekl že jedině rozebrat celou palubovku a vyčistit všechno mechanicky. Nesetkal se někdo z Vás s timto ? Díky za rady Martin Editováno: 9. Červenec 2011, autor: Martin35 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 v tom případě bych zkusil ten ultrazvuk jak psal Ace o něco výše.Určitě se u toho nebude rozebírat palubovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin35 Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 Ano, to sem chtěl už dávno, ale škoda servis u nás toto bohužel nezná. Ještě to sem asi nedorazilo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 Martine u nás už to pár orig servisů má ale nechají si to zaplatit - cca 1100. Čištění ultrazvukem je celkem běžné, určitě v okolí něco najdeš. Po me další zkušenosti s orig servisem, kdy jsem chtěl udělat geometrii a vyřknuli že je to potřeba dělat "laserově" a cena od 2500 jsem se ho zeptal jestli je ta cena i s pronájmem náhradního auta a poslal ho do oněch míst... Tím jsem s nimi skončil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 (editace) Járo, ani se Ti nedivím! Je to s nima čím dál horší, je to pakáž! Kde jsi ji nakonec nechal udělat? Měj se fajn Editováno: 10. Červenec 2011, autor: Lanny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 11. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2011 Jméno jsem si nezapamatoval, kousek od Prahy v malé vesnici za 900,-. Celou dobu jsem byl u toho, s mechošem jsme to pak projeli a ještě doladil volant... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SuperB(lb) Vloženo 11. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2011 Martine u nás už to pár orig servisů má ale nechají si to zaplatit - cca 1100. Čištění ultrazvukem je celkem běžné, určitě v okolí něco najdeš. Po me další zkušenosti s orig servisem, kdy jsem chtěl udělat geometrii a vyřknuli že je to potřeba dělat "laserově" a cena od 2500 jsem se ho zeptal jestli je ta cena i s pronájmem náhradního auta a poslal ho do oněch míst... Tím jsem s nimi skončil. laserová geo za 2500? :-D kousek od Ostravy (ve staříči) dělaj za 500 kdyz nechceš doklad, když jo tak za 650 a jsi u toho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin35 Vloženo 11. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2011 (editace) Takže jsem dnes obvolal i sousední město a desinfekci klimy ultrazvukem dělá jen servis škoda-porsche , za 1500 Kč. Na to prdim a intenzivně to smrdí hlavně když to bere jen vzduch zvenku ( econ ). Takže zkusime ještě to čištění sprejem jak se postaví před přední sedačku a dáme cirkulaci vzduchu. Akorát mám strach co to udělá s kůží na sedačkách ? Jo a geometrii mi dělal kámoš ( laserem ) ale pouze změření, 200 Kč. !! Editováno: 11. Červenec 2011, autor: Martin35 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin35 Vloženo 14. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2011 Takže , dnes jsem na doporučení kamaráda našel malou firmu na klimu, a všechno mi vystříkal tím sprejem , všechny ofuky , i na nohy, celý prostor filtru i nový filtr, a prohnaly jsme to přes klimu tak i topení. Pak dělaly odsátí a přefiltrování starého chladiva ( bylo tam 450 g) , pak testování potrubí tlakováním , a vrácení chladiva + doplnění nového na 600 g. . Pak zkouška klimy a test kompresoru . Všechno v pohodě. Provedeno na přístroji VALEO. A cena myslím taky v pohodě, 920 Kč. Takže tak, jen aby už ten slanej puch dal pokoj !! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin35 Vloženo 12. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2011 Chtěl jsem napsat vyřešení celého problému se "slaným" smradem , kterého se nešlo zbavit ani po několka vyčištěních . Nakonec mě ještě napadlo ten nový kabinový filtr (obyč) vyměnit za uhlíkový !! A ejhle ?? Najednou je klid , od slanýho smradu a i od jiných. Takže při výměně raděj 50 kč připlatit a je klid !! Třeba to někomu pomůže ! Ahoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 13. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2011 No hlavně, že už je klídek a vyřešeno! S tím filtrem máš naprostou pravdu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 Tak jsem dnes poslední den využil květnové akce "AUTO KRALUPY" na bezplatnou kontrolu a výměnu, resp. repasi chladiva s olejem v climatronicu. Klimatizace byla po dvou letech v podstatě O.K. - nesmrdí, ale kontrolu jsem chtěl mít a tak vše vyšlo náramně dobře. Odsáto 00.610 kg a oleje 0008 ml.. Naplněno 00.625 kg a oleje 0008 ml.. Neměl jsem s klimou žádné problémy, ale více jak 2 roky se nekontrolovala a tak jsem chtěl mít jistotu a jsem rád, že vše bylo v naprostém pořádku. Zase chvilku budu mít dobrej pocit, že auťák až tak nezanedbávám. ˇUčtovali pouze ten napatrnej rozdíl co doplnili a to za směšnej peníz 160,- Kč.. Až jsem tomu nevěřil! Takže, ne všechny akce jsou pouze oblbovačkami". Přístup byl velmi vstřícný - asi opět díky tomu, že je to takovej malej dealerˇŠKODY! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 1. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2012 Tak musím přidat "svoji trošku do mlýna"! V pátek okolo poledne mi zvonil telefon a po zvednutí jsem chtěl pomalu položit - říkal jsem si zase nějaké nabídky nesmyslů a ouha, dáma ze Škody MB a jestli bych byl ochotný věnovat pár minut, že mají eminentní zájem " jak jsem byl spokojený se svojí poslední návštěvou servisu Škoda v Kralupech" . Po chvilce zaváhání jsem souhlasil a chvilku jsem jí odpovídal na otázky, které byly docela dost sofistikované. Jelikož jsem si nemohl v podstatě na nic stěžovat, byla to ta akce na "kontrolu klimatizace zdarma", tak z toho vyšel servis "AUTO KRALUPY" skoro na jedničku! No, nicméně se mi opět potvrdilo, že menší "venkovský" servis vychází ze souboje s těmi "tzv. super servisy" podstatně lépe! Čili, dle mých zkušeností zatím vede absolutně "AUTO ZÍTKA - SUKORADY" a hned za ním následuje "AUTO KRALUPY". Jinak bylo z hovoru jasné, že dotyčná dáma má před sebou na počítači vytáhnutou celou servisní historii mého vozu a byla v obraze od počátku uvedení do provozu. No jen doufejme, že těch cca 13 minut, které jsem jim věnoval přinese nějaký užitek pro nás všechny, protože jinak je to s těmi značkovými servisy dost otřesné! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 1. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2012 Nepřinese to nic.Proč myslíš, že takové kontrolní telefony nedělají vetší autorizované servisy. Protože by je museli zavřít kvůli nespokojenosti zákazníků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 1. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2012 Bohužel, asi máš pravdu! Viz. krach "AUTO EXNER" a pokud jsem informován, tak AUTO TUKAS na tom taky není moc dobře! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.