vinos Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Přátelé pomozte plís... jednoduše když zapnu světla, sešlápnu brzdy, rozsvítí se blinky, mlhovky..takový vánoční stromeček... při jízdě třeba zmáčku brzdu a blinkr přestane jít úplně... já už fakt nevím.... Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Tohle všecko jsou projevy špatnýho KOSTŘENÍ. Projdi všecko počínaje baterkou a alťasem a překontroluj, jestli je všecko dobře spojeno s kostrou. Další možná příčina je dost KURIÓZNÍ - setkal jsem se s ní u kolegovy Felicie. Vyměnil si v noci na cestě žárovku v zadní skupinovce a místo dvojvláknovky 15/21W si tam strčil jednovláknovou 21W - a ta mu svou paticí prošlusla okruh brzdových světel a obrysovek, takže když šlápnul na brzdu, rozsvítily se mu i přední světla. Když měl vypnutý motor, dokonce mu při šlápnutí na brzdu pískal alarm "nezhasnutá světla". Neměnil sis v poslední době nebo neměnil někdo jiný na Tvém autě nějakou žárovku ve světlech? Dobře se podívej, jestli máš všecky járofky a všecky konektory nastrkaný do správných pozic a ve správné orientaci, jak patří podle výřezů - když se spěchá, člověk někdy udělá nepředstavitelný pitomosti... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 možná bych si prošel i "husí krk" na pátých dveřích (průchodka mezi kastlí a pátými dveřmi), zda tam nemáš přelomený některý vodič a nekostří se ti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 "Husáka" měly až pozdější verze, první měly přece ty superspolehlivý "blikací" kontaktový lišty po stranách. A jestli to tak je jak píšeš (přelámaný vodiče), tak spíš se zkratujou dráty na sebe než na kostru - zkrat na kostru by podněcoval k výletu pojistky, nedělal by současné svícení víc světel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Je to špatnou kostrou u koncovejch světel pořádně ukosři a máš po diskotéce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 "Husáka" měly až pozdější verze, první měly přece ty superspolehlivý "blikací" kontaktový lišty po stranách. A jestli to tak je jak píšeš (přelámaný vodiče), tak spíš se zkratujou dráty na sebe než na kostru - zkrat na kostru by podněcoval k výletu pojistky, nedělal by současné svícení víc světel. já myslím ale že Formana už se ty postranní kontaktový lišty netýkají, ten se začal dělat až v 91 či 92 a to už byly "husáky" nebo se pletu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Netuším - já měl až ročník ´94 a ten byl opravdu s "Husákem" - ale myslím, že první Formany měly stejně jako základní Favority jen ty kontakty na dveřích po stranách zadního plata - musel by to potvrdit/vyvrátit nějaký majitel kusu z první série. Hodil jsem to jako možnou příčinu závady, každopádně vada bude někde v kostření nebo prozkratovaných drátech - o tom žádná. Stejně to bude muset prolézt bod po bodu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 já měl karbecovýho Formana z 92´ a měl husáka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Favorit se vyráběl od roku 1988, Formany sjížděly z linky od roku 1990, husák do pátých dveří jako náhrada nespolehlivých dotykových kontaktů byl myslím jedna z inovací uplatněných až v první větší revizi konstrukce - tedy od roku výroby 1991 (MR1992). Ve stejné době došlo i k přechodu na rozteč kolových šroubů 4 x 100mm (starší provedení 4 x 98mm) a k dalším zvenku málo znatelným změnám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 tak to vidíš, zatímco my tady stihnem probrat náběhové roky výroby a změny na modelech, tak snad vinos opraví tu kostru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.