Publikováno Červen 22, 201015 r Zdravim. Mal SKODA FABIA 1,5 50kw r.v.2001. Chcel by som sa opytat ako by sa dali vycistit vstreky lebo su zaoxidovane od LPG.Pri studenom starte na benzin nemozem auto dostat do otacok alebo mi zdochne. Pri teplom motore v pohode lebo vstreky su trosku roztiahnute a lepsie prepustaju benzin. LPG mam uz 8 rokov a som velmi spokojny az na tie vstreky. Poradi niekto co by sa dalo s tym robit?
Červen 22, 201015 r takže jestli to chápu dobře, máš problém s benzínovými vstřiky, je tak? Pak zkusit někoho sehnat, kdo by ti je v ultrazvuku vypral, možná budeš ale pak potřebovat new O-kroužky (těsnící gumičky), rády se trhají, aby ti pak vstřik nepropouštěl.
Červen 22, 201015 r Autor Mohol by si mi to upresnit s tym ultrazvukom? Nemam ani paru o com to hovoris.Kde sa pouziva take zariadenie ktore by sa na to dalo pouzit.Aspon priblizne. Upraveno Červen 23, 201015 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Červen 22, 201015 r Někdo, kdo se zabývá problematikou benzínových vstřikovačů, tak určitě bude mít zkušební stolici. Tam vidí jak se který vstřikovač chová. Případně má při stolici ultrazvukovou čističku. To jest vanička se speciálním roztokem-lázní, vstřikovače se do ní ponoří, zapne se pracovní cyklus a většinou se usazeniny na vstřikovačích rozpustí do té lázně. Doporučit můžu p. Fedora Prostějov, ale jelikož jste ze slovenska tak nevím... Nicméně může být závad více, tím ovšem nevyvracím vaši verzi...
Červen 23, 201015 r není třeba se omlouvat mimochodem i můj servisák má ultrazvukovou pračku a benzínové vstřiky čistí, jsou to Boskovice, cca 30km od Fedora Prostějov . To jen pro ty kdo by to měli poblíž, ne samozřejmě pro naše bratia Slováky, kteří to mají trochu z ruky .
Červen 23, 201015 r Kluci maji pravdu s tim ultrazvukem,jelikož jsem to taky absolovoval protože jsem měl "přidřene" benzinove vstřikovače a diky tomu jse to povedlo rozchodit,ještě jedna věc kterou bys mohl udělat,tak je dobre koupit přisadu do benzinu "čistič vstřikovani" a to taky pomuže rozpustit ten bordel ve vstřicich ja mam dobrou zkušenost z liqui moly,sice stoji něco přes 200 kč ale perfektni.
Červen 23, 201015 r Souhlasím s výše uvedeným, p. Fedor z Prostějova distribuuje diagnostické zařízení ASNU ( http://www.asnu.com/ ). Tam se benzinové vstřikovače zkontrolují na těsnost, rozprach a dávku (množství). Pak je možné použíz několik režimů čištění v ultrazvukové lázni a následuje kontrola funkcí po čištění. Zároveň je vhodné vyměnit O kroužky a malinkaté filtříky (každý vstřikovač má dva O kroužky a jedno miniaturní sítko). Nevím jak na Slovensku, ale v Praze takový systém máme k dispozici... Hodně štěstí. P.S. ale pochopitelně takto popsaná závada může mít i jinou příčinu než vadné či přicpané vstřikovače BA. Zároveň nelze tvrdit, že ultrazvukové čištění zachrání každý vstřik. Ale dokáže odhalit vadný...
Červenec 13, 201015 r Autor Zdravim. Mohol by mi niekto z vas dat nejaky kontakt, adresu na toho p.Fedora? Mozno by som to skusil tam.
Říjen 28, 201014 r Doporučit můžu p. Fedora Prostějov, ale jelikož jste ze slovenska tak nevím... A nachystat si cca 3 tis.
Říjen 28, 201014 r milanfe No jak vidim tu cenu, tak byt tebou zkusim nejprve pridat do benzinu aditivum a najet par set km na benzin. Cena za aditivum se pohybuje do 200,- Kc a za pokus nic nedas . Me byl doporucen Dry fuel http://www.cztuning.cz/index.php?action=detail&zboid=205 Pred aplikaci jsem startoval i na 5 pokus. Pokud toto nepomuze, tak jit na UZ. Upraveno Říjen 28, 201014 r od novak
Říjen 29, 201014 r No vím to přesně, protože mě to tam na benzínové vstřiky nechali dělat odborníci tehdejšího AGW a přitom byly zalepené vstřiky plynové, které v Autoplyncentrumu Zlín v pohodě rozebrali a vyčistili benzínem. Takže zcela vyhozené prachy i za nesmyslné a zbytečné neustálé diagnostikování Upraveno Říjen 29, 201014 r od ka-spel
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.