jedle66 Vloženo 31. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2010 Zdravím Felicia 1,3 Mpi 1998, pri starování za studena většinou chytá okamžitě, motor se však klepe, je hlučný, a jede podtočený do 1000 ot./ min. jakoby na 3 válce. Vydává kouř a dusivý smrad špatně spáleného benzínu. Po zvýšení otáček se uklidní a po zahřátí šlape jak hodinky i smrad a kouř zmizí - spotřeba průměrná na delší trasy cca 6,3 l/100 km. U teplého motoru je startování mnohem horší, točí klidně cca 5 -10 sec a nic, pak někdy chytne a má stejné příznaky jako když chytne ten studený. Vypracoval jsem taktiku kdy ho strartuji krátce cca 1 sec. s malými přestávkami a na potřetí teměř vždy chytne. Nepomáchá jakákoliv manipulace s pedálem plynu, ale je vhodné mu hned přidat aby se roztočil a pak je to už v pohodě. Vyzkoušel jsem měnit : zapalovací lištu - svíčky - snímač otáček - klapku a nic ... furt stejné. Napadá mě ještě těsnění sání (ale to by nedělalo při teplém motoru), lambda sonda ... víc už netuším (tedy kromě celého auta). Ventily slyšet nejsou, na technické to bylo nedávno a nic neříkali na emisích, olej to nežere vůbec, spotřeba je horší na kratšít trasách po městě a v kopcích ...cca 7,5 l/100 km. Dva mechanici to měli v rukách a na napojené na KOMPLU s výsledkem ... nevím, možná, asi atd. Kdybyste někdo věděl co s tím, předem děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 3. Září 2010 Sdílet Vloženo 3. Září 2010 a co teplotní čidlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smajda Vloženo 4. Září 2010 Sdílet Vloženo 4. Září 2010 vyměň čidlo teploty...záležitost pár stovek, zkus, pak odpoj lambdu, zkus a napiš cos zjistil. radek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bab Vloženo 26. Červen 2012 Sdílet Vloženo 26. Červen 2012 ja mam podobny problem ale s tym rozdielom ze motor ak je studeny slape v pohode ale ak startujem teply motor tak nechce chytit na prvy krat a ked aj chyti tak je motor pod volnobeznymi otackami cca. 500 a ked stlacim trocha plynovy pedal tak sa stabilizuju na normalne otacky teda tych 800 otacok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bab Vloženo 25. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2012 vycistena skrtiaca klapka + vymena lambda sondy a zatial ziaden problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daveik Vloženo 26. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2012 Mel jsem stejny problem. mel jsem blbe nasazeny ROZVODY. po roce od koupi jsme porad nad tim laborovali. a byli to rozvody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.