Přejít na obsah

Denní svícení

virgin

Doporučené příspěvky

No ono to tak muze vyznit, protoze se to tak i da pochopit. Ta spojka aje tam umistena nestastne. Muze to vyznit jako ze musi byt rozsvicena obrysova vzdy a k nim bud potkavaci, nebo denni.

Ono se to castecne, ale zase ne uplne jednoznacne upravuje v predpisu 411 zakona z 21.9.2005, kde se 361/2000 meni. Zmena je pouze

Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo

obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2). Tramvaj

musí mít rozsvícena potkávací světla nebo světla pro denní svícení.

cimz se to trochu upravilo, ale stejne by bylo lepsi napsat ...obrysova svetla a potkavaci svetla./tecka/ Nebo obrysova svetla pro denni sviceni...

Bylo by to srozumitelnejsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak díky za srozumitelné objasnění a podložení dalšími právními dokumenty. Jsem rád že to mám nachystané dobře (tedy napojení na TFL spínače světel), bohužel musím ale počkat na světlo, páč mi u jednoho nesvítily 3 diody, tak jsem reklamoval. Jinak homologaci mám E11 na sklech a i RL tam je, tak jsem rád že jsem nekoupil špatně smile.gif . Ještě ale raději budu, až budou na fábuli.

Odkaz ke komentáři

Zdravim pánové, poradte mi prosím kdo tomu rozumí nebo dokonce snad tyhle světla má, jestli jsou opravdu pro denní svícení, nebo je to zase jen šikovný tah obchodníka / napsat může co chce / dík předem... http://www.cztuning.cz/index.php?action=detail&zboid=3903

Editováno: , autor: roker3
Odkaz ke komentáři

To jsou světla pro denní svícení.

Co se předpisu týče, je to typický příklad "odbornosti" pisatele - potkávací světla totiž nelze rozsvítit bez obrysových a světla pro denní svícení nejsou obrysová. Ta věta u tramvaje už je v pořádku.

V praxi, např. u Octávek denní světla zhasínají již v první poloze přepínače - na obrysovky.

Odkaz ke komentáři

kam presne ste zapajali ten plusový kabel na parkovačky?? a ako??

Plusový kabel se napojuje buď na spínač světel, nebo přímo na + na baterce (na to je pak potřeba ten modul pro denní svícení, nebo světla, který ho už mají v sobě). Na parkovačku se dává zdělovací kablík, který přes relé vypne to DRL. (Pokud máš plus na spínač světel, není kablík na parkovačku potřeba :palec2:)

Odkaz ke komentáři

ja mam tie trojkablove, čiže ten jeden kabel mal ist na parkovačky--tak ho skusim vynechať.

ale ešte otazka..ten pin čo ide do eurokonektora v spínači svetiel..ten tam davam odzadu spolu s kablom?? alebo najskor prestrčím dierou kabel potom nacvaknem pin a potom ho zasuniem spredu do konektora??

Odkaz ke komentáři

dává se odzadu spolu s vodičem. Má na sobě takový vyhlý plíšek (pojistku), který po zatlačení kontaktu do konektoru překoná výběžek v plastu a tím se pak zabrání jeho zpětnému vytažení. Jde to pak jedině s vypichovákem, kterým vlastně zatlačíč na tu pojistku a vodič pak i s kontaktem zase vytáhneš ven

Odkaz ke komentáři

Panove a co takhle svitit pres den?

Dobrý napad, fungovat to určitě bude, ale určitě se to nebude líbit cajtům. Je to podle vzoru původního návrhu ACEA - redukované dálkové světlo a nebo dvouvláknová žárovka (dálkové + denní) v této komoře. Škoda, že to homologace nedovoluje.

Odkaz ke komentáři

Panove a co takhle svitit pres den?

Když je to ztlumené, tak to je jiná.

Sice takhle jezdí Golf VI a i nějaké AUDI jsem viděl svítit denními světly v dálkové parabole. Ale asi tam bude mít homologaci na denní svícení... A to na Fabii jaksi není.

Já raději pomáhače a chrániče moc neprovokuju. :)

Odkaz ke komentáři

Hm, máš je ale špatně přidělané.

Nemají svítit kolmo dopředu, ale i trochu dostrany. Není vidět, zda jsou ty světla zaoblená, ale řekl bych, že ze strany viděn nebudeš.

no zase úplně kolmo to taky není. Ale nebude to zase takový problém je trochu natočit, povolím šroubek malinko pohnu, utáhnu a je to :palec2:

Odkaz ke komentáři

krátký rychlý dotaz :help: ... potřebuji vědět pro kamoše, kdo máte facelift a máte zakoupeny kulaté DRL místo mlhovek, jaký je to průměr? Kamoš mi totiž říkal že na netu jsou dva průměr 90mm a 70mm. Já tedy tipuji spíše ten 70mm ale chci mít jistotu. Dík za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Světlo má průměr 8,5cm, měřeno metrem i šuplerou, Ale blbě se tam dostává, takže jsem odchylku stanovil na +- 1cm :D

Těch 7 cm je málo, to by si to musel vyříznout z mřížky bez mlhovky, aby to k něčemu vypadalo. A ta 9CM se tam nemusí zas vlézt.

Ať si koupí z FIIRS ta tam pasuje :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...