Přejít na obsah

Správná příprava dieslu na zimu

Doporučené příspěvky

Zdtavim všechny, mám dotaz co se týče motoru 1.9 SDI a jeho ideální příprava na zimu. Je to moje první zima s auti na nebenzin :) nedávno jsem jel s taxikářem co měl na Octavii 1.9 tdi nalítano uz 400 000, říkal že už vše vyměnil a hlavně vyjmenoval asi 5 věci co udělá před krutpou zimou aby mu auto vydržělo. Prosím co mám udělat ? Či nechat zkontrolovat ?

Dik Honza ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co mi nikdy nevydrželo tak to byla baterka, takže zkontrolovat, případně vyměnit. Pak taky žhavicí svíčky, pokud budou před smrtí, tak odejdou přesně, když se to bude nejmíň hodit. :-) Jinak jako u nedieselů - nemrznoucí směs do ostřikovačů. Co dál? Tankovat naftu, která nezamrzne. Někdo vymění ještě palivový filtr... Jak říkám, mně vždycky odešla baterka, se zbytkem jsem problém nikdy neměl. :-)

Odkaz ke komentáři

Hlavně brát "kvalitní" zimní naftu na spolehlivé čerpací stanici. Protože když vše pojede jak má, a bude mrazisko, tak ani baterka ani svíčky ale krystaly parafínu v naftě tě zastaví. Jo, právě i proto je dobré, pokud máš starý naftový filtr vyměnit i ten, protože může být zanesený. Jinak já ještě pravidelně VIFuji.

Odkaz ke komentáři

Zdtavim všechny, mám dotaz co se týče motoru 1.9 SDI a jeho ideální příprava na zimu. Je to moje první zima s auti na nebenzin :) nedávno jsem jel s taxikářem co měl na Octavii 1.9 tdi nalítano uz 400 000, říkal že už vše vyměnil a hlavně vyjmenoval asi 5 věci co udělá před krutpou zimou aby mu auto vydržělo. Prosím co mám udělat ? Či nechat zkontrolovat ?

Dik Honza ;)

Prezrad nam tych 5 veci ktore radil taxikar.. :)

Baterku poriadne nabit pred zimou, kvalitna nafta+vif.

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píšou všichni: nafta+aditivum,nemrznoucí směs do ostřikovačů,baterie, já jsem tedka menil jeste vsechny filtry včetně palivového, a každopádně skontorlovat olej a pokud má už najeto kolem 10tis tak určitě vymenit,správně nahustit pneumatiky(zimní),změřit chladící kapalinu do kolika -stupňů jí máš popřípadě dolít nebo vyměnit pokud je to břečka toť asi tak vše :palec2:

Pokud jsem na něco zapomněl tak mě doplňte

Jo a ještě škrabku a smeták lol

Odkaz ke komentáři

trochu OT - spíš běžná zimní údržba...viz Adleros + výměna látkových koberečků za "gumáky" a jedna drobná ale užitečná věc.....všechny pryžový těsnění (kolem dveří, kufru, haupny atd) máznu silikonovým olejem a to z jednoho prostýho důvodu - je voděodpudivý a při mrazíku nehrozí přimrznutí dveří, navíc konzervuje pryž ;)

jinak je prostě důležitý mít ok baterii, žhavičky, palivák....v nádrži kvalitní naftu (čím více nafty v nádrži, tim menší riziko zamrznutí;) )+ aditiva....a když je opravdu třeskutá zima, tak není naškodu žhavit 2x za sebou ;)

Editováno: , autor: kibi
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Dobrý den pánové, koupil jsem si naftové auto a zatím mám jen velmi málo zkušeností. Proto bych chtěl poradit s palivem na zimu, zda dávat aditiva (popř. jakou značku preferujete) a nebo tankovat palivo které již obsahuje zminovaná aditiva a jaká to jsou paliva a od kterých čerpacích stanic to jsou :) děkuji za rady :)

Odkaz ke komentáři

Kde natankovat dobrou naftu? Těžko říct, ja tankuji na začkových pumpách. Benzina, Shell, OMV, ale vždycky přidávám VIF, těď zimní, ale dávám dvojnásobek, 2 ml na 1 litr.

Pozor na to! Cetl jsem clanky, ze nadmerne mnozstvi tzv. depresantu, ktery prave oni zminovane aditiva obsahuji muze zpusobit pravy opak tzn. ze bod tuhnuti nafty se pri vetsi koncentraci opet snizi.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...