Termoska Vloženo 22. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2010 Za jízdy mně neustále svítí kontrolka systém kontroly výfukových plynů. Co vše to může zapříčinit? Případně jak moc závažná závada to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rokane Vloženo 22. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2010 (editace) udělat diagnostiku Editováno: 22. Červenec 2010, autor: rokane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrph Vloženo 22. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2010 Může to bejt: vadná řídící jednotka, vadný čidlo výfukových plynů, vadnej katalyzátor, vadný čidlo teploty katalyzáru atd. atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peroview Vloženo 30. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2010 taky mi už cca půl roku svítí kontrolka výf.plynů.Po pár nastartování zhasne.Několik dní je klid pak se to zas opakuje.Diagnostika hlásí několik chyb ale že chybu nelze otevřít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. Září 2010 Sdílet Vloženo 5. Září 2010 vyčistit trubku vedoucí od klapky do EGR, podívat se na EGR, zda není také zanesen, eventuelně vyčistit. Zkompletovat, udělat základní nastavení EGR a uvidíš. Pokud bude házet chybu dál, tak pak už jen výměna za new, cena cca 3000,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mati78 Vloženo 25. Září 2010 Sdílet Vloženo 25. Září 2010 Mne v servise diagnostikovali zaseklou klapku zpětného vedení výfukových plynů. Nenachal jsem si to ale zatím opravit. Pomohlo mi, když jsem motor vytočil do vyšších otáček, pak kontrolka zhasla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 Tak jelikož se mi neustále po pár km po smazání chyby rozsvěcovala kontrolka motoru. Konkrétně Ventil výfukových plynů: malý průtok. Vyřešil jsem to tak, že jsem vytáhl egr, vyčistil, rozdělal skrtící klapku, celou sjem ji vytřel (používal jsme sprej na čištění karburátorů extra silný), dále uprostřed klapky je takovej váleček s 2ma kanálkama, co vede do egru, ten byl totálně zaprasenej (proto malý průtok), tak jsem ho taky vyčistil, našlípchal do něj ten sprej a pročistil drátem až co to šlo. Složil a od té doby bez problémů :-). Každopádně pozor, ať neuděláte chybu co já . při demontáži škrtící klapky jsem vyjmul gumové tesnění, abych ten žlábek vyčistil a zapomněl jsem ho tam dát a rozsvítila se mi celá palubovka kontrolek asi minutu po nastartování a Vag házel netěsnost výfukového potrubí a čidlo nadmořeské výšky . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.