Přejít na obsah

Zmena podsviceni interieru + budiku

gdanx

Doporučené příspěvky

Ahoj, poradil by někdo, jak rozsvítit budíky z Fabie mimo auto? Nějakej nápad jsem tady našel, jen nerozsvítí budíky, jen kontrolky.

Díky

Fabie se rozsveci blbe... doporucuju na to sehnat konektor na vrakaci na budiky (ten cernej)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mikropajka a myslim ze ked som pajkoval uz druhe ledky tak som to dobre zapajkoval a rozmyslal som nad nejakym odporom alebo stabilizatorom napetia ci neodchadza

Pridej odpor. Cervene LED maji nejmensi Ud a tudiz ti tam protejka moc velkej proud, kterej je po case znici...

Odkaz ke komentáři

musis si zjistit, ktere tri nebo ctyri LED jsou vzdy v serii a k jedne z nich pridat do serie odpor. Nebo vymenit ten, co k nim patri za vetsi. Podle katalogu si zjisti, jaky Ud a Id maji tvoje LEDky a podle nich spocitas celkovy odpor vetve.  Cekovy R obecne spocitas podle vzorce :

13V - (Ud * pocet_LED))           'Ucc beru jako kompromis mezi 12V nenastartovano a 14,4V nastartovano - ona je tam PWM, takze to stejne neni presny.

-------------------------------

Id

a pak bud pridas odpurek o hodnote ktera zbejva, nebo vymenis ten puvodni za spocitanej.

-------------------------

Nebo si zaexperimentujem a budem predpokladat ze rozdil v Ud bude 0,5V/LED coz by pri trech LED v serii odpovidalo 1,5V. Pri proudu 10mA to dava odpor 150R. Takze ho zkus a uvidis, minimalne ti ty LEDky neumrou tak rychle :))

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj posldení příspěvek!!
Odkaz ke komentáři

musel by jsi zapojit i BSG jednotku, jinak to mimo nerozsvítíš

jde to i bez BSG jednotky ;) Blbě, ale jde :)

EDIT:

Zdarec chlapi, rozebiral někdo tlačitka na multifunkčnim volantu? Mam všude bilou a tohle už mě štve jak svití zeleně

jo dělal jsem volant, jsou tam 3mm LED

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři

Ahojte ja som skusal asi vsetky mozne nazvody ako zapnut doma na trafo budiky, ale jedine sa mi podarilo ze rucicka klesla na 0 a na 5 sekund sa rozvietili led a potom vsetko zhaslo. zapajal som to podla

modry konektor:
GND: 7, 9, 24
Vcc: 23
osvetleni: 20          

zeby slabe trafo? jedna sa o budiky facelift. cital som ze niektory to zapajali na zdroj od pc, poradte tak aby budiky este fungovali :-) idem menit led a chcem aby sa rozsvieli a svietili .

uz mi to svieti. pin 7 kostra

a +12v na pin 20,23 

pin 1 som nezapajal to sluzi len na kotrolky immo atd.

Editováno: , autor: jaro434
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Dnes jsem rozebral ovladaní tempomatu a rádia na volantu tak kdyby někoho zajímalo jak to vypadá tak je to tu..

Chtěl bych tam dát smd diody misto těch led tak uvidíme výsledek.. :kol-32:

post-70407-0-18889400-1395338996_thumb.j

post-70407-0-78688400-1395339002_thumb.j

post-70407-0-27103800-1395339008_thumb.j

Jinak výsledek mé práce je to mázlé aješte to není hotové ale pro představu stačí

post-70407-0-44784500-1395339486_thumb.j

post-70407-0-56445300-1395339481_thumb.j

Editováno: , autor: DonnJarda
Odkaz ke komentáři

ja som mal v bielom iba panel na okna,ale tahalo to stresne oci, tebe to nevadi? ja som daval budiky bielo , rucicky cervene , a vsetky ostatne ovladace cervene, mam klimu diavia a tam bol problem vymenit led, vymenil som ich na displej na biele ale displej svietil do modra a tlacidla vymenit to uz je ina ceresnicka. keby som mal climatronik to by bolo krajsie. takze u mna diavia ostala povodne(cerveno-oranzovo.)

budiky polepov mas skade? daju sa niekde kupit? sa mi celkom pacia :-)

Editováno: , autor: jaro434
Odkaz ke komentáři

ja som mal v bielom iba panel na okna,ale tahalo to stresne oci, tebe to nevadi? ja som daval budiky bielo , rucicky cervene , a vsetky ostatne ovladace cervene, mam klimu diavia a tam bol problem vymenit led, vymenil som ich na displej na biele ale displej svietil do modra a tlacidla vymenit to uz je ina ceresnicka. keby som mal climatronik to by bolo krajsie. takze u mna diavia ostala povodne(cerveno-oranzovo.)

budiky polepov mas skade? daju sa niekde kupit? sa mi celkom pacia :-)

Odkaz ke komentáři

no oči to mírně tahá ale dá se zvyknout .. ale ještě trochu ledky přibrousím aby to míň svítilo.. na climatroniku mam taky ledky ale je to hnus takže tam pujdou smd..

Jinak k těm polepům .. není to polep ale komplet celá šablona dělaná na zakázku u newman-tuning.com cena ale 900,-

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...