Publikováno Červenec 28, 200718 r NAzdar Lidi, chci se na něco zeptat, ale vyhledavač mi to nenašel takže se ptám vás Chci si nechat chipnout auto ale jelikož mám 44kw tak musim koupit i nové sací potrubí což je asi 3500 bez DPH...což mi přijde docela dost, tak se chci zeptat jestli je možný požít sací potrubí z 1,4 50kw, kterou bych uměl sehnat docela levně a skoro novou, co si o tom myslite??? vymejšlim blbosti nebo to tak jde???
Červenec 28, 200718 r Myslim ze sa tu o tom pisalo. To sacie by Ti malo pasovat a po vymene by si mal hned vidiet resp. citit rozdiel aj bez chipu. Myslim ze potrubie a Soft je jediny rozdiel 44kW oproti 50kW. Neviem , nech ti da na to odpoved niekto kto to robil, alebo o tom vie viac nez ja, ale ja si mylim ze na 99% su zamenne.
Červenec 28, 200718 r Autor vím že se vymění jen Sof a to sací potrubí, ale jde mi o to zda musim koupit to sací potrubí u cimbu nebo zda když seženu vlůastní tak mi ho tam dají, zajíma mě proto zda z tý 50kw tam půjde
Červenec 28, 200718 r Myslim ze cimbu ti tam da to iste ako si zozenies ty sam. Cize to co je s 50kWataka. Inac ked to poriesis tak daj vediet jak si dopadol . Ja mam 50kW fobcu taktiez ju chcem dat chipnut. Ked to budes mat za sebov tak napis svoje pocity.
Červenec 28, 200718 r To potrubie tam pasne ale spýtaj sa Martinoslava ten má myslím túto úpravu (asi aj vačku).
Srpen 1, 200718 r Rozdily mezi 44kW a 50kW jsou v sacim a vyfukovem potrubi - maji sirsi kanalky a ve vacce. Nejdulezitejsi z toho je asi to saci potrubi, to rozhodne doporucuju vymenit a rozdil je opravdu hned znat.
Srpen 4, 200718 r Velmi pozitivne. Predcilo to moje ocekavani... Cekal jsem, ze se to moc nezmeni, jen se upravi otacky, ale opravdu je citit zlepseni v celem spektru...
Srpen 5, 200718 r Spotreba se mi zda stale stejna... Na delsi trasy pri opravdu ultra klidne jizde bych rekl, ze je dokonce nizsi...
Srpen 6, 200718 r Velmi pozitivne. Predcilo to moje ocekavani... Cekal jsem, ze se to moc nezmeni, jen se upravi otacky, ale opravdu je citit zlepseni v celem spektru... a takový to byl odpůrce s názorem, že to je na nic , mám zkušenost, že když je to na nic - tvrdí ti, kteří úpravu nemají.
Srpen 7, 200718 r Mám jeden dotaz -keď sa vymení sacie potrubie z 50kw na 44kw pravdepodobne sa zvýši množstvo vzduchu v sacom potrubí nie je z toho riadiaca jed. motoru dopletená? Myslím bez upravy soft. RJ.
Srpen 8, 200718 r Mám jeden dotaz -keď sa vymení sacie potrubie z 50kw na 44kw pravdepodobne sa zvýši množstvo vzduchu v sacom potrubí nie je z toho riadiaca jed. motoru dopletená?Myslím bez upravy soft. RJ. čip a výměna sacího potrubí musí být provedena současně
Srpen 8, 200718 r Rozdily mezi 44kW a 50kW jsou v sacim a vyfukovem potrubi - maji sirsi kanalky a ve vacce. Nejdulezitejsi z toho je asi to saci potrubi, to rozhodne doporucuju vymenit a rozdil je opravdu hned znat.java script:add_smilie("","smid_26")Podla tejto odpovede som predpokladal,že je to možné meniť aj bez chipu Upraveno Srpen 8, 200718 r od vikino1
Srpen 10, 200718 r Rozdily mezi 44kW a 50kW jsou v sacim a vyfukovem potrubi - maji sirsi kanalky a ve vacce. Nejdulezitejsi z toho je asi to saci potrubi, to rozhodne doporucuju vymenit a rozdil je opravdu hned znat.java script:add_smilie("","smid_26")Podla tejto odpovede som predpokladal,že je to možné meniť aj bez chipu to jistě můžeš, ale čipem upravíš řj na nové poměry v sání, které výměnou vzniknou. pokud dáš jen to potrubí, pak nevytáčej motor přes cca 3.500 ot. - hrozí poškození pístů, právě díky těmto novým poměrům v sání.
Srpen 10, 200718 r P2M ma v podstate pravdu. Ja jsem nejdriv vymenil potrubi a az par mesicu na to jsem sel na chip. CImbu doporucoval pred chipem netocit motor nad 4000ot. Ale uz tu byl i nekdo, kdo vvymenil sani a jezdi s tim uz pres rok a zadne potize nepocitoval. Nicmene ten chip je k tomu fakt vhodnej Jinak abych doplnil - RJ je z vymeny opravdu trosku dojebana Po vymene saciho potrubi se mi rozsvitila kontrolka elektroniky motoru a hlasila neco o vzduchu a neplatnem parametru. Po vymazeni chyby se uz neobjevila, ale od prechipovani to neresim, vsechno je v poradku.
Srpen 10, 200718 r OK -vyčerpávajúce odpovede o to cennejšie že sú od tých ktorí skúsili na vlastnej koži.
Srpen 11, 200718 r Ja by som mal ešte jednu otázočku.Chip už mám skoro dva roky,ale potrubie by som chcel vymeniť až teraz.Je to možné a bude mi to fungovať,alebo musím ísť na chip ešte raz?Pokiaľ tomu dobre rozumiem,tak chip treba prispôsobiť parametrom sacieho potrubia.Alebo je možné po chipe dodatočne vymeniť potrubie a bude to fungovať? Môže mi niekto napísať číslo dielu toho sacieho potrubia.Našiel som v ETKE nejaké,ale neviem ich rozlíšiť.Dík. Upraveno Srpen 12, 200718 r od ramon
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.