oranger Vloženo 28. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2010 Zdravim, pri akceleraci se cele auto cca pri 1500ot hrozive rozduni a rozvibruje, pod 1500 je to OK, nad 1500 taky. Je tohle u TDi PD normalni nebo jsou KO silentbloky motoru nebo je problem jinde? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 29. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2010 Těžko říct - podle popisu auta je to spíš na vykládání z karet nebo věštbu z křišťálové koule. Když zabere tak je to slyšet... ale dunění a vibrace, to určitě ne! Otázkou je jestli to zaleží na rychlosti, zátěži, kolik má najeto atd. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oranger Vloženo 29. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2010 Chapu ze se z tohohle popisu neda rict co je spatne, jen me zajimalo jestli je to vlastnost vsech PD nebo ne. Auto ma cca 200tis, dela to na vsechny rychlostni stupne, pri jakekoliv rychlosti jakmile auto zrychluje pri 1500ot zaduni. Bydlim kousek od Prahy, kdyby tady byl sirou nahodou nekdo kdo ma taky octavii ASZ a byl by ochoten to porovnat, byla by to parada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lis11 Vloženo 30. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2010 Přidávat z 1500 otáček není dobrý pro motor.Musí překonávat nízkou setrvačnost setrváku.Dělá ti to i při cca 1800 ot/min? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oranger Vloženo 30. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Červenec 2010 Ne to ne, to zabere turbo auto zrychluje a je to OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lis11 Vloženo 31. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2010 Prostě si ho trošku podtáčel.Já mám 81kw a taky to nemá ráda při 1500ot/min.Nejlepší zátah mám cca při 1800. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lis11 Vloženo 31. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2010 Prostě si ho trošku podtáčel.Já mám 81kw a taky to nemá ráda při 1500ot/min.Nejlepší zátah mám cca při 1800. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oranger Vloženo 31. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2010 Prostě si ho trošku podtáčel.Já mám 81kw a taky to nemá ráda při 1500ot/min.Nejlepší zátah mám cca při 1800. Nejde o zatah, necekam ze me to na volnobeh zatlaci do sedacky, ale sere me, ze se nemuzu pomalu plouzit mestem na petku pri 1500ot. Napr mondeo tdci s tim nema absolutni problem a ani stary mondeo 1.8 TD takhle jezdilo OK. Tak nechapu proc tohle musi delat takovejhle kraval a neverim tomu ze to je normalni. Kdyby bylo tak to proste vylucuje jizdu mimo rozsah otacek kde zabira turbo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 2. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2010 Jak jsem tu už jednou psal, normální to není. Moje auto už má po těch kilometrech načatej setrvačník a chová se obdobně, např. pokud pojedu 50 a dám za 6, tak to začne dělat šílenej kravál, dunět, klepat. Nicméně to už jede na volnoběžné otáčky - což je dost extrém, jezdit se takto nedá a pouze jsem to otestoval. Nicméně Passat 96kw se choval celkem korektně a když mu potom člověk s rozumem naložil, tak se bez přehnaných vibrací a dunění rozjel. Takže to mě vede k závěru, že je něco v nepořádku. Jinak spojková sada, tzn. 240mm dvojhmota, není úplně lacinej špás. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oranger Vloženo 3. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2010 Jak jsem tu už jednou psal, normální to není. Moje auto už má po těch kilometrech načatej setrvačník a chová se obdobně, např. pokud pojedu 50 a dám za 6, tak to začne dělat šílenej kravál, dunět, klepat. Nicméně to už jede na volnoběžné otáčky - což je dost extrém, jezdit se takto nedá a pouze jsem to otestoval. Nicméně Passat 96kw se choval celkem korektně a když mu potom člověk s rozumem naložil, tak se bez přehnaných vibrací a dunění rozjel. Takže to mě vede k závěru, že je něco v nepořádku. Jinak spojková sada, tzn. 240mm dvojhmota, není úplně lacinej špás. Diky, v servisu rekli ze spojka je OK. Ja akorat pozoruju to co sem psal + kdyz vypinam motor tak slysim takovej doklep - coz muze bejt taky setrvak, ovsem nikdo mi to neni schopnej presne rict. s KO setrvakem by to melo vydavat rachtavej zvuk kterej pri seslapnuti spojky zmizi jestli se nepletu, coz se u me neprojevuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oranger Vloženo 25. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. Srpen 2010 Diky, v servisu rekli ze spojka je OK. Ja akorat pozoruju to co sem psal + kdyz vypinam motor tak slysim takovej doklep - coz muze bejt taky setrvak, ovsem nikdo mi to neni schopnej presne rict. s KO setrvakem by to melo vydavat rachtavej zvuk kterej pri seslapnuti spojky zmizi jestli se nepletu, coz se u me neprojevuje. Tak dle servisu je vse v naprostem poradku a dela to normalne, v superbu 1.9 96 to delalo stejne, takze asi je to normalni... njn, zvyk z benzinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.