Přejít na obsah

Voskování karoserie na zimu.

banicek

Doporučené příspěvky

To zjistis jednoduchym testem - pokud pri oplachu vozidla netvori voda kapky, je potreba lak konzervovat. A pokud je potreba konzervovat, pak je predtim potreba umyt autosamponem. V navodu na uzivani nevidim zadne casove omezeni, kdy smis auto umyt samponem, pouze tam pisou, ze sampon mas pouzit pouze na silne znecistena mista.

A naopak - mas nejaky tip na dobrou voskovou lestenku, ktera se snadno rozlestuje, dlouho vydrzi a nenechava smouhy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem na tom podobně jako ty. Auto umývám pravidelně (jen vodou) a vosk z výroby stále drží, docela by mě i zajímalo, co to je za vosk. :-) Pokud se ještě před zimou naskytne alespoň den, kdy bude krásně a minimálně 15 stupňů, tak na to vlítnu se šamponem a voskem, pokud ne, tak to určitě do jara vydrží, ten vosk vypadá kvalitně.

Jinak leštěnka, která se snadno rozlešťuje, dlouho vydrží a nezanechává šmouhy - to je snad neřešitelná kombinace. :-) Buď je Turtle Wax s PTFE, který vydrží dlouho, ale nerozlešťuje se moc dobře a nechává šmouhy, nebo nějaký ten "čirý" vosk, který nezanechává šmouhy, ale zas není nijak zázračně kvalitní...

Plánuji nakoupit originál Škoda kosmetiku, tu jsem kdysi zkoušel a byl jsem nadšen, tak snad mé nadšení bude znovu. :-)

Různé šampony s voskem nemám moc rád, také jsem je používal, ale... šampon smyje ten tvrdý vosk, který na autě je a ten tekutý vosk nic nevydrží. Dopracoval jsem se nakonec k voskování klasickým voskem jednou za čas a průběžnému mytí pouze vodou, wapkou a pořádnou mycí rukavicí a výsledek zatím super.

Jo a omlouvám se, nejsem YEŤÁK, tak můj příspěvek nemusíš brát vážně. :-))

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny YEŤÁKY, prosím o radu. Kupoval jsem Yetiho v srpnu a ještě jsem ho nemyl, jen oplach vodou. Mám ho na zimu umýt šampónem a navoskovat, nebo to mám nechat až po zimě. Díky za radu. Banicek

Jaký si to uděláš, takový to máš a neptej se na blbosti.

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Co týče kvalitního vosku (a neberte to jako reklamu), už asi 5 let používám Super Champion Brill od Mafry s obsahem PTFE. Cena není nejnižší (cca 800 za 1 l) ale zatím jsem nic lepšího nevyzkoušel. Dobře aplikuje, v pohodě ho rozleštím, lesk vysoký, kapky se drží cca 2 měsíce. Teflon umožní lepší odstranění asfaltu a chrání lak přes UV zářením. Paráda

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...