Konik Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 Zdravím U jednoho prodejce jsem zahlédl toto http://www.bmw-trade.cz/cz/k13,1482-electronic-protector/ http://www.system-elektrotechnik.de/set_we...tzubehoer_e.htm sortiment GP12 Připojuje se mezi oba poly baterky, libovolne zvolena orientace. Je možné, aby to fungovalo? Mělo by to zamezit rázům z baterky a snad jestě podpořit životnost žárovek a dalších elektro zařízením z nichž jmenují ABS, HiFi, řídícií jednotky atd. Nezkratuje to baterku? Co vy nato elektrikáři Medik (Konik) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpavlik Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 Me to prijde jako predrazena zenerova dioda, nebo mozna transil. Instalace primo na baterku podle me nic neresi, mozna ze ochrani baterku pred napetovymi spickami. Ale na spotrebice to mit vliv nebude. Idelni by bylo dat transily primo pred potrebna zarizeni. Ridici jednotky v aute to maji standardne... Resil jsem problem praskajicich zarovek v prednich svetlech a instalace transilu to odstranila. Pouzil jsem tenhle typ: BZW06-13B15V http://www.gme.cz/cz/index.php?page=produc...;detail=222-177. Cena 4,5kc na 1 svetlo. Mam to asi 7000km a nepraskaji... pred tim mi behem 14 odesly 2. Podotykam ze to nejsou zadne specialni zarovky za x-set, ale zarovky asi za 80kc/ks. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 A to jsi jen přidělal na kabel co jde k žárovce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpavlik Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 No jasne, transil jsem naletoval primo na konektor co je ve svetle. Paralene k zarovce. Pri trose sikovnosti je to to prace tak na 10 min . Aby to melo spravnou ucinnost - tj. "filtrovani" napetovych spicek - je nutne ho instalovat co nejblize k danemu spotrebici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pinoccio Vloženo 18. leden 2009 Sdílet Vloženo 18. leden 2009 Fajn riesenie... transil je velmi ucinny a rychly 'hltac' napatovych spiciek Tiez som si to urobil na svetla hned ako mi odisli obe H7 v priebehu miesiaca... malo by to pomoct proti castemu vypalovaniu ziaroviek. Pripajam navod a foto: odpojit konektor ihlou jemne odsunut vodic od konektora prevliect transil zastrihnut a zahnut nozicky, stlacit vodic o konektor hotovo Da sa to samozrejme aj spajkovat, ale treba davat pozor na roztopenie plastu. Mne sa to zdalo takto jednoduchsie. Ak by ste nahodou hladali iny transil nez je tu uvedeny, treba ten bipolarny, tomu je jedno orientacia zapojenia. (BZW06-13B15V ... http://www.gme.cz/cz/index.php?page=produc...detail=222-177) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpavlik Vloženo 19. leden 2009 Sdílet Vloženo 19. leden 2009 Mam to udelany hodne podobne, akorat jsem ty nozicky transilu ke konektoru svetla priletoval. Jistota je kulomet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 19. leden 2009 Sdílet Vloženo 19. leden 2009 pinoccio krásne jednoduché .Mohol by si to hodiť do Inštalačných manualov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trigonom Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 Mohl by se pls Pinoccio nebo MPavlik vyjádřit k reakci tohoto kolegy v jiném tématu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 (editace) Nie som elektrikár ale mne ten transil funguje bez problémov. To čo tvrdia v škodovke že napäťové špičky vyrábalo staré servo nieviem či tomu veriť. Ja mám bez serva a žiarovky odchádzali. Vyriešil to transil. Špičky vyrába aj mot. stieračov tí čo majú dorábaný tempomat vedia o čom hovorím.Tam idem skúsiť transil tiež. Editováno: 30. Březen 2010, autor: vikino1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 Špičky "vyrábí" vše co má větší /impulsní/ odběr. Pak se ta "síť" zhoupne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimmiOasel Vloženo 15. Červen 2010 Sdílet Vloženo 15. Červen 2010 Nie som elektrikár ale mne ten transil funguje bez problémov. To čo tvrdia v škodovke že napäťové špičky vyrábalo staré servo nieviem či tomu veriť. Ja mám bez serva a žiarovky odchádzali. Vyriešil to transil. Špičky vyrába aj mot. stieračov tí čo majú dorábaný tempomat vedia o čom hovorím.Tam idem skúsiť transil tiež. Hale, Vikino, mam dorábaný tempomat a občas, 100% za deště, se mi stává, že se vypíná. MYslíš, že je to napěťovou špičkou od motorku stěrače? Že to je ten důvod, proč se tempomat vypne? Na tohle jsi narážel? Je fakt, že za sucha, kdy stěrače nejdou, mi to nikdy neudělalo. Myslíš, že to transilem na motorku stěračů vyřešíš? Nw bo ho chceš dát někam na páčku tempomatu? Povídej, přeháněj...!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 15. Červen 2010 Sdílet Vloženo 15. Červen 2010 Ano robí to cyklovač a mot. stieračov. Dal som tam transil ale robi mi to stále ale neviem či je tam dobre zapojený lebo som sa tam nedostal. Mal by ísť čo najbliššie k motorčeku.Poradil mi to tu jeden člen no musím to dorobiť.ale teráz na to nemám čas mám väčšie problémy s motorom . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 15. Červen 2010 Sdílet Vloženo 15. Červen 2010 Mohl by se pls Pinoccio nebo MPavlik vyjádřit k reakci tohoto kolegy v jiném tématu http://forum.skodaho...ost__p__1368541 Má pravdu, akurát tým servom to nebolo že by servo robilo prepätie ale alternátor dorábal viac pri väčšom odbere no a následne keď už servo bežalo nebolo treba toľký prúd čo sa odzrkadlilo zvýšením napätia. dávať niečo také na baterku je kravina. baterke také veci nevadia a v tých bavorákoch je to častokrát naprd lebo majú baterku v kufri a všetko je dotiahnuté dopredu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 8. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2010 Ahojda chlapi co tedy doporucujete? Mam F r.2000 a porad mrchy praskaji, pouzivam jen Osram, ale je to na pendrek ... Mam risknout ten transil? S odporovym dratem to pry sviti mene ... To reseni se 2 soucastkama od jarka nevim jak vypada, kde tu je nejake zapojeni? Diky moc za info hezky den DD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pinoccio Vloženo 30. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2010 Mohl by se pls Pinoccio nebo MPavlik vyjádřit k reakci tohoto kolegy v jiném tématu vyjadril som sa, sorry ze neskor ... pozri v tej teme: Pouzitie odporucaneho transilu je podla mna OK. Davat tam iny, pre nizsie napatie, je pochopitelne nezmysel. Neviem ako je riadeny/napajany tempomat, takze ani to, ci ma vyznam pouzit transil. Kazdopadne transil sa dava vzdy co najblizsie k chranenemu obvodu... A motorceky, ako mozny zdroj rusenia, sa filtruju inak, tam by to bolo trosku zlozitesie zapojenie, ale mozno by to spravil aj maly kondenzator priamo na svorkach motorceka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 30. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2010 (editace) a jak se chová tady tohle http://www.cc-autodily.cz/vedeni-odporove-kabel?keyword=sv%C4%9Btla&brand=SKODA&model=FABIA ?? je to pouze vedení, které odporem sníží napětí do žárovek? jaký to má odpor (pokud to má někdo z vás změřené)? Editováno: 30. Červenec 2010, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brtna Vloženo 1. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2010 Tyhle drátky tam mám taky od předchozího majitele a ještě mi žádná žárovka nepraskla. Tchýně tam nemá nic a kazdej čtvrt roku jedna odejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pinoccio Vloženo 30. Červen 2012 Sdílet Vloženo 30. Červen 2012 Pre este lepsiu ochranu mozno transil skombinovat s takymto zapojenim soft-start. Tiez nad tym uvazujem, i ked transil mi zatial postacoval, no pri drahsich ziarovkach (Osram NB plus) by som rad este viac predlzil ich zivotnost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.