Přejít na obsah

Točí ale nechytne

jedle66

Doporučené příspěvky

Zdravím

Felicia 1,3 Mpi 1998, pri starování za studena většinou chytá okamžitě, motor se však klepe, je hlučný, a jede podtočený do 1000 ot./ min. jakoby na 3 válce. Vydává kouř a dusivý smrad špatně spáleného benzínu. Po zvýšení otáček se uklidní a po zahřátí šlape jak hodinky i smrad a kouř zmizí - spotřeba průměrná na delší trasy cca 6,3 l/100 km. U teplého motoru je startování mnohem horší, točí klidně cca 5 -10 sec a nic, pak někdy chytne a má stejné příznaky jako když chytne ten studený. Vypracoval jsem taktiku kdy ho strartuji krátce cca 1 sec. s malými přestávkami a na potřetí teměř vždy chytne. Nepomáchá jakákoliv manipulace s pedálem plynu, ale je vhodné mu hned přidat aby se roztočil a pak je to už v pohodě. Vyzkoušel jsem měnit : zapalovací lištu - svíčky - snímač otáček - klapku a nic ... furt stejné. Napadá mě ještě těsnění sání (ale to by nedělalo při teplém motoru), lambda sonda ... víc už netuším (tedy kromě celého auta). Ventily slyšet nejsou, na technické to bylo nedávno a nic neříkali na emisích, olej to nežere vůbec, spotřeba je horší na kratšít trasách po městě a v kopcích ...cca 7,5 l/100 km. Dva mechanici to měli v rukách a na napojené na KOMPLU s výsledkem ... nevím, možná, asi atd. Kdybyste někdo věděl co s tím, předem děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

ja mam podobny problem ale s tym rozdielom ze motor ak je studeny slape v pohode ale ak startujem teply motor tak nechce chytit na prvy krat a ked aj chyti tak je motor pod volnobeznymi otackami cca. 500 a ked stlacim trocha plynovy pedal tak sa stabilizuju na normalne otacky teda tych 800 otacok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...