Přejít na obsah

Vilém Matyáš

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Vilém Matyáš

  1. Pánové rád bych podotkl, že fleetová sleva -3% je již minulostí, Škoda Auto to začátkem tohoto roku zrušila. Co se týká slevy na IČO, já dostal 11% a jsem spokojený. 20% je doopravdy hodně, takže gratuluji tomu, kdo takovou slevu dostane.
  2. Proč by to mělo být na další výměnu při deseti tisících prosím tě? Vzhledem k tomu, že motor si sedá přibližně první 2 tisíce km, a do oleje se dostane nejvíce bordelu, je ideální to vyměnit co nejdříve a nevidím žádný důvod proč tam nechat zabordelený olej 10 nebo 15 tisíc. Pak ten olej funguje už naprosto běžně a lze měnit dle přepisu. Nejsem žádným zastancem LL, ale teď ho tam mám taky, při 30 tis. přejdu na zkrácený interval.
  3. Zcela jednoduchá odpověd - loajalita. Při koupi auta jsem byl velice spokojený s přístupem prodejce a jeho profesionalitou. K tomu dali na auto dobrou cenu a v rámci servisu mám vždy náhradní vozidlo zdarma, slevu na materiál i práci. A rozhodně se v autě za 700 tisíc nechci hrabat sám, když tomu nerozumím. Samozřejmě, že by to jinde udělali levněji. Ale není dobré vždy hledět pouze na peníze, ale i na možnou další budoucí službu (reklamace, koupě dalšího auta...) K tomu při této první výměně se řešili věci v rámci garance, vše bez řečí dali dokupy, nic není problém. Chtěl jsem ztlumit sound generátor, a i když něvěděli jak na to, poradili si. Takhle to má vypadat, myslím, že moc takovýchto servisů není. Proto mají mou plnou důvěru.
  4. Dlouhodobý průměr viz níže. Mám pocit, že na zimních 17 bylo auto o něco úspornější na stejných trasách při stejném jízdním stylu, ale uvidím časem.
  5. Přidávám dnešní zkušenost z děsivé trasy Brno-Praha D1. V pátek jsem přezul na 18` letňáky a oproti těm 17` je znát větší tvrdost, ale pouze na hodně špatných cestách jako D1, ráno Náchod-Brno po okreskách naprosto v poho...no a teď ke spotřebě:
  6. Jojo, chtěl jsem měnit v 5.000 km, ale jelikož jsem jel přehodit kola na letňáky, tak jsem řekl ať to udělají hned. Důvod je jednoduchý, při zajetí (alespoň 2.000 km, kdy si sedají součástky) se do oleje dostává nejvíce bordelu, proto je dle mého (a nejen mého) lepší vyměnit. Auto si tentokrát chci nechat delší dobu, tak mu chci dát co nejlepší péči. Jinak těch 3.500 km jsem najezdil doopravdy za necelý měsíc, v průměru najedu kolem 40.000 km za rok. Jinak další serviska v 30.000 km (takže zatím olej longlife) a pak plánuji přejít na kratší interval (15.000 km/1 rok) bez oleje longlife. Přeci jen se s tím RS pouze neplížím jak hlemýžď a jezdim i dost ve městě.
  7. Dnes jsem měnil olej a řešil několik věcí v rámci garance: Práce (sleva 20%): servis výměny oleje (pevný) - 299,52 Kč výměna kol na letní - 199,68 Kč ztlumení sound generátoru - 99,84 Kč Materiál (sleva 10%): zátka šroubová - 66,87 Kč olejový filtr - 226,71 Kč olej Shell Helix 5W30 Longlife - 3.027,15 Kč drobný a pomocný materiál - 11,98 Kč Celkem s DPH 4.757 Kč Servisováno v domovském servise Auto Opat Praha po ujetí 3.500 km.
  8. Majitele RS, první pazvuk na světě. Při režimech sport a normal, kdy je aktivní sound generátor, který evidentně způsobuje pazvuk, mi rezonuje středová stropní konzole. Řešili jste podobný problém?
  9. Přesně tak. Placatý volant u RS moc problémů nepředstavuje vzhledem k tomu, že je tam variabilní převod a lze v podstatě řídit bez přehmatávání. K tomu se ten volant velice dobře drží a to spodní zploštění vypadá hezky, teda pokud je v neutrální pozici :-D
  10. Nahoď pak fotky. Já si pro ní jdu příští pátek...
  11. Auto Opat (showroom Nupaky) - prodejce pan Gajdoš, můžu vřele doporučit!
  12. Hele tak u mě ještě změna, v pondělí jsem doobjednával do RS Kessy a Intelligent Light Assistant a prodejce mi psal, že termín výroby posunuli dokonce už na 8KT, takže začátkem března bych měl auto přebírat. Tak vážně nevím, jaký v tom je systém, od objednání do dodání by to u mě mělo být 2 měsíce, což je super, nechápu, že ještě nemáš info, ale jak psal mischicka, je dobré se prodejce ptát, i když já se ptát nemusel, prodejce mi sám hned psal, jakmile byl znám termín výroby, no asi je to v každém salonu jinak...
  13. člověk si ty koně občas musí užít to je jasný
  14. Tak s tou nádrží s tebou souhlasím, ted jsem zvyklej na 70 litrovou nádrž a dojezd kolem 950-1000 km...no jo no, holt piha na kráse, u benzinky budeme trochu casteji...
  15. Napalm: No jasně no, je pravda, že ani ve městě to Mondeo není nějak extra úsporné, jelikož jak jsi psal, je tam zase ta váha. Takže v kombinaci s Mondeem jezdím kolem 7,5 litru (čistě město a pražské kolony kolem 8 litrů, ale to to jen šimrám), ale nějakou extra pilu doopravdy ne. No uvidíme jak to bude s RS, nicméně po letech, kdy jsem na tu spotřebu fakt koukal, to už nějak moc nechci řešit. Koneckonců i když najezdím kolem 40 tisíc km za rok, tak jsem se rozhodl pro benzín, celkově mě prostě ten benzínový charakter sedí víc. Tak uvidíme, na to auto fakt těším, je to první auto, který jsem si tak trochu nakonfiguroval dle srdce a neřešil jsem každou korunu, i proto, že si ho plánuju nechat minimálně, než vyjde další generace :-)
  16. Pánové docela mě překvapujete, jelikož při dálniční jízdě jsem očekával spotřebu vyšší a pokud při 150 km/h jezdí mezi 7,5-9l, tak je to celkem bomba. S Mondeem, který má 1,6 ecoboost, nyní jezdím dálnice kolem 7,5l ale předpisově, při vyšší rychlosti to jde celkem strmě nahoru. Každopádně stejně většinou na dálnici moc nehrotím, hrotím až okresky, kde mě to prostě nedá :-) A ve městě tedy jezdí cca kolem 9 litrů, jak jsem zde četl? No jsem zvědavej jak to bude v Praze, přes týden jezdím právě celkem dost krátkých tras, do 10 km, takže to asi sláva nebude, no což, za to svezení na okreskách a jinde to stojí :-)
  17. Takže při 130 km/h můžu počítat kolem 8 litrů...to zní celkem fajn :-)
  18. Chlapy zajímalo by mě, jak jste na tom s čistě dálniční spotřebou?
  19. Tak se také přidávám: Octavia RS 2,0 TSI, manuál, šedá METAL metalíza Objednával jsem 30.12.2014 a v pondělí mě prodejce volal, že se bude vyrábět 12.KT a toto prý ještě minulý týden psalo 11.KT. Takže dodání koncem března, což je super, protože nemusím řešit zimáky Každopádně v době kdy jsem objednával mě prodejce říkal, že dodačka na RS v liftu je kolem 3,5 měsíců, nicméně kombi až 5 měsíců, takže kdo má kombi je na tom podstatně hůř no...
  20. Já jezdím pravidelně trasu Praha-Hradec Králové. Na dálnici se spotřeba pohybuje do 5,5 l při 130 km/h. Při 140 km/h je to kolem 6 l. Jinak motor mi nezhasnul snad ani jednou, v podstatě se na jakýkoliv stupeň dá rozjet od volnoběhu.
  21. Přiznám se, že z technického hlediska moderním motorum moc nerozumím. Dříve se dieslové motory nedaly tolik vytáčet s moderním dieslem to je však bez problému. Ale já se snažím jezdit dle toho, jak to motor žádá. A věřte mi, že ten motor v nízkých otáčkách není zvukově příjemný a hlavně všechny součástky jsou dle mého více namáhány. K tomu pokud jedu do kopce ve velmi nízkých otáčkách, spotřeba je spíše vyšší (to mám vyzkoušeno). Nehledě na to, že když budu motor dusit při záběhu, do budoucna to pro dynamiku jízdy není moc ideální. Co se týká ceny, slevu jsem také nedostal. Na původně objednanou 1,6 TDI Elegance jsem dostal velice hezkou slevu. Ale s ohledem na akční nabídku jsem jako bonus dostal pouze zámek řadící páky, nebo mi byla nabídnuta sleva 5.000 Kč, ale to bylo pouze ze známosti. Jelikož zámek řadící páky znamená slevu na povinném ručení, rozhodl jsem se pro to.
  22. Zdravím všechny! Mohu Vám sdělit první info o Octavii s tímto motorem. Auto bylo objednáno 14.5.2012, původní objenávka byla na Octavii Combi 1,6 TDI Elegance, o dva dny déle mi volala prodejkyně, že dostali od vedení Škodovky ceník na limitovanou edici Champion s motorem 2,0 TDI 81 kW. Jelikož jsem se při objednání vozu velmi rozhodoval, zda nekoupím 2,0 TDI 103 kW, nebylo o čem přemýšlet. S tímto motorem jsem kdysi jel v Yetim a velmi mě nadchnul plynulým chodem a absencí jakékoliv turbodíry. 2,0 TDI 103 kW jsem neobjednal víceméně z finančních možností, k tomu všemi kritizovaná 1,6 TDI dle mého nejezdí špatně. Nicméně 2,0 TDI 81 kW je rozumný kompromis v poměru cena/spotřeba/výkon. 14.6.2012 jsem v Náchodě převzal Škodu Octavia Combi Champion 2,0 TDI 81 kW, výbava Ambition, barva bílá Candy (koukám, že ji asi budou mít všichni). K vozu byly doobjednány tyto prvky výbavy: Automatická dvouzonová klimatizace Climatronic Zatmavená zadní skla Sunset Vyhřívání předních sedaček MAXI DOT Multifunkční čtyřramenný volant Další 4 reproduktory vzadu Přední mlhová světla s Corner funkcí Přihrádka na brýle Přihrádka pod sedadlem spolujezdce Zámek zpátečky Nyní mám najeto cca 2000 km. 1500 km spíše klidnější jízdou, zbylých 500 km svižně. Jezdím víceméně s rozmyslem na hranici rychlostních limitů, takže spotřeba dle PP nyní 4,7l. Ve skutečnosti kolem 5l. Stejně jako v Yetim musím pochválit, jak motor krásně plynule táhna v podstatě od volnoběhu, po turbodíře ani stopy. Převody jsou trochu delší, takže je potřeba přemýšlet co zařadit ve městě při 50 km/h. Motor poměrně dost duní pod hranicí 1400 ot, proto je lepší se držet v pásmu od 1.500 výš. Bohužel právě při 50 km/h motor na 4.st točí cca 1.300 ot. a není zvukově moc příjemný, takže na udržování rychlosti na rovině a z kopce budiž, do kopce ani náhodou. Při 90 km/h se dá řadit 6 st. a točí to kolem 1.400 ot, nevím teď přesně. Na dálnici ve 130 km/h na 6.st motor točí 2.100 ot. To je naprosto ideální číslo. Jednam se dá krásně zrychlovat a jednak v rámci úspory paliva trefa do černého. POZOR! Rádce řazení je třeba řádně IGNOROVAT! V podstatě člověka nutí nechávat motor těsně nad volnoběhem, což je jednak zvukově nepříjemné a jednak to z dlouhodobého hlediska motoru určitě nesvědčí, k tomu si nejsem jistý, zda je to dobré pro DPF, myslím, že by se mohl rychleji ucpávat. Při akceleraci se motor bez problému nechá točit ke 4000 ot. a hluk není nikterak obtěžující. Víc jsem to zatím netočil, ale budu tomu přidávat. Největší výhodu tohoto motoru vidím jednoznačně v tom, jak univerzálně se dá používat, Táhně plynule v podstatě v jakýchkoliv otáčkách, ve městě je o dost úspornější než 103 kw verze a na dálnici je to ideální společník. K tomu jako bonus samozřejmě super spotřeba ve všech režimech. Samozřejmě se mě můžete ptát na co chcete, pokud budu vědět, rád odpovím.... :-)
×
×
  • Vytvořit nový...