bobocop Vloženo 20. Květen 2006 Sdílet Vloženo 20. Květen 2006 Chystám sa v blízkej dobe svojpomocne vymeniť stabilizátor prednej nápravy, nakoľko mi to v predu už nenormálne búcha. Potreboval by som poradiť, ako nato. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 21. Květen 2006 Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 povol šroub na nápravě pak na stabilizačce a je to. pokud bodeš auto zvedat musí být zvedlá obě kola jinak bude stabilizačka "napnutá". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 21. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 teda, musí byť zdvihnutý celý predok naraz ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 21. Květen 2006 Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 kola by měla být ve stejné poloze. Můžeš zvednout jeden bok a pak pozvednou kolo - jde o to aby bylo ve stejné poloze jako druhé (vůči karoserii), aby byl stabilizátor uvolněnej. Stabilizátor má za funkci obě kola udržovat (stabilizovat) ve stejné poloze. Pokud tedy chceš mít uvolněn jeho úchyt musíš mít kola ve stejné poloze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 21. Květen 2006 Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 i když zvedne celý předek,kola se svěsí a kosti nepovolí,bude se mu to příčit.musí pozvednout i rameno,ale proč to psát,jak to začneš,příjdeš na tp,a vo tom to je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 24. Červen 2006 Sdílet Vloženo 24. Červen 2006 Dal jsem se do "renovace" přední nápravy, už jsou nové silentbloky (4), kuláky, brzdy a teďka bych se chtěl vrhnout na stbilizátor. Mám najeto cca. 103tkm a teď nevím, jestli ho vyměnit komplet, nebo jen ta pryžová lůžka, ve kterých je veden. Co vy na to? Se stabilizátorem by se teoreticky nemělo provozem nic stát, je to jen kus kovové tyče, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 24. Červen 2006 Sdílet Vloženo 24. Červen 2006 podle mě je zbytečný dávat 3000,- za stabilizátor. Snad jen kdyby jsi chtěl dát stabil. o prům. 23 mm. Vyměň jen pryžové lůžka a hotovo. Po výměně silentbloků na ramenech budeš v údivu, o kolik se zlepší stabilita auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 24. Červen 2006 Sdílet Vloženo 24. Červen 2006 podle mě je zbytečný dávat 3000,- za stabilizátor. Snad jen kdyby jsi chtěl dát stabil. o prům. 23 mm. Vyměň jen pryžové lůžka a hotovo. Po výměně silentbloků na ramenech budeš v údivu, o kolik se zlepší stabilita auta. Silentbloky na ramenech jsem už vyměnil a žádný rozdíl nepozoruju...:-( Pokud teda myslíš toto.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 24. Červen 2006 Sdílet Vloženo 24. Červen 2006 (editace) Ano, to je ono. Já jsem je po 136tkm měl na sračku. Auto jezdilo kam chtělo, při při brždění se rozkymácelo do stran! Silentbloky byli celkem dost popraskaný. Editováno: 12. Prosinec 2019, autor: Milan II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 24. Červen 2006 Sdílet Vloženo 24. Červen 2006 Ano, to je ono. Já jsem je po 136tkm měl na sračku. Auto jezdilo kam chtělo, při přibrždění se rozkymácelo do stran! Silentbloky byli celkem dost popraskaný. No, mně to právě překvapilo, že jsem ty silentbloky měl skoro nedotčené... Jinak u toho stabiku tedy říkáš jen vyměnit ta lůžka, jo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 24. Červen 2006 Sdílet Vloženo 24. Červen 2006 Ja mam 190000km a silentbloky se ted menej prvne, taxem na ne zvedavej Ale pri brzdeni mi to taky jezdi kam chce. Se stabikem bych nic nedelal, az na ty silentbloky, pokud tedy nechces vyplaznout pres 10k za nejakej lepsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Froli Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Zdravím všechny. Prosím o rady jak vyměnit stabík na octavii v domácích podmínkách. Co všechno se musí povolit a sundat abych ho dostal ven? Hodily by se i nějaké fota :-) Díky za rady ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 prečo chceš meniť stabilizátor??..nestačilo by vymeniť len jeho uloženie,poprípade tzv.kosti?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Froli Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 pac budu dávat stabík od kw sportovní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2011 budeš musieť odšróbovať servoriadenie,spustiť celú nápravnicu,aby si ten stabilizátor vybral...potom samozrejme geometria po oprave!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.