Publikováno Listopad 18, 201014 r Zdravím Vás. Mám doma Superba 2.8 r.v.2002 a mám takový problém . Neustále o něco škrtám šroubama, co drží přední nápravnici na kastli . Chtěl bych předek zvednout alespoň o 4 cm. Máte někdo nějakou zkušenost s tímto problémem. Napadlo mě podložky pod pružiny a pneu s větším profilem. Teď mám 225/45 R17. Díky za každou radu.
Listopad 18, 201014 r Podle mě by to chtělo víc informací. To co popisuješ není se sériovým podvozkem možné. Já mám na svém autě sportovní štelovací a mám to asi o 8,5 cm snížené a nikde při jízdě nešrtám. Jedině když přejedu trochu rychleji zpomalovací práh tak si klepnu nápravou.
Listopad 18, 201014 r Autor No tutově vím, že drhnu šroubama nápravnice o retardéry a o různé zlomové přejezdy, které jsou v podzemních garážích a tak podobně a to je přejíždím opravdu volně abych tam něco neutrhnul.. Mám ještě podezření, že mi také dře přední nárazník, ale ten sedí tak jak má. Přemýšlím o paketu pro špatné cesty,ale tam je to asi jen o 2 cm. Koukám také po ostatních supech , jestli jim ten předek sedí jako mě. Je rozdíl v tuhosti pružin pro 4 válce a 6ti válce? O prázdnínách sem je totiž měnil a nevzpomínám si, že by to dělalo před výměnou.
Listopad 18, 201014 r A máš sériovej podvozek? Nebo co máš za podvozek? Jakou mezeru máš mezi kolem a hranou blatníku. Tohle jsou dost zásadní informace. Se sériovým podvozkem tyto problémy nejsou. Jinak je rozdíl v tuhosti pro 4 a 6 válce.
Listopad 19, 201014 r Autor A máš sériovej podvozek? Nebo co máš za podvozek? Jakou mezeru máš mezi kolem a hranou blatníku. Tohle jsou dost zásadní informace. Se sériovým podvozkem tyto problémy nejsou. Jinak je rozdíl v tuhosti pro 4 a 6 válce. Tak teď jsem to změřil a mezi kolem a hranou blatníku jsou 4 cm bez zatížení vozidla. Jinak mám sériový podvozek a pneu 225/45 R17 letní, 205/55 R16 zimní. Dělá to u obou pneumatik. Jinak pružiny tam byli dány Monroe, ale musím zjistit jestli pro 6ti válec.
Listopad 19, 201014 r Při odpovědi klikni na "Přidej odpověď". Citace předchozího příspěvku je zakázaná. Tato mezera je na sériovej podvozek malá. Vypadá to, že tam je sportovní a auto je snížené. Pružiny Monroe nebo tlumiče? Auto jsi teď koupil nebo ho máš už delší dobu.
Listopad 19, 201014 r Tady jsem našel jednu fotku na které je Superb se sériovým podvozkem a se sníženým. Oba to jsou 2.5 TDI 120 kW, 6 válce. Tak kterou variantu máš ty?
Listopad 19, 201014 r Autor Pružiny jsou Monroe.Tlumiče pořád původní originál(alespoň podle servisky) a to už mají 207000km, ale co jsem byl na testech tak jsou pořád ok. Jinak auto už mám přes tři roky a najezdil jsem na ňom kolem 90000km, ale tato věc mě začala trápit poslední dobou(2-3 měsíce).Ty pružiny byly měněný na jaře. Určitě je tam sériový podvozek, ale trápí mě předek. Zadek je v pohodě. Podle tý fotky mám serii. Myslím si,že mi tam namontovali pružiny pro 4válce a teď se unavily a auto si sedlo.
Listopad 19, 201014 r Autor No tak k tomu černýmu seperbu mám hodně daleko. Řekl bych, že jsem na tom podobně jako je ten snížený,ale na 100% vím, že mám seriový podvozek. Když se podívám na svoje auto když stojí na rovině, tak je vidět že příď prostě klesá. Tak co s tím? Nové přední tlumiče + pružiny?
Listopad 19, 201014 r Černý má sériový podvozek a je kolegy z práce. Ten zlatý je můj a má sportovní štelovací podvozek a je snížen proti tomu černému o 8,5 cm.
Listopad 20, 201014 r No pokud máš mezeru mezi blatníkem pouze 4cm tak to odpovídá sníženému podvozku.Sériový ma podstatně víc.Pokud tedy tvrdíš že jsi si jistý tím,že sérii máš tak v tom případě hledej problém na pružinách.Mohli ti to zaměnit a pružiny se unavily.Ikdyž je mi divné jak by se takto mohli v servise seknout. Nicméně věř,že 4cm mezera není normální u sériového podvozku. Jakou máš mezeru u zadního kola?Taky 4cm nebo větší?
Listopad 22, 201014 r Autor Ahoj, vzadu mám zhruba 10-12 cm tam je to jako allroad Ale ten předek mě trápí. Tam mám 4 cm a jsem rád. A to jsem se ještě nedíval když v tom někdo sedí.Každopádně si myslím, že v tom ty pružiny mají určitě díl viny no asi budu muset pořídit nové,ale při té příležitosti už bych tam rád hodil rovnou podvozek s paketem pro špatné cesty. Nevíte náhodou někdo co tento paket obsahuje navíc? Díky. Jinak já to blesknu a hodím sem fotku ať to vidíte. Upraveno Listopad 22, 201014 r od bouky168
Listopad 22, 201014 r Chtěl jsem ti ho nabídnout ale všiml jsem si, že máš 2,8 a já 2,5. Upraveno Listopad 22, 201014 r od žralok
Listopad 23, 201014 r Autor Tak jsem se včera podíval na bednu od těch nových pružin,co mi tam montovali na jaře a jsou to pružiny Monroe SP3334. A když jsme se podíval do jejich katalogu ,tak je to pružina pro 6ti válcové motory. Takže to tam snad je dobře. Může to být problém třeba i tlumičů?že ten předek je tak utopený?
Prosinec 1, 201014 r Autor Dneska jsem to stihnul alespoň trochu nafotit.Dřív než večer to opravdu nestíhám,ale vidět to je.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.