Přejít na obsah

Zimní směs do ostřikovačů Sheron

Z3ro

Doporučené příspěvky

Ahoj, někde jsem se dočetl, že nevhodná zimní směs do ostřikovačů může leptat světla. A že proto se musí používat směsi, které nenarušují polykarbonáty . Samozřejmě jsem si toto přečetl až potom, co jsem do nádržky pro ostřikovače nalil Zimní směs do -20st značka Sheron. Po shlédnutí pár fotek poleptaných světel jsem se s hrůzou běžel podívat na kanystr a tam se nic o tom, že je to vhodné nebo nevhodné nepíše. Nemohl by mi to teda prosím někdo osvětlit? Zda je Sheron ok a nenarušuje polykarbonát a nebo je špatnej a co nejdříve se toho zbavit?

PS: Hledat jsem zkoušel, ale nic, co by mě ujistilo, jsem nenašel. Proto zakládám nový topic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikdy mi žádná kapalina do ostřikovačů světla nerozežrala, to ti je dřív zlikvidují kamínky, než kapalina. Používal jsem jen Sheron a Shell a světla jako nová. Abych řekl pravdu, tak jsem to nikdy neřešil, prostě jsem nalil co jsem měl, asi jako každý...

Možná pokud si tam naliješ nějaký vlastní "koktejl" chemie do mínus 120 stupňů, tak to začne likvidovat, ale klasické směsi snad nic neohrožují...

Odkaz ke komentáři

Nikdy mi žádná kapalina do ostřikovačů světla nerozežrala, to ti je dřív zlikvidují kamínky, než kapalina. Používal jsem jen Sheron a Shell a světla jako nová. Abych řekl pravdu, tak jsem to nikdy neřešil, prostě jsem nalil co jsem měl, asi jako každý...

Možná pokud si tam naliješ nějaký vlastní "koktejl" chemie do mínus 120 stupňů, tak to začne likvidovat, ale klasické směsi snad nic neohrožují...

To by jsi se divil co to dokáže se světly nejde přímo o poleptání ,ale o jakési popraskání laku na polykarbonátu (jelikož světla mají ochranou vrstvu bez.laku ) já beru zásadně origo koncetrát přímo na něm je napsáno že je vhodný na polykarbonát a světla mám jako nové :palec2:

Editováno: , autor: chipmann
Odkaz ke komentáři

To bych se divil, sám jsem měl ostřikovače světel na Fábii a pak u Passata, zimní směs do ostřikovačů jsem kupoval jak jsem už psal a nic se neměnilo, ale každé auto jsem měl tak maximálně rok, takže to je jedna zima a třeba by časem vypadaly jinak, to nemůžu zaručit. Já se toho u nich nedožil. :)

Ale alespoň jsem vyvolal reakci v tématu a tazatel se něco dozvěděl od tebe. :palec2: Origo bych taky kupoval, ale znáš to... najednou to nestříká, je neděle večer a hledej otevřenou Škoda prodejnu. :)

Odkaz ke komentáři

No, tak jsem si řekl, že nejlíp udělám, když zajedu do škoda servisu a tam si koupím originál. Jenže mechanik vůbec nevěděl, o čem je řeč a na tom, co mi ukazoval nebyla ani zmínka o polykarbonátech :-/

No já si kupuju přímo koncentrát od nich a vše v pohodě a co se týká glacidetu tak do toho bych šel taky jelikož ho vyrábí velvana a ta ho distribujuje i do prvovýroby :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Dle mého názoru je polykarbonát odolný proti alkoholu a glykolu, tedy látkám, co se používají jako nemrznoucí složka směsí do ostřiků - tedy poleptání nehrozí.

Ta poleptání vznikají nejspíš směsí pochybného původu na bázi benzínu - ale to si snad normální člověk do ostřiků nenaleje

@pasat: myslím, že kdo trochu sleduje fórum tak už o Sonaxu ví  :kol-42:

EDIT: opraven překlep - benzínu

Editováno: , autor: camel1cz
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...