Přejít na obsah

Prosím o rychlou radu: spojka

hbt

Doporučené příspěvky

Ahoj,

včera v noci jsem uvíznul na poli, ač jsem se snažil dostat pryč. Na bahně a zároveň na sněhu to bohužel nešlo. Kola auta přestala na jedničku zabírat, při povolené spojce už to s sebou jen cukalo. Uvažme variantu, že jsem spojku nespálil, nezničil, že jen už zpočátku byly trochu opotřebené lamely. Už zpočátku totiž auto zabíralo až při úplném vyšlápnutí spojky. Dá se to nějak seřídit? Nikdy jsem nerozebíral žádné auto, ale teď se potřebuji nějak dostat domů. A nemám obě ruce levé, a mám technické vzdělání. K tomu nemám peníze na opravu a náhradní díly. Tak, prosím, byl by někdo ochotný popsat, jak venku co nejrychleji seřídit spojku, aby zase zabírala, jaký vercajk je na to přesně potřeba, atd? Spěchám, potřebuji se dostat domů!!! Pro mě za mě, ať je to udělané jen provizorně, ale ať auto ujede pár set km!!! :(

Předem děkuji.

PS: Z pole samozřejmě bude muset auto odtáhnout traktor- to zařídí kamarád.

Editováno: , autor: hbt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

včera v noci jsem uvíznul na poli, ač jsem se snažil dostat pryč. Na bahně a zároveň na sněhu to bohužel nešlo. Kola auta přestala na jedničku zabírat, při povolené spojce už to s sebou jen cukalo. Uvažme variantu, že jsem spojku nespálil, nezničil, že jen už zpočátku byly trochu opotřebené lamely. Už zpočátku totiž auto zabíralo až při úplném vyšlápnutí spojky. Dá se to nějak seřídit? Nikdy jsem nerozebíral žádné auto, ale teď se potřebuji nějak dostat domů. A nemám obě ruce levé, a mám technické vzdělání. K tomu nemám peníze na opravu a náhradní díly. Tak, prosím, byl by někdo ochotný popsat, jak venku co nejrychleji seřídit spojku, aby zase zabírala, jaký vercajk je na to přesně potřeba, atd? Spěchám, potřebuji se dostat domů!!! Pro mě za mě, ať je to udělané jen provizorně, ale ať auto ujede pár set km!!! :(

Předem děkuji.

PS: Z pole samozřejmě bude muset auto odtáhnout traktor- to zařídí kamarád.

Ahoj, až se uklidníš, popiš vše popořádku. Z té tvé žádosti o radu asi není nikdo moc chytrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...