Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

ja mam auto origo kupovano na SK a mam to tam od vyroby, kdyz se to zapne (pri nastaveni topeni na max se sepne okruh) tak i spotreba na volnobeh stoupne z 0.5 na 0.6-0.7 l/h

cili je to asi hezky velikej odber kdyz to ten altik tak hodne zatizi :palec2:

jinak nejakej extra zazrak to zas neni

(nevim jestli stoji za to to dat dodelat (zalezi asi na cene)

to ze se to zahreje z 10 na 30 za minutu je sice hezky,ale vetsinou to je potreba zapinat kdyz jsou venku minusovy teploty, cili by me celkem zajimalo jak dlouho tomu trva se zahrat z takovejch -5, -10 na takovejch 30, 40? se me totiz zda ze je to celkem dost pomali, nez to ten interier vyhreje tak to celkem dost trva (min 10-15 km jiste v zime)

podle mne to bylo lip vymysleno u OI ktera mela vyhrivani chladici kapalini pomoci tusim 3 zhavicek a tim se pak celej okruh prohral mnohem driv a tedy to i driv topilo, zajimalo by me celkem proc to prestaly delat takhle u OII? (asi to melo nejake nevyhody, ale nevim jake)

jinak mozna by pomohlo tam namontovat jeste jeden modul topeni (at je to zdvojeny), snad by se to driv vytopilo, ale v podtate je to dost blbost samo o sobe...

Vloženo

Jak je tu psáno není to nezávislý topení ale přídavná topná spirála kerá pouze přihřívá studenej nasávanej vzduch (Tak že žádnej horkej fén to není) a hlavně je dobrá s použitím tlačítka pro rozmrazování čelního skla. Cenově se to moc nevyplatí to už bude lepší dodělat nezávislý naftový topení.

Spirála se uvádí v činost automaticky a taky se po dosažení požadovaný teploty sama vypíná.

Vloženo

Ja mam octavii 1,9 TDI PD vyrobenou pro francozsky trh a spiralu tam bohuzel nemam... :-(  A jak pisi ostatni, cenove se to asi nevyplati dodelavat - jedine ze by se ta spirala dala sehnat nekde za par penez ...

Vloženo

PTC do minuty jde z výdechů teplej vzduch tz že hned odmlží (rozmrazuje sklo)

bufík -cca 1 minutu než se nahodí, cca 2 minuty než začne jít teplejší vzduch z topení

žhavičky ve vodě - 1/ fungovali až pod 0st a cca 5 minut trvalo než šel u TDi trošku vlažnej vzduch

takže PTC je o 2 minuty na odmlžení rychlejší - vzhledem k tomu že jedu na dílnu cca 3 minuty tak mě nějaký zahřátí interiéru netrápí na rozdíl od neprůhledných skel

ad dodělání webasta - jestli ti někdo dodělá webasto i s materiálem za 3 tis. tak mi hned pošli číslo

Vloženo

už mám dodělané PTC někdy v září od Váši a musím říct že je to teda velký rozdíl před a po montáži už jsem to i vyzkoušel při víkendových teplotách a mužu doporučit jinak auto mám z Francie a PTC tam bohužel nebylo, montáž trvala nějak kolem 1,5hod. pohoda

Vloženo

njn, bohužel se to PTC nedává do aut určených do: jižných zemí a mimo to Francie, Belgie, Nizozemi, Lucembursko.

za ty peníze to udělá celkem dost práce :)

Můžu poprosit někoho kdo to dělá aby se mi ozval s cenou? Mám OII viz podpis a jezdím denně do práce cca 5km. Tedy z těch 5 kilometrů 4,5 mrznu. A navíc první kilák jedu poslepu. :aggressive:

• o 1 měsíc později...
Vloženo

PTC se aktivuje automaticky a jeho účinek je závislý na na stavené teplotě.Alespoň jsem to tak sledoval na vagu v bloku měřených honot.

tak to neni pravda, PTC se aktivuje jen kdzy se topeni nastavi na max hodnotu, vtedy sepne rele a na maxidotu to muzes sledovat ze se ti zvysi spotreba pri volnobehu o 0,1 l (zvysena zatez alternatoru, ma to hezky odber), plati to pro mechanickou klimu, jak je to u automatu nevim....

Vloženo

Mám origo klimatronic z výroby a TPC taktéž a funguje jak píšu.Do TPC jde regulovaný množství proudu v závislosti na nastavený teplotě a vag to jen potvrzuje.V bloku měřených hodnot to je vidět podle toho jak otáčím regulátorem teploty tak stoupá napětí na TPC.

Vloženo

v Prostějově není problém

Prosimte jak to funguje u fabie,mam tam climatic. To kdyz mam treba teplotu na 20stupnu,ventilator na 1stupen a venku 0 stupnu?Nebo jake jsou tam podminky sepnuti?Dik

Vloženo

Mám origo klimatronic z výroby a TPC taktéž a funguje jak píšu.Do TPC jde regulovaný množství proudu v závislosti na nastavený teplotě a vag to jen potvrzuje.V bloku měřených hodnot to je vidět podle toho jak otáčím regulátorem teploty tak stoupá napětí na TPC.

Takzze kdyz mam climatic a mam na 20stupnu tak to fungovat nebude?Musim mit teplo na max a ventilator muze byt na 1rychlost nebo je to jedno?

Vloženo

Jak poznám jestli v autě mám PTC? Auto mám pár měsíců, dovoz z Německa, Elegance s klimatronikem. PTC funguje i u klimatroniku jen při nastavené max. teplotě?

Do OI se PTC nedávalo.

Vloženo

Omlouvám se, samozřejmě mám OII, ale ještě jsem nestačil vyměnit fotku ;-) OII mám teprve pár měsíců. Dneska jsem zkoušel dát klimatronic na MAX a ať jsem se snažil sebevíc, teplý vzduch jsem prostě necítil ;) Takže PTC moje Octa prostě nemá. I když jsem myslel, že ho něměcké Octavie mají.

Vloženo

bez sundání palubky

cca hodina a 1/2

Díky za odpověď a měl bych ještě otázku na VAS hlásí chybu 00361 014 Topný prvek přídavného topení Z35 vadná

Pravděpodobně přepálený dá se tomu věřit na 100% ?

Nevite někdo zda se tento díl nechá nějak opravit nebo repasovat?

V ETCE jsem našel dva díly já mám 1K0 963 235 E a ještě je tam s F na konci dají se tyto díly zaměnit, protože cenový rozdíl je dost velký ?

Pokud jste již někdo tento díl kupoval, nechá se koupit za lepší cenu než ve škodovce?

Díky za reakce

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...