Přejít na obsah

Plast z měrky v olejové vaně

ZbynekV

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

jak jsem vytahoval měrku oleje, tak se odlomil jeden z těch dvou nalisovaných plastů co jsou na měrce a spadl dolů otvorem pro měrku.

Nestalo se to už někomu?

Přemýšlím co s tím, olej jsem zrovna nechával měnit před pár týdny.

Je to O1 1.8T AUM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sejra zapoměl dodat,že musel sundat vanu,jelikož byla zadřená jedna vačka. Čerpadlo jak saje olej,tak 100% ten kus přisaje k sítku a přicpe ho,tím sníží sací schopnost čerpadla a může to mít za následek snížení tlaku mazání,což nikde žádný čidlo nezaznamená. Ted jsem řešil motor,kde spadlo do vany něco kovového a to kutalo do sítka tak dlouho(3roky-70tis km) až se prokutalo do čerpadla,to se seklo a pán to zadřel,páč si nevšimnul kontrolky mazání. Tyhle věci bych rozhodně nepodcenoval,sundat vanu není tak hrozný....

Odkaz ke komentáři

JJ tak tak pokud se dostanou věci které tam nepatří tak to nepodceňovat a sundat vanu a vyčistit.Přisává se to na sací koš na sítko.A pozor na zpetnou montáž vany na kterou se na spoj nanáší silikon dát tam ninimální množství protože pokud ho bude hodně vytlačí se do vany a zas to má za následek že se dostane během provozu na sítko čerpadla.

Odkaz ke komentáři

Takže už jsem se domluvil s mechanikem na příští týden. Vana půjde dolů. Raději, nevím co tam může být napadaný od předchozího majitele a v jakým stavu je sítko. A jak píše "juke.box" až by se rozvítila kontrolka nízkého tlaku oleje, tak se bojím, že by mohlo být pozdě a něco už přidřený. Díky všem za info.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...