Červen 3, 201114 r Ohledně bádání skupenství LPG v trubce, určitě to svůj význam a logiku má, ale o tom se s tebou budu bavit až budu v Praze u sklenky něčeho dobrého Jinak jsem rád, že jsem tě poznal osobně...
Červen 29, 201114 r Autor tak po 6000km drzi reduktor KME Gold tlak porad stejnej. jen asi budu muset vymenit zapalovaci svicky... maj na plyn najeto neco kolem 40 000km a k tomu nevim kolik presne na benzin. Auto jemne cuka na plyn a i trosku na benzin. jinak zustanu u originalnich platinovejch NKG, chtel jsem vyzkouset od NKG svicky primo urcene pro LPG ale ta cena... a tyhle levnejsi taky fungujou... Upraveno Červen 29, 201114 r od silarm
Srpen 15, 201114 r Autor KME GOLD po 15 000km stale drzi tlak jako kdyz byl novej... tzn je kazdopadne lepsi jak predesly Zavoli... po 50 000km byly vymeneny jadyrka vstrikovacu valtek (600Kc). Stare jadyrka krasne cista, ale nafoukla gumicka a tudiz rozhozene mapy. LPG mam skoro jeden rok, a jednou do roka musim repasovat vstrikovace. Kuli problemum s reduktorem napocatku, nemuzu rict jak je to s lazenim. Dle svych zkusenosti 20 000km to vydrzi, vic jsem nemel bohuzel moznost odzkouset. ted premyslim si koupit Interface na Stag a pristroj na kalibraci Valteku, abych si mohl udrzbu, jako je vycisteni/repas vstrikovacu, delat sam. Nebo premyslim zkusit vstrikovaci listu od BRC. Dlouba ve me zvedavost Co si myslite o kombinaci Stag300+, KME Gold, BRC vstriky? Ted mi nejde o to se dozvedet ze je to slepenec. Spis me zajima jestli by tam mohl byt nejakej technickej problem. Jak je to s tlakem, ted mam nastaveno 1,5, kolik potrebuju na vstriky BRC, zvladne to reduktor KME?
Srpen 15, 201114 r Není problém předělat na BRC vstřikovače, ovšem má to malé....ale.... Cena 1vstřiku BRC cca 3500kč jako náhradní díl x4 - 14 000kč + lišta....možná 500kč....tzn 14 500kč. Otázka či malý problém bude určitě i sehnat 4 patice na vstřiky (elektrické patice). Otázka jestli tlakování zvládne reduktor KME ti nemůžu říct, ani posoudit, to se uvidí až ty vstřiky budou v autě. Nejsem tak znalý v naboptnání gumičky ve vstřikovači....můžeš mi udělat foto, abych to viděl? Zatím sem se s tím nesetkal.
Srpen 16, 201114 r Autor jo takovej nepatrnej problem da se sehnat i levneji ebay polsko.... otazka reklamace a aby to nebyla nejaka cinska nahrazka Z ameriky se zase pro zmenu vyplati koupit Keihin... Nebo se pokusit sehnat jete, kdyz BRC je nerozbitnej
Srpen 16, 201114 r Příteli, já jsem jen obyčejný mechanik - mě se můžeš tak maximálně zeptat na něco techického, co se předku týče (tím netvrdím, že jsem vždy schopen či ochoten poradit). Ale otázky legislativy a otázky peněz či cen materiálu jdou uplně mimo mě. Ebay vím co je, ovšem mě jako mechanika tento směr nezajímá, protože jak jsi již uvedl, případný problém s reklamací. A je to otázka se kterou ty, jako mechanik (soukromník) se musíš vypořádat. Já netvrdím, že jsem soukromník, dělám ve firmě, ale i z tohoto pohledu tyto věci (finanční) neřeším. Určitě Keihin či Keihen je zajímavá volba. Stag ho obsloužit by měl dokázat...otázka je zase to, do čeho nevidím ... cena. A ty fotky budou?
Srpen 21, 201114 r Autor probehla vymena oleje..... uz je to asi 4 vymena na LPG tak sem cekal, ze olej bude cistejsi nez jsem zvyklej. Rozdil nepoznam tece z toho porad stejne cernej hnus.
Srpen 23, 201114 r Autor vis jak to chodi, kamos obcas dvacku ulije... Beru co je, bohuzel v JZD traktor na benzin jeste nemaj
Říjen 17, 201113 r Autor Zdravim, tak reduktor KME Gold zatim drzi....Tuk Tuk Tuk! Akorat jsme si vsiml ze z pripojeni vody u priruby je par kapek, spatne dotazenou sponkou na hadici to neni. Asi nejaky o- krouzek vevnitr... Je to narocny vymenit? otazka jestli to mam nejak resit nebo jestli pockat az se budou muset delat membrany.... co zkusi si z vas nekdo tipnout kolik km membrany vydrzej? Jezdil nekdy Mirek Dusin na LPG? A co na to Jan Tleskac?
Říjen 17, 201113 r Je tam jednom o-kroužek. Na stole se to dělá dobře a rychle, otázka je jak to máš v autě dostupný. Otázka membrán je trochu složitá: pokud se ti reduktor pokazí, tak většinou se nový dávají. Pokud jde o běžné opotřebení - většina výrobců udává 80´000km, případně 100´000km. Ovšem bývá to i taková varianta, že dokud to jede, tak..........
Říjen 19, 201113 r To Silarm - dej nam to foto nabobtnaleho sedla ci horni tesneni pistku jak jsi psal.
Říjen 19, 201113 r Autor koukni do topicu o serizovani Valteku 30... at to nedavam duplicitne. ale nic z tech fotek poradne videt neni...
Listopad 3, 201113 r Autor tak mam za sebou prvni Emise s LPG... nejak jsem se z toho moc nedozvedel. hodnoty na LPG nepatrne vyssi nez na BA.
Listopad 4, 201113 r Emisní test mnoho neřekne. Pokud u aut OBDII nesvítí kontrolka, dá se téměř s jistotou říct, že dobře regulujou složení směsi. Pak je výsledek SME zejména o účinnosti katalyzátoru, a nebo o tom, jak jej emisák nechal před měřením ohřát. Pokyd bys chtěl vědět něco o stavu motoru, musel bys měřit před katem, pak má cenu sledovat HC a další... Ivan
Listopad 9, 201113 r Katalyzátor je u EOBD taky sledovanej...tzn pokud by byl kat natolik špatnej že by už takřka nepracoval, tak ho check podchytí za určitou dobu a vyskočí kontrolka tak nebo tak. Největším bubákem je u nás díravej výfuk, pač ten pokud je trochu dál za zadní lambdou tak nikde nic nejde vidět a já za to vyhazuju, když se k tomu přidá suverénní zákazník s tím, že jeho Báwo opravdu musí projít(i když tomu tak není), nasral si víc mé arogance do svých gatí . Záleží jak moc namachrovaný a nepříjemný je zákazník...
Leden 26, 201213 r Autor nevim kolik presne (neco kolem 30 000) ma KME Gold ale je to kluk poslusnej a drzi porad stejnej tlak... Skoda ze jsem ho tam nedal hned a dvakrat zkousel zavoli... Dokonce i z nej prestala tyct voda, asi to bylo opravdu sponkou na hadici kterou jsem stahl na krev. Stag se zatim drzi bez lazeni, ale mapy uz jsou taky malinko rozjete. Az bude cas tak stejne musim upgradovat firmware ale jeste pockam abych vedel kolik to tak vydrzi. Auto to ma se mnou cim dal tim tezsi. Jezdim pres zacpane centrum nebo svizne po dalnicich olej jsem posledne misto po 12500km stihl vymenit az po 15500km (snad to Mobil 0W-40 jisti). Vrcholem vseho je skrabanec od klicu od nejakeho podnapileho nebo zaostalejsiho jedince... Na druhou stranu predni desticky uz maj kolem 100 000km za sebou a odhaduju ze by jeste min 20-30tisic mohli dat... coz je na turbo/benzin pekna hodnota. Ale rikam snazim se jezdit rychle ale plynule... Jinak asi budu muset vymenit lambdu, problem ktery mam od zacatku s autem se zacina opakovat pravidelneji... a prisuzuju to lambda sonde, ktera na aute v porovnani s ostatnima vydrzela nezvykle dlouho... Problem je jak na benzin tak na LPG ale na LPG casteji... Kdyz jedu dlouho moc volne nebo dlouho moc rychle a pak necham motor par minut bezet na volnobeh rozsviti se kontrolka.... kdyz stridam zatizeni motoru tak je vse OK a motor muze na volnobeh bezet jak dlouho chce... Lambdu uz mam pul roku doma, ale jeste se taky nenasel cas
Únor 5, 201213 r Mám dotaz.. mám Škoda octavia 1.8 T 20V benzín je čiplá na 142 Kw a má najeto 185 000 Km. Rok 1999. A chci se zeptat když ho předělám na LPG jestli mu to nějak uškodí a jestli to neuškodí turbu? Všechno po výměně a jede pěkně. A když jí nechám odčipovat jestli snížím nebo zvýším spotřebu.Díky za odpovědi.
Březen 5, 201213 r Autor tak tenhle motor vydrzi hodne... kdyz je kvalitne udelanej cip a kvalitne namontovane LPG a ridic ktery se k autu chova slusne a da mu potrebnou peci tak o zivotnost motoru strach mit nemusis. hlavni je u tohodle motoru kvalitni olej a jeho caste vymeni... nehonit auto studene a dochlazovat turbo, max vykon vyuzivat jen v pripade potreby. snazim se nejezdit dlouho nad 4000otacek... kdyz je potreba dlouhodobe vyssi vykon tak radeji na benzin
Březen 5, 201213 r Vkrádat se mezi vás nebudu, jen přispěju mým jediným Chip, co jsem namontoval. Jedná se o max tlak - pro silarm. A to auto je to moje . Nazdar chlape, cca do 2 týdnů snad budu mít ten nový westegate turba a snad se mi to podaří snížit na 1,1b. Pokud to bude pořád zlobit, tak jsem u tebe jak na koni :'> . Jinak pro silarma: sériový tlak u kkk k03 na AUM (vlastně všechny 110kw varianty) je opravdu cca 0,6b, pak to jde dolů. U varianty chipu u sportmotoru 136kw (AGU) a 140kw je max tlak 1,1b. Těch tvých 1,3b na 150kw je už docela hodně (pro samotné turbo k03 docela sada). Mě teď nějak zlobí regulace a tlačí mi to taky 1,3b. Sice to na benzín jede dobře, ale na LPG se tomu moc nechce .
Březen 5, 201213 r Ještě to mě tak scházelo, já navrhuju prodat to a hlavně někam za půl republiky dál
Březen 5, 201213 r uvidíme, třeba to bude v pohodě. Předtím to bylo OK, takže logicky by to mělo být dobrý..... Ale víš jak, člověk nikdy neví
Březen 5, 201213 r Autor stim tlakem myslim ze jsme to tady uz nekde psal... pozadovanej tlak u serie zhruba 1650mbar pak klesa nekam k 1450mbar... skutecnej tlak nez ho wastegate zreguluje je treba 1850mbar pak jede po pozadovane hodnote. jo ona ta 1,8t je dobrej motor ale ty hejblatka kolem vydrzej opravdu jen po dobu zivotnosti auta tj. 8let nebo 200 000km
Březen 5, 201213 r jj, tak já už mám za sebou lambdu, váhu, bow, nějaké hadičky, čidlo teploty vody, těsnění víka a vany, 2 ks cívek + turbo. Teď už jen nový wg a mám to skoro kompletní
Březen 5, 201213 r Ještě to mě tak scházelo, já navrhuju prodat to a hlavně někam za půl republiky dál Jinak benzín už mám vyřešený, bylo to cívkama. Teď už to na benzín jede jedna báseň.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.