keras1 Vloženo 28. Duben 2023 Sdílet Vloženo 28. Duben 2023 (editace) Tak nic. Bohužel loadery fungují 8.021xx. Jakmile dám 8.022xx nebo 8.023xx (flešnou si fw v kabelu) tak příslušná verze vcds buď nenačte jednotky v autě (verze 22) a nebo když je načte (verze 23) tak zamrzá při security access. Zkoušeno i na dalším 3tím čistém notebooku. Takže update loaderu/fw a vcds jde pouze v řádu vcds 21xx pro který byl ukraden. I když si u něj píší support upgrade 😀 Mám verzi kabelu a vcds 21.3 AJ a funguje až do 21.9 AJ. Dál už ne. České verze vcds jsou o řád nižší, tedy 20.12 CZ a fungují až do myslím 20.8 CZ (nebo tak nějak) 21 CZ verze už také nejde. Zřejmě ochrana rosstechu. Jak jinak. Chápu je. No china😀 Jo a fleš funguje plnohodnotně i jen na 5V (jen usb), nemusí se dávat přídavných 12V jak se tu psalo. Zkoušeno jak na 5 tak potom i na 12V... Bez rozdílu. Mám stm...405 Edit: všechny mikrořadiče s pamětí ARM stm32f4xx má napájecí napětí 1,8 až 3,6V!!! Nevím kde vznikl ten blud, že při fleši potřebuje kabel ext. 12V👹 Editováno: 28. Duben 2023, autor: keras1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 Zdravím, mám takový problém, mám hex v2 činu. Kabel zapojim,udělám test vše ok ale když chci rozkliknou jakoukoliv jednotku tak to nic nedělá, čím to může být děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 Kolik stál? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 před 1 hodinou, keras1 napsal: Kolik stál? Před rokem jsem ho kupoval za 2000 Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 Tak to by měl být V2. Dříve fungoval?????? FW v káblu ok? Loader ok? Aktualizace náhodou neproběhla? Antivir má stále výjimku? Když skenuje jednotky které tam jsou, běží tam na chvíli procenta? Napsal jsi hrozně málo informací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 před 4 minutami, keras1 napsal: Tak to by měl být V2. Dříve fungoval?????? FW v káblu ok? Loader ok? Aktualizace náhodou neproběhla? Antivir má stále výjimku? Když skenuje jednotky které tam jsou, běží tam na chvíli procenta? Napsal jsi hrozně málo informací. Ano dřív normálně běžel, byl použit tak 3x. FW jen ok. Loader je z CD. Aktualizace neproběhla. Antivir nemám mám to na pc zvlášť a ten není ani připojení na internet . A procenta neběží jen se točí chvilku kolečko místo šipky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 (editace) Atmel nebo ARM? (za 2tis vlastně arm) Ještě bych zkontroloval piny na OBDčku!!! U těch šikmáčů může i zajet pin. Jiné auto se spojí? Ledky blikají? Co čas a datum v noťasu? Neklekla ti baterka v biosu? Co usb kabel v hex modulu? Drivery kabel vidí? Asi jo vlastně, když přečte serial z kabelu. Rozeber modul jestli tam není něco vidět na tišťáku. Je to prostě čajna😒 Editováno: 30. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joco776 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 @Daniel 24 odkud jsi mohl bych se ti na to podívat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 Před hodinou, Joco776 napsal: @Daniel 24 odkud jsi mohl bych se ti na to podívat. Děčín Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 před 11 hodinami, keras1 napsal: Atmel nebo ARM? (za 2tis vlastně arm) Ještě bych zkontroloval piny na OBDčku!!! U těch šikmáčů může i zajet pin. Jiné auto se spojí? Ledky blikají? Co čas a datum v noťasu? Neklekla ti baterka v biosu? Co usb kabel v hex modulu? Drivery kabel vidí? Asi jo vlastně, když přečte serial z kabelu. Rozeber modul jestli tam není něco vidět na tišťáku. Je to prostě čajna😒 Okey kouknu. Jiné auto se teky nespojí, led svítí zeleně a pak když rozkliknu jednotku začne blikat červené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 před 1 hodinou, Daniel 24 napsal: Okey kouknu. Jiné auto se teky nespojí, led svítí zeleně a pak když rozkliknu jednotku začne blikat červené. před 12 hodinami, keras1 napsal: Atmel nebo ARM? (za 2tis vlastně arm) Ještě bych zkontroloval piny na OBDčku!!! U těch šikmáčů může i zajet pin. Jiné auto se spojí? Ledky blikají? Co čas a datum v noťasu? Neklekla ti baterka v biosu? Co usb kabel v hex modulu? Drivery kabel vidí? Asi jo vlastně, když přečte serial z kabelu. Rozeber modul jestli tam není něco vidět na tišťáku. Je to prostě čajna😒 Tak vnitřek vypadá takto. Přijde my v pohodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 @Daniel 24 tak dle vnitřku to není vůbec v pohodě..podle desky je to Atmel Atmega, čili jen fejk V2, ale v reálu je to starší V1...a jestli stál 2.000,- tak to byla slušná zlodějina, protože tyhle V1 s Atmel se prodávají kolem 500,- Kč..za ty peníze to měl být skutečný V2 s čipem ARM... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 před 2 minutami, ski1961 napsal: @Daniel 24 tak dle vnitřku to není vůbec v pohodě..podle desky je to Atmel Atmega, čili jen fejk V2, ale v reálu je to starší V1...a jestli stál 2.000,- tak to byla slušná zlodějina, protože tyhle V1 s Atmel se prodávají kolem 500,- Kč..za ty peníze to měl být skutečný V2 s čipem ARM... Aha no díky za info.takze je kabel téměř k ničemu nebo co to znamená. Už přemýšlím že koupím originál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 (editace) @Daniel 24 no znamená to, že pokud s tím kabelem načítáš nějaké novejší auto, tak od určité doby už musíš mít V2 a s V1 nekomunikují..takto jsem to měl kdysi i já..sice jsem auto načetl s tím V1, ale pak už jsem se nikam nedostal..píši ti SZ.. Editováno: 30. Duben 2023, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 před 2 minutami, ski1961 napsal: @Daniel 24 no znamená to, že pokud s tím kabelem načítáš nějaké novejší auto, tak od určité doby už musíš mít V2 a s V1 nekomunikují..takto jsem to měl kdysi i já..sice jsem auto načetl s tím V1, ale pak už jsem se nikam nedostal.. Zkouším načíst ofci 2 2007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 @Daniel 24 no tak s tímhle ročníkem by tedy ten tvůj V1 neměl mít žádný problém..tam bude jiný neznámý problém.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 @Daniel 24 Bezpostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fóra! Podívej, se jak to tady pak vypadá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel 24 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 Okey děkuji za upozornění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Theraphosa Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 https://gozofinder.com/cse/ulozto/cz?query=VCDS_20.4_Loader_v9.2 Vyzkoušej toto já mám taky Atmegu a v pohodě mi to bere Superb 2015. Dotaz pro znalce ,jaký nejnovější software jde nahrát na Atmegu . Mám tam 20.4 a vše funguje. Děkuji všem za poznatky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 @Daniel 24no pano jo. Za 2 litry atmegu🤔, jak píšou kluci... 😒 @Theraphosa jestli ti vše funguje jak píšeš, nehrab se do toho. Navíc atmega... Nechej tam 20.4 a kóduj. Buď rád, že jede😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Theraphosa Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 @keras1 Díky za info a jen pro zajímavost , nahodˇte mi odkaz na nejnovější kabel s CZ jazykem , který je podle vás momentálně nejlepší. Děkuji všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 Podle mého názoru je jedno jakou verzi vcds máš. Od nějaké 20ky nahoru stejné až do 23. Možná lepší překlad? Labely stejné. Detekce řj stejná. Nevím no, třeba někdo něco postřeh. Hledat "real hex-v2 s arm". Nejlepší je asi stm32f405. Evropský sklad pokud možno a fotky rozdělané kablu aby bylo vidět na plošňák. Už se to tu psalo x krát a stále dokola... Cz verze je poslední 21.3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Theraphosa Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 @keras1 Děkuji za podrobné info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 @keras1 tou poslední cz verzí 21.3 myslíš asi co nabízí čína u klonů že ? jinak pro doplnění u origa kabelu je poslední CZ verze 22.10.0 z letošního roku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomJerry Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 a byl by odkaz na tu verzi 22.10.0 cz prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.