banicek Vloženo 21. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2010 Zdravím všechny YEŤÁKY, prosím o radu. Kupoval jsem Yetiho v srpnu a ještě jsem ho nemyl, jen oplach vodou. Mám ho na zimu umýt šampónem a navoskovat, nebo to mám nechat až po zimě. Díky za radu. Banicek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubinj1 Vloženo 22. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2010 To zjistis jednoduchym testem - pokud pri oplachu vozidla netvori voda kapky, je potreba lak konzervovat. A pokud je potreba konzervovat, pak je predtim potreba umyt autosamponem. V navodu na uzivani nevidim zadne casove omezeni, kdy smis auto umyt samponem, pouze tam pisou, ze sampon mas pouzit pouze na silne znecistena mista. A naopak - mas nejaky tip na dobrou voskovou lestenku, ktera se snadno rozlestuje, dlouho vydrzi a nenechava smouhy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 22. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2010 Ja pouzivam Daytonu od firmy MA-FRA - http://www.auto-kosm...m-750-ml-ma/313 Umyti a navoskovani v jednom a funguje to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 22. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2010 Jsem na tom podobně jako ty. Auto umývám pravidelně (jen vodou) a vosk z výroby stále drží, docela by mě i zajímalo, co to je za vosk. :-) Pokud se ještě před zimou naskytne alespoň den, kdy bude krásně a minimálně 15 stupňů, tak na to vlítnu se šamponem a voskem, pokud ne, tak to určitě do jara vydrží, ten vosk vypadá kvalitně. Jinak leštěnka, která se snadno rozlešťuje, dlouho vydrží a nezanechává šmouhy - to je snad neřešitelná kombinace. :-) Buď je Turtle Wax s PTFE, který vydrží dlouho, ale nerozlešťuje se moc dobře a nechává šmouhy, nebo nějaký ten "čirý" vosk, který nezanechává šmouhy, ale zas není nijak zázračně kvalitní... Plánuji nakoupit originál Škoda kosmetiku, tu jsem kdysi zkoušel a byl jsem nadšen, tak snad mé nadšení bude znovu. :-) Různé šampony s voskem nemám moc rád, také jsem je používal, ale... šampon smyje ten tvrdý vosk, který na autě je a ten tekutý vosk nic nevydrží. Dopracoval jsem se nakonec k voskování klasickým voskem jednou za čas a průběžnému mytí pouze vodou, wapkou a pořádnou mycí rukavicí a výsledek zatím super. Jo a omlouvám se, nejsem YEŤÁK, tak můj příspěvek nemusíš brát vážně. :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefP Vloženo 22. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2010 Zdravím všechny YEŤÁKY, prosím o radu. Kupoval jsem Yetiho v srpnu a ještě jsem ho nemyl, jen oplach vodou. Mám ho na zimu umýt šampónem a navoskovat, nebo to mám nechat až po zimě. Díky za radu. Banicek Jaký si to uděláš, takový to máš a neptej se na blbosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hitachi Vloženo 19. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2013 Co týče kvalitního vosku (a neberte to jako reklamu), už asi 5 let používám Super Champion Brill od Mafry s obsahem PTFE. Cena není nejnižší (cca 800 za 1 l) ale zatím jsem nic lepšího nevyzkoušel. Dobře aplikuje, v pohodě ho rozleštím, lesk vysoký, kapky se drží cca 2 měsíce. Teflon umožní lepší odstranění asfaltu a chrání lak přes UV zářením. Paráda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.