Heki Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 No jo, vždyť říkám, že mi to prozradili v servisu. Netvrdím, že je to pravda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 Mně u 1,2 TSI nic necvaká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peetie Vloženo 23. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2013 Ahoj, mám Yetiho TDI 103kw 4x4 s cca 55 000 km a minulý týden jsem byl v servisu, mj. s tímhle zvukem při řazení. Je to slyšet jak tu už někdo popisoval, při volnoběhu při sešlápnutí/puštění spojky nebo při řazení na 1. a 2. stupeň, pak už ne, možná ale jen kvůli většímu hluku jízdy. V autorizovaném servisu na to koukali a prý to dělá dvojhmotový setrvačník, a že je to vlastnost, ne chyba. Ale předtím jsem si toho nevšiml, až teď. Snad se to nebude zhoršovat a setrvačník se neodporoučí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 (editace) Na 1,2 TSI Roomsterovi mě to dělá od novoty. U F a R se to rozebírá zde http://forum.skodahome.cz/topic/123852-cvaknut%C3%AD-p%C5%99i-se%C5%A1l%C3%A1pnut%C3%AD-spojkov%C3%A9ho-ped%C3%A1lu/ V servisu me řekli , že cvakání je normální, je to daný konstrukcí spojky, dělá to nějaká pružina když spojka dosedá. Dělají to i předváděčky a u někoho je to prostě hlasitější a u někoho tišší. Editováno: 11. Březen 2014, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 15. Březen 2014 Sdílet Vloženo 15. Březen 2014 (editace) Dnes se mi podařilo "závadu" mnohem snadněji vyvolat. Auto stojí v klidu, zařazený neutrál, motor běží. Sešlápnu spojku a pak rychle pustím. V ten okamžik se ozve zvuk, který bych charakterizoval jako cvaknutí a následně slyším slabý točivý zvuk. Zřejmě je to zvuk roztočení převodovky, to je ok, ale co způsobuje ono cvaknutí při povolení spojky? Díky za indicie. Jz Ten točivý zvuk jak se připojí převodovka zní jak? Já poslední dobou totiž sleduju, když právě pustím spojku takový jemný šustění. Možná to dělá od začátku, ale teď jsem se na to po tvém příspěveku zaměřil. Jde to slyšet jenom když mám otevřený dveře, otáčky motoru jsou těch 700-800ot., a musí bejt ticho. U studenýho motoru to nevnímám až když se vše ohřeje. Když je spojka zmáčknutá slyším pouze zvuk motoru, ale jak jí pustím přidá se něco navíc. Za provozu a v autě to slyšet nejde. Řazení je ok, takže si myslím, že je to nějaká vůle či kolečko v převodovce. Možná zbytečně blnu. Tsičko je na volnoběh tichý jak šicí stroj a já v něm slyším i trávu růst :-) ale tohle mě vrtá hlavou. Editováno: 15. Březen 2014, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Březen 2014 Sdílet Vloženo 15. Březen 2014 Sekce Yeti, Podvozek, Haldex 4x4 - copak s tím má společného Roomster? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 15. Březen 2014 Sdílet Vloženo 15. Březen 2014 Omlouvám se, já jenom že si kolega všimnul zvuku když se připojí převodovka, tak mě zajímá ten projev. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajo1 Vloženo 3. Únor 2015 Sdílet Vloženo 3. Únor 2015 zdravím vás... tak ja mám rovnaký problém, mám 4x4 2,0TDI 103KW.. jazdím s ním krátko a všimol som si to takmer hned. pri pohýnaní je všetko ok, až kým nezošlapnem spojku a chem preradiť na vyššiu rýchlost, vtedy mi normálne cukne s autom a sprevádza to aj taky čudný zvuk... vobec sa mi to nepáči, ale ako vidím, tak nie som sám, čo mám tento problém... na žiadnom aute som niečo podobné neregistroval, aj ked je prevda, že som s podobným pohonom 4x4 ešte nejazdil... len mi nejde do hlavy, že v dnešnej dobe, to nevedia skonštruovať tak, aby to nesprevádzali takéto rušivé momenty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo007 Vloženo 6. Duben 2017 Sdílet Vloženo 6. Duben 2017 Hlásím se se stejnými problémy. Také mě to štve. Vzpomínám na předchozí Renault Megane. Nechci tady šířit žádný flame, ale Megane jsem jezdil 2 roky bez problémů. S Yetim pořád řeším nějaký problém. Chtěl bych zjistit, jak je tu u DSG. Máte někdo 4x4 s DSG? Moc mě mrzí, že nemám DSG. To řazení v Yetim je utrpení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 mam 4x4 dsg co te zajima? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo007 Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 Předpokládám, že s DSG nejsou při řazení slyšet žádné pazvuky při řazení. 6ti nebo 7mi kvalt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. Duben 2017 Sdílet Vloženo 10. Duben 2017 tak to urcite nejsou,6ti kvalt nafta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.