Přejít na obsah

Vilém Matyáš

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Vilém Matyáš

  • Narozeniny 1.12.1988

Návštěvy profilu

1 472 zobrazení profilu

Oznámení Vilém Matyáš

Nováček

Nováček (1/14)

15

Popularita

  1. Pánové rád bych podotkl, že fleetová sleva -3% je již minulostí, Škoda Auto to začátkem tohoto roku zrušila. Co se týká slevy na IČO, já dostal 11% a jsem spokojený. 20% je doopravdy hodně, takže gratuluji tomu, kdo takovou slevu dostane.
  2. Proč by to mělo být na další výměnu při deseti tisících prosím tě? Vzhledem k tomu, že motor si sedá přibližně první 2 tisíce km, a do oleje se dostane nejvíce bordelu, je ideální to vyměnit co nejdříve a nevidím žádný důvod proč tam nechat zabordelený olej 10 nebo 15 tisíc. Pak ten olej funguje už naprosto běžně a lze měnit dle přepisu. Nejsem žádným zastancem LL, ale teď ho tam mám taky, při 30 tis. přejdu na zkrácený interval.
  3. Zcela jednoduchá odpověd - loajalita. Při koupi auta jsem byl velice spokojený s přístupem prodejce a jeho profesionalitou. K tomu dali na auto dobrou cenu a v rámci servisu mám vždy náhradní vozidlo zdarma, slevu na materiál i práci. A rozhodně se v autě za 700 tisíc nechci hrabat sám, když tomu nerozumím. Samozřejmě, že by to jinde udělali levněji. Ale není dobré vždy hledět pouze na peníze, ale i na možnou další budoucí službu (reklamace, koupě dalšího auta...) K tomu při této první výměně se řešili věci v rámci garance, vše bez řečí dali dokupy, nic není problém. Chtěl jsem ztlumit sound generátor, a i když něvěděli jak na to, poradili si. Takhle to má vypadat, myslím, že moc takovýchto servisů není. Proto mají mou plnou důvěru.
  4. Dlouhodobý průměr viz níže. Mám pocit, že na zimních 17 bylo auto o něco úspornější na stejných trasách při stejném jízdním stylu, ale uvidím časem.
  5. Přidávám dnešní zkušenost z děsivé trasy Brno-Praha D1. V pátek jsem přezul na 18` letňáky a oproti těm 17` je znát větší tvrdost, ale pouze na hodně špatných cestách jako D1, ráno Náchod-Brno po okreskách naprosto v poho...no a teď ke spotřebě:
  6. Jojo, chtěl jsem měnit v 5.000 km, ale jelikož jsem jel přehodit kola na letňáky, tak jsem řekl ať to udělají hned. Důvod je jednoduchý, při zajetí (alespoň 2.000 km, kdy si sedají součástky) se do oleje dostává nejvíce bordelu, proto je dle mého (a nejen mého) lepší vyměnit. Auto si tentokrát chci nechat delší dobu, tak mu chci dát co nejlepší péči. Jinak těch 3.500 km jsem najezdil doopravdy za necelý měsíc, v průměru najedu kolem 40.000 km za rok. Jinak další serviska v 30.000 km (takže zatím olej longlife) a pak plánuji přejít na kratší interval (15.000 km/1 rok) bez oleje longlife. Přeci jen se s tím RS pouze neplížím jak hlemýžď a jezdim i dost ve městě.
  7. Dnes jsem měnil olej a řešil několik věcí v rámci garance: Práce (sleva 20%): servis výměny oleje (pevný) - 299,52 Kč výměna kol na letní - 199,68 Kč ztlumení sound generátoru - 99,84 Kč Materiál (sleva 10%): zátka šroubová - 66,87 Kč olejový filtr - 226,71 Kč olej Shell Helix 5W30 Longlife - 3.027,15 Kč drobný a pomocný materiál - 11,98 Kč Celkem s DPH 4.757 Kč Servisováno v domovském servise Auto Opat Praha po ujetí 3.500 km.
  8. Majitele RS, první pazvuk na světě. Při režimech sport a normal, kdy je aktivní sound generátor, který evidentně způsobuje pazvuk, mi rezonuje středová stropní konzole. Řešili jste podobný problém?
  9. Přesně tak. Placatý volant u RS moc problémů nepředstavuje vzhledem k tomu, že je tam variabilní převod a lze v podstatě řídit bez přehmatávání. K tomu se ten volant velice dobře drží a to spodní zploštění vypadá hezky, teda pokud je v neutrální pozici :-D
  10. Nahoď pak fotky. Já si pro ní jdu příští pátek...
  11. Auto Opat (showroom Nupaky) - prodejce pan Gajdoš, můžu vřele doporučit!
  12. Hele tak u mě ještě změna, v pondělí jsem doobjednával do RS Kessy a Intelligent Light Assistant a prodejce mi psal, že termín výroby posunuli dokonce už na 8KT, takže začátkem března bych měl auto přebírat. Tak vážně nevím, jaký v tom je systém, od objednání do dodání by to u mě mělo být 2 měsíce, což je super, nechápu, že ještě nemáš info, ale jak psal mischicka, je dobré se prodejce ptát, i když já se ptát nemusel, prodejce mi sám hned psal, jakmile byl znám termín výroby, no asi je to v každém salonu jinak...
  13. člověk si ty koně občas musí užít to je jasný
  14. Tak s tou nádrží s tebou souhlasím, ted jsem zvyklej na 70 litrovou nádrž a dojezd kolem 950-1000 km...no jo no, holt piha na kráse, u benzinky budeme trochu casteji...
  15. Napalm: No jasně no, je pravda, že ani ve městě to Mondeo není nějak extra úsporné, jelikož jak jsi psal, je tam zase ta váha. Takže v kombinaci s Mondeem jezdím kolem 7,5 litru (čistě město a pražské kolony kolem 8 litrů, ale to to jen šimrám), ale nějakou extra pilu doopravdy ne. No uvidíme jak to bude s RS, nicméně po letech, kdy jsem na tu spotřebu fakt koukal, to už nějak moc nechci řešit. Koneckonců i když najezdím kolem 40 tisíc km za rok, tak jsem se rozhodl pro benzín, celkově mě prostě ten benzínový charakter sedí víc. Tak uvidíme, na to auto fakt těším, je to první auto, který jsem si tak trochu nakonfiguroval dle srdce a neřešil jsem každou korunu, i proto, že si ho plánuju nechat minimálně, než vyjde další generace :-)
×
×
  • Vytvořit nový...