michal_1 Vloženo 23. Únor 2006 Sdílet Vloženo 23. Únor 2006 Tak kam s tou diodou?????????????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 23. Únor 2006 Sdílet Vloženo 23. Únor 2006 Pokud jsou na odporu barevné proužky, napiš mi jaké barvy a přesně v pořadí (začni tím blíže k okraji). Pokud jsou tam číselné údaje, napiš mi je taky, pokud tě můžu poprosit. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 23. Únor 2006 Sdílet Vloženo 23. Únor 2006 Tak kam s tou diodou?????????????? Došel jsem Ti to vyfotit,ale jenom mobilem tak nic moc fotka. Ta dioda je zhruba u bílé šipky.Ale není v tom prostoru za kličkou,ale za plastem na kterém jsou ovladače oken (u řidiče zrcátek) a za kličku svítí jenom mezerou propilovanou jehlovým pilníkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_1 Vloženo 23. Únor 2006 Sdílet Vloženo 23. Únor 2006 Tak kam s tou diodou?????????????? Došel jsem Ti to vyfotit,ale jenom mobilem tak nic moc fotka. Ta dioda je zhruba u bílé šipky.Ale není v tom prostoru za kličkou,ale za plastem na kterém jsou ovladače oken (u řidiče zrcátek) a za kličku svítí jenom mezerou propilovanou jehlovým pilníkem. DÍKY DÍKY DÍKY A ZAS DÍKY Pro Wendy: proužky žlutá, červená, modrá, modrá, poslední je hnědá nebo oranžová, těžko říct :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_1 Vloženo 23. Únor 2006 Sdílet Vloženo 23. Únor 2006 Pokud jsou na odporu barevné proužky, napiš mi jaké barvy a přesně v pořadí (začni tím blíže k okraji). Pokud jsou tam číselné údaje, napiš mi je taky, pokud tě můžu poprosit. Dík. mobilem to nejde pořádně vyfotit. Zítra sem dám fotku z digitálu, komplet. Tak kolem 11 h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Tak kam s tou diodou?????????????? Došel jsem Ti to vyfotit,ale jenom mobilem tak nic moc fotka. Ta dioda je zhruba u bílé šipky.Ale není v tom prostoru za kličkou,ale za plastem na kterém jsou ovladače oken (u řidiče zrcátek) a za kličku svítí jenom mezerou propilovanou jehlovým pilníkem. DÍKY DÍKY DÍKY A ZAS DÍKY Pro Wendy: proužky žlutá, červená, modrá, modrá, poslední je hnědá nebo oranžová, těžko říct :-/ Takhle to vypadá na 42MOhmů. Předem díky za foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_1 Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Nevím proč, ale nejde mi sem odeslat to foto odporu :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borg Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Nevím proč, ale nejde mi sem odeslat to foto odporu :-( nůemáš ho ve špatným formátu a nebo moc velkej snímek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_1 Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Pošli mi email na michalro@centrum.cz Pošlu ti to foto tam Pro Wendy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Nevím proč, ale nejde mi sem odeslat to foto odporu :-( tak mi to pošli: xyz.vasek@seznam.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Díky za foto, co jsi mi poslal. Už je mi to jasný. Měl by to být odpor 6600Ohmů. Schválně to večer zkusím a dám vědět, zda došlo ke zlepšení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 ...jen barvy na tom odporu foťák poněku změnil, tak jsem musel vycházet z toho, co jsi tu již napsal.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Tak mě už taky svítí Použil jsem zelenou LEDku 3mm nízkopříkonovou plus odpor 3k9. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Každá dióda má v katalógu uvedený pracovný prúd. Tento prúd je odporúčaný. Väčší neodporúčam a menší je v pohode, ak dióda svieti príliš jasno. Ale to už treba odskúšať v praxi. Odpor sa vypočíta podľa Ohmovho zákona, teda R=U/I. Ak má napríklad LED stanovený prúd 15mA a vstupné napätie je 14,4V, tak odpor bude R=U/I=14,4/0,015=960ohmov. Nech je zápalné napätie LED cca 2,4 V (je to v katalógu), tak tých zvyšných 14,4-2,4=12V sa musí premeniť na teplo na odpore. Takže to je cca 0,18W. Takže by mal stačiť ten 0,25W odpor, čo bol na fotografii, ale bude sa dosť zahrievať. Asi by som volil odpor na väčší výkon. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alf Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Každá dióda má v katalógu uvedený pracovný prúd. Tento prúd je odporúčaný. Väčší neodporúčam a menší je v pohode, ak dióda svieti príliš jasno. Ale to už treba odskúšať v praxi.Odpor sa vypočíta podľa Ohmovho zákona, teda R=U/I. Ak má napríklad LED stanovený prúd 15mA a vstupné napätie je 14,4V, tak odpor bude R=U/I=14,4/0,015=960ohmov. Nech je zápalné napätie LED cca 2,4 V (je to v katalógu), tak tých zvyšných 14,4-2,4=12V sa musí premeniť na teplo na odpore. Takže to je cca 0,18W. Takže by mal stačiť ten 0,25W odpor, čo bol na fotografii, ale bude sa dosť zahrievať. Asi by som volil odpor na väčší výkon. odpor na led diodu se počítá podle: napětí zdroje mínus napětí ledky děleno proudem ledky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 INFO: Nízkopříkonová LED co jsem použil má proud 2mA. Díky za uvedený popis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 24. Únor 2006 Sdílet Vloženo 24. Únor 2006 Alf - veď to tam je aj zahrnuté v mojom predošlom výsledku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alf Vloženo 25. Únor 2006 Sdílet Vloženo 25. Únor 2006 Alf - veď to tam je aj zahrnuté v mojom predošlom výsledku. Omlouvám se asi jsem byl nějaký zdrcený z toho výkonu našich beků, tak jsem to přehlíd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 25. Únor 2006 Sdílet Vloženo 25. Únor 2006 Můžete mi pls poradit? Zapojil jsem LEDky na osvětlení kliky na všech dveřích kromě řidiče. Nevím, na jaký drát to zapojit. Chtěl bych to zapojit na osvětlení ovladače zrcátka, které je v elektrice, stejně jako okna. Jde o O1 r.v.02. Jsou tam jinak barevně označené dráty. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 25. Únor 2006 Sdílet Vloženo 25. Únor 2006 měla by to být stále šedo/modrá a je na pozici 5 proti hnědé na pozici 8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 25. Únor 2006 Sdílet Vloženo 25. Únor 2006 měla by to být stále šedo/modrá a je na pozici 5 proti hnědé na pozici 8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_1 Vloženo 25. Únor 2006 Sdílet Vloženo 25. Únor 2006 V Superbu jsou fotky, tak koukněte tam, ať to necpu všude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jim Vloženo 28. Únor 2006 Sdílet Vloženo 28. Únor 2006 Tohle mají moji rodiče v Octávce. Foto nic moc-blbej foťák,ale jive skutečnosti to vypadá suprově-né modrá,ale fialová. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jim Vloženo 28. Únor 2006 Sdílet Vloženo 28. Únor 2006 Sorry zapomel jse tam dát foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlacek Vloženo 2. Březen 2006 Sdílet Vloženo 2. Březen 2006 nevite nekdo jaky parametry by meli mit ty smdecka do pristojovky zda se tam musi davat nejakej odpor a zda to jde priletovat klasickou pjkou kterou ma kazdej doma myslim takovou tu oranzovou ve tavaru pistole dik moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.