josse1 Vloženo 24. Září 2010 Sdílet Vloženo 24. Září 2010 Ahojte, mám dosť závažný problém. Na Octavii II r.v. 2004, 1,9 TDI, 77kW sa mi občas samé spustia okná o 2 - 10 cm (možno aj viac - je to len odhad). Neviete mi poradiť, čím to môže byť spôsobené? Stáva sa to v zime, niekedy po silnom daždi alebo keď je chladnejšie počasie s rosou. Auto nie je vybavene alarmom ani nezávislým kúrením. Diagnostika nezistila žiadnu chybu. Bližší popis problému: Začalo to minulú zimu, keď sme ráno šli s priateľkou do práce. Všetky 4 okná boli otvorené rovnako, asi na 2 cm. Samozrejme, že som upodozrievala priateľku, že ich nezatvorila ona. Neprikladal som tomu dôležitosť... Problém sa zopakoval o pár týždňov neskôr. Opäť všetky 4 okná otvorené rovnako, na pár centimetrov. Po malej diskusii sme sa zhodli, že sa okná otvorili samé a predpokladal som, že je auto vybavené nejakou funkciou vetrania, ktorá okná spustila. Túto moju teóriu nepotvrdil žiaden dokument... Okná sa spustili opäť, tak sme rozhodli problém riešiť. Na diagnostike u známeho, ani v Škoda servise nezistili žiadnu závadu... Mám hlavu v smútku, pretože neviem prísť na to, čím je to spôsobené. Okná sa spustili celkovo asi 6 krát a viem, že sa to stávalo najčastejšie v zime, občas po silnom daždi a najnovšie dnes ráno, keď padla v noci alebo nad ránom rosa (6°C). Naposledy sa to stalo asi v marci, tak som si myslel, že sa problém vyriešil, ale dnes ráno sa to zopakovalo. Okná boli otvorené na 10 cm a to už ma dosť znepokojuje. Možno, že je to spôsobené kondenzom a následným krátkodobým skratom, naozaj neviem. Ale zakaždým sú všetky 4 okná spustené na presne rovnakú úroveň v rozsahu 2-10cm. Ďakujem Vám za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Streho Vloženo 1. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2010 (editace) Nazdar Borce... No tak dneska se mi stala podobna situce, byloa rano asi 6 stupnu a mokro, rano me soused budi, ze mam na aute otevrena okna. Se kouknu z balonu a vsechny 4 okna otevrena az na doraz. Nevim, jestli bylo auto odemceno, nebo ne - zavrel jsem okna klickem na dalku, takze nevim, jestli se neklo pokousel auto ukrast, nebo se neco udelo v samotnem aute. Trochu jsem patral a zjistil, ze na ridicovych dverich, pod plastovou zasleplou vedle klicky by se mel skryvat zamek a okna se daji otevrit timto zamkem i pri zamcenem aute. Takze je teoreticky mozne, ze se ten kontakt pusobenim chladu, nebo vlhka nejak sepne a spusobi stazeni oken. Chystan se tyto draty odpojit a hlavne dodelat Alarm. Octavia 2006 Mnoho zdaru... Editováno: 1. Říjen 2010, autor: Streho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.