mysiax Vloženo 11. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 Zvyknem parkovat v miernom kopci (do 10 stupnov) a teraz v zime nezatahujem rucku, aby neprimrzla. Pri parkovani na spiatocku sa mi auto ako keby chcelo skotulat dole, trosku sa pohne, potom zastane a zase sa pohne... Teda ako keby cez prevodovku som pretocil motor. Auto je combi (1800kg) a motor 1.6/75KW. Je to normalne, ze pretocim cez spiatocku motor?? Predtym som jazdil na TDI a to s tym som parkoval bez rucky stale a toto som nezazil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topi Vloženo 11. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 Zvyknem parkovat v miernom kopci (do 10 stupnov) a teraz v zime nezatahujem rucku, aby neprimrzla. Pri parkovani na spiatocku sa mi auto ako keby chcelo skotulat dole, trosku sa pohne, potom zastane a zase sa pohne... Teda ako keby cez prevodovku som pretocil motor. Auto je combi (1800kg) a motor 1.6/75KW. Je to normalne, ze pretocim cez spiatocku motor??Predtym som jazdil na TDI a to s tym som parkoval bez rucky stale a toto som nezazil... No, je to práve v tom, kompresia motora... Auto máš 1800 kilové ? Mimochodom, ak používaš ručnú často, je to výhodnejšie, ako len raz za čas. A čo Ti primrzalo, lanko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 11. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 No, je to práve v tom, kompresia motora... Auto máš 1800 kilové ? Mimochodom, ak používaš ručnú často, je to výhodnejšie, ako len raz za čas. A čo Ti primrzalo, lanko? auto by malo mat 1800kg podla TP. priznam sa, rucnu som doteraz nepouzival pri parkovani, az ked som si kupil toto auto, tak som zaregistroval, ze sa mu v kopci stat velmi nechce Neviem co konkretne primrzalo, ale stalo sa mi uz, ze pri pohnuti 'strelili' dosticky, takze zrejme uz boli primrznute, alebo co s nimi bolo, preto ju velmi zatahovat nechcem... auto je jazdene, takze som chcel vediet, ci to je zavada, alebo vlastnost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 Mě to taky ve větším kopci někdy poposkočí, tak jsem se tu ručku naučil používat. Myslím, že lanovody by neměli zamrznout, mám tam dané od léta nové a jsou fakt dobrý, né jako měla třeba 120cítka. A destičky můžou přimrznout i když není ručka zatažená. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 11. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 ta hmotnost 1800kg, je celková hmotnost. to je součet pohotovostní a užitečné benzínová kombi váží cca 1195kg a Tdi kombi cca 1300kg jinak je to skutečně tím, že Tdi má větší tlaky ve válcích, tudíž jde hůř rozpohybovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 11. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 Mne na octe rucna zamrazla asi iba raz a to bolo myslim -24 stupnov a po par metroch to ajtak povolilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HONZA83 Vloženo 11. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 mněl jsem mondeo a to také popojíždělo, a teď mám oct. a parkuju taky do mírného vršku a občas to poskočí, klidně to nechám až to poskočí naposled a pak už je to OK, takže ručku moc nepoužívám, myslím, že to ničemu nevadí, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 11. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 ten rozdiel oproti dieselom chapem, ono su aj sprevodovane 'do tahsia' ako benziny... len ma skor zaujimalo, ci niekto nieco podobne zazil, lebo ja doteraz nie v kazdom pripade dik za reakcie, vidim, ze je to zrejme normalne, odteraz to presuvam z kolonky zavada do kolonky vlastnost, zatahujem rucku a pustam to z hlavy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 11. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 mněl jsem mondeo a to také popojíždělo, a teď mám oct. a parkuju taky do mírného vršku a občas to poskočí, klidně to nechám až to poskočí naposled a pak už je to OK, takže ručku moc nepoužívám, myslím, že to ničemu nevadí, Proboha za tebou/před tebou bych nechtěl parkovat! Jak víš kdy to poskočí naposled???? Co znamená to poskočení? - že se píst převalil přes kompresi - horní úvrať... to není nic konečnýho, to se může po tvém odchodu převalit znovu a znovu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Epicop Vloženo 12. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2007 Nepoužívat ručku je blbost. Jsou lidi, který na ní prakticky nešáhnou a pak se divěj, že jim špatně funguje. Je to mechanický zařízení, který když není v chodu, tak mu to nesvědčí. Nejvíc jsou na to náchylný auta s kotoučema vzadu, kde často odcházejí excentry ve třmenech, který ti vyvíjej sílu na destičky. A jestli to lidi nebrzdíte kvůli přimrznutí , tak to je sice hezký, ale má to částečnej smysl jenom v případě, že jedete nějakou břečkou a auto je ze spoda celý mokrý a hrozí pak nějaká námraza. Jinak je to blbost. lepší ručku používat pravidelně, zabráníte problémům s funkčností Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladaBrno Vloženo 12. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2007 Nepoužívat ručku je blbost. Jsou lidi, který na ní prakticky nešáhnou a pak se divěj, že jim špatně funguje. Je to mechanický zařízení, který když není v chodu, tak mu to nesvědčí. Nejvíc jsou na to náchylný auta s kotoučema vzadu, kde často odcházejí excentry ve třmenech, který ti vyvíjej sílu na destičky. A jestli to lidi nebrzdíte kvůli přimrznutí , tak to je sice hezký, ale má to částečnej smysl jenom v případě, že jedete nějakou břečkou a auto je ze spoda celý mokrý a hrozí pak nějaká námraza. Jinak je to blbost. lepší ručku používat pravidelně, zabráníte problémům s funkčností Rucka neprimrza jen kvuli bordelu na silnici, ale brzda kona praci - i zadni a zahriva se. A kdyz je venku vlhko a pod mrazem, tak voda kondenzuje, primrza a slepi oblozeni s bubnem, nebo kotoucem...u novych aut je moznost poniceni minimalni, spise u starsich se stalo ze jste mohli utrhnout oblozeni, nebo jste chvili tahli kolo za sebou nez povolilo...samozrejme kdyz jsou spatne lanovody, tak muze byt i problem tam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 12. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2007 ta hmotnost 1800kg, je celková hmotnost. to je součet pohotovostní a užitečné benzínová kombi váží cca 1195kg a Tdi kombi cca 1300kg jinak je to skutečně tím, že Tdi má větší tlaky ve válcích, tudíž jde hůř rozpohybovat ty hmotnosti co tu pises jsou daleko vetsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misom Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 Nepoužívat ručku je blbost. Jsou lidi, který na ní prakticky nešáhnou a pak se divěj, že jim špatně funguje. Je to.... nějaká námraza. Jinak je to blbost. lepší ručku používat pravidelně, zabráníte problémům s funkčností ja rucnu pouzivam najviac cez zimu... ked nasnezi trosku sa snou vyblaznim takze ssa nebojim ze mi bude spatne fungovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 ty hmotnosti co tu pises jsou daleko vetsi nejsou - mám v TP 1190 kg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarda.jezek Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 Rucka neprimrza jen kvuli bordelu na silnici, ale brzda kona praci - i zadni a zahriva se. A kdyz je venku vlhko a pod mrazem, tak voda kondenzuje, primrza a slepi oblozeni s bubnem, nebo kotoucem...u novych aut je moznost poniceni minimalni, spise u starsich se stalo ze jste mohli utrhnout oblozeni, nebo jste chvili tahli kolo za sebou nez povolilo...samozrejme kdyz jsou spatne lanovody, tak muze byt i problem tam Když je pod mrazem, tak vzdušná vlhkost kondenzuje na ohřátých brzdách? To myslíš jako vážně??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 ja mam1495kg mam ctyrkolu kamos ma TDI obys 1380kg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.