Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

To s rychlejším ohříváním s vypnutým ventilátorem je logické - neodebíráš teplo z radiátoru topení, do kterého neustále proudí chladící kapalina. Taky to tak dělám. To s tím knoflíkem jsem u své Octávky nepozoroval, ale něco podobného jsem četl v sekci Yeti.

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Mam octaviu 2005 a ptc nefunguje. Cez diagnostiku vypise zavadu ze je nefunkcne len priamo cez diagnostiku ho viem spustit a zacne hriat. Teplotne cidla su ok cize problem bude asi v elektronike ptc co komunikuje s canbusom. Mate niekto podobnu skusenost da sa to opravit alebo ho treba vymenit??? A este otazka da sa dat do 2005 ten novsi typ ptc co sa elektriky tyka a co to obnasa ako to zapojit

Ahoj,

mam presne tento problem. Vymazat chybu nejde. Co s tym???

Nie som profik ale nechapem ako mozem cez diagnostiku spustit nieco, co v normale nefunguje... Poradte prosim.

Dakujem

post-7653-0-60735600-1376319721_thumb.jp

post-7653-0-38738400-1376319722_thumb.jp

Vloženo

Nepoznám konkrétne zapojenie, ale obecne ti to objasniť môžem - je to najskôr tým, lebo samotný PTC článok je v poriadku, akurát sa doňho nedostáva šťava. Pri diagnostike sa obíde nefunkčný obvod, a článok funguje

Mal by som tiež jednu otázku - určite sa do Okty 1 (1,9Tdi, PD) PTC nedávali?? Ani tam neboli žiadne iné "veci", ktoré by mali podobnú funkciu ?

Dík za info

• o 2 týdny později...
Vloženo

Nepoznám konkrétne zapojenie, ale obecne ti to objasniť môžem - je to najskôr tým, lebo samotný PTC článok je v poriadku, akurát sa doňho nedostáva šťava. Pri diagnostike sa obíde nefunkčný obvod, a článok funguje

Mal by som tiež jednu otázku - určite sa do Okty 1 (1,9Tdi, PD) PTC nedávali?? Ani tam neboli žiadne iné "veci", ktoré by mali podobnú funkciu ?

Dík za info

to se trošku pleteš, tato chyba vzniká vyhřátím tišťáku, některé z těch vadných PTC s chybou normálně fungují, některé se dají sepnout jen diagnotikou a některé už vůbec

Vloženo

Předpokládám, že by se to mělo dát zjistit podle konfigurace (3písmenné skupiny na nálepce v servisní knížce).

Každopádně já to tam tedy rozhodně nemám... v zimě, ani po 10 km po Praze mi nikdy netopilo.

Vloženo

Já ho nepotřebuji, ale jen tak jsem se podíval kolik za to chtějí ve škodě, dříve 8tis., nyní 12tis.Kč.. To mi přijde jako pálka, asi to začali dělat ze zlata, jinak fakt nevím…

Vloženo

Na to bych se moc nespoléhal, mám originál PTC z výroby a na štítku výbav nic není (OII Combi Elegance 1,9 TDI r.v. i MR 2008). Zřejmě pro ČR v té době již jako standard pro diesel a ne mimořádná výbava...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...