Květen 20, 201015 r Autor To je pěkný. No ale nemáš strach,že tam proběhne nějaká čorka auta nebo něco? Přeci jen je to vzdálenější destinace a tolik čechů autem tam taky nebude. Já jsem tam byl kdysi za dob komančů ale letadlem,když to tak čtu,docela mě to láká. Jak pak je to s ubytováním,když by jel člověk na blint a nemá tam známé jako ty? Jako v Chorvatsku to asi nebude,tam jsem sehnal za 15 min luxus.. je to přesně jak v Chorvě ... u silnice sedí ženské s cedulkama v rukách "kvartiri" nebo "svobodnyj staj" a stačí si jen vybrat ... nejmarkantnější to bylo loni, když byla krize to tam stály každý den. My jeli v 2007 poprvé, sami bez spolucestujících, bez zajištěného ubytování a naprosto v pohodě btw my to máme za cca 195Kč osoba;) Upraveno Květen 20, 201015 r od Malta
Květen 20, 201015 r Juke.box: Strach nemam jedeme celkem 3 auta. Auto mam na leasing,takze je pojistene atd.. navic jedno auto ma osadku pouze 2lidi a pes,takze kdyby doslo na najhorsi tak domu se dostaneme. Navic kamarad co jede s nama tak je celkem slusnej automechanik,takze jestli bude nejaka zavada tak jsem v klidu. S ubytovanim si myslim ze by nemel byt problem je to letovisko,tak si myslim ze o.k. Taky bych jel treba jen Chorvatsko ubytovani za babku,ale zase restaurace jsou drahe a ja nechci aby ma draha polovicka stravila dovo.u plotny.V Bulharsku je jidlo za babku... Ale predloni jsme byli v Tunisu Sousse hotel Riadh Palms a to byla paaaanove OPRAVDU BOMBA-FAKT LUXUS....
Květen 20, 201015 r Ahááá,a kolik tam takhle jezdí čechů autem,najde se někdo? To už nebude jak v Chorvatsku,co :-) jinak jaká je nej trasa ? Třeba Chorvatsko jezdím zásadně přes Maďarsko pak kus po pobřeží.... krásná podívaná a zbytek zas dálnice,tj min provoz,žádné zbytečné poplatky ve Slovinsku a žádné kolony v Rakousku a na té trase. Máš nějaký typ na trasu ? Jay Kay: No tak s tou opravou auat bych se taky nebál,akorát že já bych jel sólo a toho se bojím. Tak v Tvým případě není co řešit. Co se týče jídla tak Chorvatsko je drsný,tam se nevyplatí chodit do restarací,byl jsem za 14 dní 3x a pokaždý jsem vytekl,když jsem čekal v prázdný restaraci 45 min na obyč makrelu. Málem byla dokonce potyčka s barmanem když jsem to nevydržel a šel jsem mu říct ať si ty ryby strčej do prd...e Upraveno Květen 20, 201015 r od juke.box
Květen 20, 201015 r No my do Bulharska jedeme vyzkousenou trasou od toho znameho CR,SR,MADAR,RUMUN... protoze pres Jugosku by jsme se nedoplatili za myto... A v Tunisu jsem videl jednoho Polaka v BMW tak nevim jestli tam teda jel po vlastni ose,tak POTES KOSTE to musela byt docela streka...
Květen 21, 201015 r Autor jay kay: s tím nedoplacením za mýto už to není tak docela pravda ... kdybychom se bavili o roku 2007 či 2008 tak to jo, to byla jedna cesta 24 Euro. Loni však došlo ke zlevnění takže to bylo už jen nějakých 15 Euro a letos už je to jenom nějakých 12 Euro ... takže když to vezmu suma sumárum známka v Rumunsku a poplatek v Russe přes Dunaj, bude to šul nul nastejno. A profrčet 90% Srbska po dálnici mi přijde přece jenom rychlejší než se štrachat přes (byť krásné) Transylvánské Alpy. Takže my jedině CZ, SK, HU, SRB a BG . Upraveno Květen 21, 201015 r od Malta
Květen 21, 201015 r Tak to je pro me nova informace,tak to budu muset probrat na skupine a uvidime. Ten znamy jeste rikalze loni zkejsnul nekde na hranicich SRB-HR snad 6hodin???? Muzes mi dat teda trasu japak tam jezdis Ty??? Dekuji. Upraveno Květen 21, 201015 r od Jay Kay
Květen 21, 201015 r Jinak známá mi říkala,že přes to Rumunsko to není ůplně košér,resp neradno tam zastavovat........ . Že tam cikorky dost řáděj,klidně rozkradou auto,nebo rozbijou kamenama a říkala něco o problémech na hranicích a ůplatcích,tak nevím co je na tom pravdy. Neví někdo jak to tam je? Aj bych tomu věřil........
Květen 22, 201015 r Autor Tak to je pro me nova informace,tak to budu muset probrat na skupine a uvidime. Ten znamy jeste rikalze loni zkejsnul nekde na hranicich SRB-HR snad 6hodin???? Muzes mi dat teda trasu japak tam jezdis Ty??? Dekuji. takže až po Szeged to máme společné ... my jedeme rovno na SRB a vy byste tam hrnuli doleva na Rumuny. Přejedeme HU-SRB hranice a pak okolo Subotice směr Bělehrad. Projedeš Bělehrad směr Niš a pod Nišem sjedeš z dálnice a hrneš na Sofii. Od toho Niše jedeš cca 70km na SRB-BG hranici po normální silnici krásnou krajinou (takové údolí s tunely vytesenými do skály). Z BG hranice to máš cca 60km do Sofie, tu objedeš po severním obchvatu (mimochodem nejhorší úsek celé cesty - jinak je to v pohodě). Jak objedeš Sofii najedeš na dálnici na Plovdiv, která už loni vedla ještě kus za Plovdiv, tam pak sjedeš na normální silnici a na dálnici zase najedeš asi 80 km před Burgasem ... no a tam vy pojedete směr letiště a dál k Nesebaru a my pojedeme dál na jih ještě asi 60km do Primorska:). U cesty přes Srby je potřeba se vyvarovat jedné jediné věci a to jet o víkendu, protože pak narazíš na HU-SRB hranicích, na mýtnicích v SRB a na hranicích SRB-BG na hory Turků co valí přes BG do Turecka. My tak cestovali jednou o víkendu (bohužel z donucení, páč jsem poslední den před odjezdem na dovču nedobrzdil v koloně a týden trvala oprava v servise, takže jsme museli dovču přesunout na odjezd v sobotu a tudíž jsme chytli Turky a celkové spoždění na trase 6h). Ale pokud pojedete v jakýkoliv všední den v týdnu, je to v pohodě.
Květen 23, 201015 r Jo jo jo to je presne ono!!!!! Dneska jsem mluvil s tim znamym a rikal o tech Turkach!!! Ze je musi jednoho po druhem davat do pcitace nebo tak neco... a tim padem to je to ZDRZENI!! Tak to jsi mne uklidnil asi pojedeme tak jak rikas Ty... Takze to bude v poho. Diky za info.
Květen 23, 201015 r Autor ještě jsem dohledával to mýtné tak je to 13,5Euro (malinko jsem se seknul )viz tady http://www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_lat.pdf
Červen 10, 201015 r Letos Bulharsko a lokalita Carevo, cca 1800km tam a pak zpět a nějaký ty výlety, takže počítám 4500 km. Odjíždíme 6.7 ráno a snad úspěšně dojedeme tam i zpět, auto má už 203 tis km:))))))))))))))
Červen 16, 201015 r Jeste takova otazka auto mam na Leasing,jake tam mam pojisteni? Resp. na co mam narok? Mam Skofin. Samozejme mam zaruku mobility a u sve pojistovny se pripojistime na cesty atd... Nechce se mi procitat cela smlouva protoze prectu 3odstavce a ztratim se v tom. Tak se ptam jestli ma nekdo NEDEJBOZE ZKUSENOSTI Z PRAXE...? Upraveno Červen 16, 201015 r od Jay Kay
Červen 16, 201015 r Na konci srpna Španělsko cesta podle navi vypočítala 1768km. Tak oba směry 3536km+ nějaký výlety suma sumárum 4tis.km.
Červenec 14, 201015 r <Ahojte.My sme boli min. rok v chorvatsku ale tento rok vyhral piesok tak ze Bulharsko-primorsko
Červenec 14, 201015 r Já mám ůtrum se vším. 1. Opařil jsem si obličej a nemůžu ani na sluníčko a ani ven. 2. Za měsíc nás přivítá prcek.
Červenec 14, 201015 r takže až po Szeged to máme společné ... my jedeme rovno na SRB a vy byste tam hrnuli doleva na Rumuny. Přejedeme HU-SRB hranice a pak okolo Subotice směr Bělehrad. Projedeš Bělehrad směr Niš a pod Nišem sjedeš z dálnice a hrneš na Sofii. Od toho Niše jedeš cca 70km na SRB-BG hranici po normální silnici krásnou krajinou (takové údolí s tunely vytesenými do skály). Z BG hranice to máš cca 60km do Sofie, tu objedeš po severním obchvatu (mimochodem nejhorší úsek celé cesty - jinak je to v pohodě). Jak objedeš Sofii najedeš na dálnici na Plovdiv, která už loni vedla ještě kus za Plovdiv, tam pak sjedeš na normální silnici a na dálnici zase najedeš asi 80 km před Burgasem ... no a tam vy pojedete směr letiště a dál k Nesebaru a my pojedeme dál na jih ještě asi 60km do Primorska:). U cesty přes Srby je potřeba se vyvarovat jedné jediné věci a to jet o víkendu, protože pak narazíš na HU-SRB hranicích, na mýtnicích v SRB a na hranicích SRB-BG na hory Turků co valí přes BG do Turecka. My tak cestovali jednou o víkendu (bohužel z donucení, páč jsem poslední den před odjezdem na dovču nedobrzdil v koloně a týden trvala oprava v servise, takže jsme museli dovču přesunout na odjezd v sobotu a tudíž jsme chytli Turky a celkové spoždění na trase 6h). Ale pokud pojedete v jakýkoliv všední den v týdnu, je to v pohodě. Jeste dotaz k tem Turkum. Jedeme ve Ctvrtek odpo,tzn.ze na tech hranicich bychom byli v Pa nekdy brzo rano. To uz tam jsou ti Turci?? Nebo zacinaji jezdit odpo????
Červenec 15, 201015 r Taky přihodim štreku k moři co nás čeká.Doufám,že nebudeme stát 3hodiny jako každý rok před tunelem v Rakousku 13x Caorle,tak to chtělo změnu lokace. Ledeč n.Sázavou -> Rosolina Mare (itálie) 796 km – Přibližně 10 hodin, 46 minut podle google,takže 13-14 hodin i s pauzou. 2 auta (FRS a OI) 4 lidi termín - 30.7.-7.8. Mapa cesty Upraveno Červenec 25, 201015 r od azriel
Červenec 18, 201015 r Tak my máme v plánu Rhodos, bude to štreka, ale už se těšíme. Fábka zůstane doma, bez klimi by to bylo smrtelný Takže jedem X5, ještě by měli jet další 3 auta, uvidí se, jak se dohodneme
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.