danno1771 Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Pozreť to pozrem v serviske podla kodov ale keby som to mal tak nečakám na odmrznutie okna večnosť zas na druhej strane možno mam ale je to porouchaný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 No právě to mě napadlo, že jen nefunguje. Ty kódy nejsou úplně vždy spolehlivé. Já ho tam třeba uvedený nemám (MR 2011). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inox Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Verze F a E nelze zaměnit. F nemá integrovanou řídící jednotku, E ano- s přípojem na CanBus ve vizidle. Zda-li má auto PTC se dá zjistit nejjednodušeji přes VagCom (včetně typu PTC, výrobního čísla). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 13. Březen 2017 Sdílet Vloženo 13. Březen 2017 umí někdo v okolí plzně opravit jednotku topení E? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gracho Vloženo 2. Duben 2017 Sdílet Vloženo 2. Duben 2017 Chlapi,neporadí prosím niekto ako opraviť nefunkčné PTC s rj? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivonaldo Vloženo 19. Duben 2017 Sdílet Vloženo 19. Duben 2017 Zdravím pánové, mám prosbu a to jestli v OII MR 2008 jsou nachystány z výroby patice pro relé spínající PTC. Chci si to dodělat a jde mi oto, jestli koupit relátka i s paticí a někam je umístnit popřípadě kam a nebo se jen zasunou a dodělá kabeláž. Pokud silový PTC někdo dodělával a je ochoten se podělit o zkušenosti nebo jestli by se našel někdo z Brna a okolí kdo by PTC namontoval za rozumný peníz budu rád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 19. Duben 2017 Sdílet Vloženo 19. Duben 2017 V 2. 4. 2017 na 21:29, Gracho napsal: Chlapi,neporadí prosím niekto ako opraviť nefunkčné PTC s rj? To záleží co s ním je. Je třeba ho zkontrolovat, proměřit. http://www.vwglobe.cz/clanky/pridavny-elektricky-ohrev-vzduchu-ptc/ Já ho vyndal nedávno a bylo to konektorem, jinak vše OK a propájel mi pro jistotu i rezistory neekologickým cínem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. Duben 2017 Sdílet Vloženo 19. Duben 2017 před 9 hodinami, ivonaldo napsal: Zdravím pánové, mám prosbu a to jestli v OII MR 2008 jsou nachystány z výroby patice pro relé spínající PTC. Chci si to dodělat a jde mi oto, jestli koupit relátka i s paticí a někam je umístnit popřípadě kam a nebo se jen zasunou a dodělá kabeláž. Pokud silový PTC někdo dodělával a je ochoten se podělit o zkušenosti nebo jestli by se našel někdo z Brna a okolí kdo by PTC namontoval za rozumný peníz budu rád. A jsi si jistý, že ho nemáš? Máš před face, nebo po face? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivonaldo Vloženo 19. Duben 2017 Sdílet Vloženo 19. Duben 2017 Je to před face. Auto je původ Itálie a ve výpisu seznamu výbavy je psáno "Bez přídavného el. topení" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 žádná el příprava tam není, kabeláž je dobré mít vymotanou originální Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inox Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 Jak píše kolega Rolbař, je lepší to vytáhnout z jiného auta. Pokud je v místě PTC zamotaný konektor PTC v kabeláži auta (typ ptc s řj ''E''), lze si už napájecí kabely dotahat vlastní, ale nutno dodržet minimálně průřez kabelů originálních a nezapomenout na páskovou pojistku v e-boxu (80A). Pak je nutno PTC povolit/nakódovat přes diag. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivonaldo Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 Takže pokud nemám originál kabeláž z jiného auta, tak bych mohl použít 2 kusy relé s kontakty na 70A. Silové vodiče připojit do e-boxu na dvě pojistky 40A a 80A, každé relé zvlášť. To je mě celkem jasný i s dodržením průřezů vodičů. Ale kam přesně zapojím cívky relátek. Myslím si, že každá bude zapojena jinam, kvůli výkonu PTC aby spínaly jedno, dvě nebo tři topný tělesa. Je to tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 relé se napojují na pojistku a do RJ motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivonaldo Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 Pojistka musí být až za spínací skříňkou? A nebo může být napájená přímo z akumulátoru? A prosím tě můžeš mě napsat na které konkrétní piny řídící jednotky se relátka připojují? Je to OII, MR 2008, motor BMM. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 stáhni si dílenskou příručku, tuším, že odkaz je i někde na tomto foru - tam máš schémata zapojení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivonaldo Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 Dílenskou příručku mám, ale ta je na MR2005, kde PTC je s řídící elektronikou a má jiné zapojení. Mám ještě zapojení na MR 2009 po fl, kde jsou již CR motory s jinýma jednotkama. Ale konkrétně na ten můj motor jsem schémátko nikde nenašel. Proto se tak vyptávám a budu rád za každou informaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 byla tady někde DP pro O2 FL - tam to není? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivonaldo Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 Co jsem našel, tak na jiný kódy motorů, ale ne na BMM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 jo teď mi to došlo: Ty chceš udělat po FL instalaci do před FL auta - na to oficiální schéma není... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivonaldo Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 Od začátku roku 2007 se montovali do OII silový PTC. Tak by mělo existovat nějaký origo schéma. Ale nemůžu se dopátrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 (editace) BMM od května 2007 Editováno: 24. Duben 2017, autor: Wittmann Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivonaldo Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 Díky moc Wittman, to jsem hledal. Snad ti to budu moct někdy oplatit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 20. Září 2017 Sdílet Vloženo 20. Září 2017 Topení opraveno zde u člena inoxe, perfekní komunikace a rychlá oprava, zima se blíží tak komu zlobí nechte opravit topí to perfektně . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 10. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2017 Len sa chcem uistit. PTC spina, len ked je zapnuta klima. Je to tak? Aspon minulu zimu ked som mal zapnute AC to islo hned. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inox Vloženo 10. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2017 PTC spíná podle potřeby (požadavek teploty, teplota venku, teplota motoru, zatížení alternátoru...) Klimatizace zapnutá být nemusí, ale např. ventilátor topení zapnutý musí být vždy, aby mohlo dojít k zapnutí PTC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.