Leden 4, 200817 r prispievajte sem podla nazvu temy. Chci se zepat na zkušenosti s podtlakovým systémem ve Fábii,konkrétně u motoru 1,4/44kw.Mám totiž v současné době možnost takové auto koupit za dobrý peníz,musím se ale rozhodnout rychle.Je to od kamaráda,který se vrátil z Německa a potřebuje peníze na koupi bytu, takže se zbavuje čeho může.Já osobně mám trochu strach z toho motoru,zdá se mi slabý (v současnosti mám Feldu 1,3/50Kw a zdá se mi to nic moc výkonově).Podle jeho informací mu to bere zhruba 10l LPG na 100km,což se mi zdá docela dost!Upozorňuji,že nemám absolutně žádné zkušenosti s LPG.Maximálně to co jsem si pročetl v ostatních tématech na tomhle fóru,tam se ale většinou baví o modernějších systémech než je tenhle.Jakou značku LPG tam má to v současnosti nevím,ale v pondělí se na to jedu podívat,tak snad budu vědět více.Takže jestli máte někdo zkušenost,pořípadě můžete jinak poradit,tak bych byl velmi vděčný.
Leden 4, 200817 r Pokud je to Fábie která splňuje EURO 4 /dvousondová- jedna před a druhá za katalyzátorem/, je nutné aby bylo v autě vstřikování LPG/ i když jsem viděl hodně aut s podtlakem, což je vždycky krok zpět, navíc pokud má auto ABS tak je prakticky na plyn nefunkční/, pokud je staršího data/jednosondová/ tak budiž, ale zas- za málo peněz bohužel i málo muziky. Pokud se jdeš na auto podívat tak mi zavolej / 603502403/, poradím Ti na místě po tel. na co si dát pozor...
Leden 4, 200817 r Pokud je to Fábie která splňuje EURO 4 /dvousondová- jedna před a druhá za katalyzátorem/, je nutné aby bylo v autě vstřikování LPG/ i když jsem viděl hodně aut s podtlakem, což je vždycky krok zpět, navíc pokud má auto ABS tak je prakticky na plyn nefunkční/, pokud je staršího data/jednosondová/ tak budiž, ale zas- za málo peněz bohužel i málo muziky. Pokud se jdeš na auto podívat tak mi zavolej / 603502403/, poradím Ti na místě po tel. na co si dát pozor... No podtlak to je určitě,to ABS to má taky, o to mi právě docela dost šlo,poněvadž jsem zvyký(rozežraný) z firemního(Peugeot Expert 2007,1,6 HDI).Jinak díky moc za kontakt, v pondělí se určitě ozvu,na to že jsem tady nový jsem ani nečekal takovou pomoc.Jenom moc nechápu,proč by to ABS nemělo být funkční,trochu o tom něco vím,v předešlém zaměstnání jsem pracoval ve firmě,která dodávala komponenty pro Bosch Automotive,konkrétně polotovary pro snímače ABS,takže jsem absolvoval X školení o téhle problematice,týkalo se to tedy hlavně kvality,ale nedokáži si to nějak spojit s tím LPG ,jak to může ovlivnit?Že by to bylo tím,že se vlastně naruší informace do řídící jednotky?Prostě nevím. Co se týká té koupě,tak ten kamarád není žádný šmejd,on je prostě typ člověka,který když vezme do ruky kladivo,tak za 10 minut se mu zkazí.Prostě jakákoliv modernější věc mu odejde a je si toho vědom.Sám říká,že pokud by existovala mechanická televize,kde by nebyla žádná elektronika,tak si ji koupí i kdyby ji měl splácet třeba 100 let!No prostě je to smolař.
Leden 4, 200817 r Pokud je to Fábie která splňuje EURO 4 /dvousondová- jedna před a druhá za katalyzátorem/, je nutné aby bylo v autě vstřikování LPG/ i když jsem viděl hodně aut s podtlakem, což je vždycky krok zpět, navíc pokud má auto ABS tak je prakticky na plyn nefunkční/, pokud je staršího data/jednosondová/ tak budiž, ale zas- za málo peněz bohužel i málo muziky. Pokud se jdeš na auto podívat tak mi zavolej / 603502403/, poradím Ti na místě po tel. na co si dát pozor... Aha teď jsem se mrknul na tvoje odpovědi ,takže to ABS bude mít asi nějaký vliv na odpojování paliva?Hm tak to jsem tedy nevěděl.
Leden 5, 200817 r Pokud jdeš prudce na brzdy kdy sepne ABS tak v tom okamžiku dochází k odpojení paliva do vstřikovačů benzínu/i LPG pokud je tam vstřikování/ s podlakem je to tak, že plyn jde z reduktoru pořád, jen je řízen od sondy a krokový motorek na přívodu LPG do sání reguluje množství plynu, ale proudí pořád, takže i při sepnutí ABS motor táhne dál... podtak do takových aut nepatří, ale vysvětluj to některým lidem... Fabia s podlakem za 20, se vstřikem 26 tis., je to o penězích.
Únor 17, 200817 r Mal by som otazku ake sviecky kupit na LPG Lovtec pocul som ze na plyn treba dake specialne zalozene mam Bosch.Ked pridam plyn na podlahu pridusi motor zbrzdi a potom sa dako opatrne rozbehne na benzin to nerobi..Bol som v sevise pri plynarovi nahodil to na Vag vsetko OK.Vravel ze by sa zislo vyment zmiesavac cely ma novy za 2000 sk.Vravel ze vymena membran vynde skoro narovnako.Ako sa prejavi chyba ked su uz zle membrany alebo spatne sviecky co stoja membrany a plynarske sviecky.Dik za odpoved Motor 1,4 MPI 50 Kw Upraveno Únor 18, 200817 r od Emanuel
Únor 17, 200817 r Mal by som otazku ake sviecky kupit na LPG Lovtec pocul som ze na plyn treba dake specialne zalozene mam Bosch.Ked pridam plyn na podlahu pridusi motor zbrzdi a potom sa dako opatrne rozbehne na benzin to nerobi..Bol som v sevise pri plynarovi nahodil to na Vag vsetko OK.Vravel ze by sa zislo vyment zmiesavac cely ma novy za 2000 sk.Vravel ze vymena membran vynde skoro narovnako.Ako sa prejavi chyba ked su uz zle membrany alebo spatne sviecky co stoja membrany a plynarske sviecky.Dik za odpoved.Motor 1,4 MPI 50 Kw co se týče svíček, tak já je měním podle serv. intervalů Škody a dávám tam normální škodovácké a naprosto bez problémů
Únor 17, 200817 r Mal by som otazku ake sviecky kupit na LPG Lovtec pocul som ze na plyn treba dake specialne zalozene mam Bosch.Ked pridam plyn na podlahu pridusi motor zbrzdi a potom sa dako opatrne rozbehne na benzin to nerobi..Bol som v sevise pri plynarovi nahodil to na Vag vsetko OK.Vravel ze by sa zislo vyment zmiesavac cely ma novy za 2000 sk.Vravel ze vymena membran vynde skoro narovnako.Ako sa prejavi chyba ked su uz zle membrany alebo spatne sviecky co stoja membrany a plynarske sviecky.Dik za odpoved.Motor 1,4 MPI 50 Kw toto co pises robi aj mne pri 2000 ot. sviecky som menil, dal som NGK, su drahsie ale kvalitne, nieco by mali vydrzat, tie vsak na to nemali nejaky vplyv mne sa pri 2000 ot pridusi a netaha, respektive ked ide na studeny rezim, sledujem to teraz v zime, inak ked mas podtlak tak nedavaj plyn na podlahu, ak ti otvori klapku vzduchu na plno, tak to na vzduch nejazdi musis potom pustit plyn a nech si podtlak potiahne davku plynu inak mam ten isty motor a ma take diery v plyne kedy netaha
Únor 17, 200817 r toto co pises robi aj mne pri 2000 ot.sviecky som menil, dal som NGK, su drahsie ale kvalitne, nieco by mali vydrzat, tie vsak na to nemali nejaky vplyv mne sa pri 2000 ot pridusi a netaha, respektive ked ide na studeny rezim, sledujem to teraz v zime, inak ked mas podtlak tak nedavaj plyn na podlahu, ak ti otvori klapku vzduchu na plno, tak to na vzduch nejazdi musis potom pustit plyn a nech si podtlak potiahne davku plynu inak mam ten isty motor a ma take diery v plyne kedy netaha však taky nemáme žádné formule. Jezdíme za 15,- kč tak tomu musím eněco odpustit . :p :p
Únor 17, 200817 r však taky nemáme žádné formule. Jezdíme za 15,- kč tak tomu musím eněco odpustit . hlavne ze nam to jazdi a pomaly dalej zajdes
Únor 17, 200817 r hlavne ze nam to jazdi a pomaly dalej zajdes jj, i to moje nejde za plynem jak benzín ale když potřebuju tak podřadím a i na LPG letí jak blesk :p
Únor 17, 200817 r však taky nemáme žádné formule. Jezdíme za 15,- kč tak tomu musím eněco odpustit . :p :p Dnes som vycistil skrtiacu klapku bola zahumusena vycistil sviecky nepomohlo ale ked som to prepol na benzin tomu pomohlo dost. Mebrany ako casto menite alebo kupuje sa novy menite si to sami alebo servis? A ku udrzbu si na tom vlastne robite sami? Poradte zaciatocnikovi dakujem za odpovede. Ahoj plynari Jozo
Únor 17, 200817 r toto co pises robi aj mne pri 2000 ot.sviecky som menil, dal som NGK, su drahsie ale kvalitne, nieco by mali vydrzat, tie vsak na to nemali nejaky vplyv mne sa pri 2000 ot pridusi a netaha, respektive ked ide na studeny rezim, sledujem to teraz v zime, inak ked mas podtlak tak nedavaj plyn na podlahu, ak ti otvori klapku vzduchu na plno, tak to na vzduch nejazdi musis potom pustit plyn a nech si podtlak potiahne davku plynu inak mam ten isty motor a ma take diery v plyne kedy netaha Robi ten slabsi tah tzv.diery aj ked prepnes na benzin?Tu niekde pisal daky manik ze preprogramoval na novo program riadiacky daky SW znizil spotrebu a to opadanie po pridani plynu.Skusim to hadam aj ja. Mal ten isty motor ako mi 1,4 MPI 50 kw Vraj tieto 50 kw zvyknu toto robit aj na benzin 44 kw nie. Upraveno Únor 17, 200817 r od Emanuel
Únor 17, 200817 r Robi ten slabsi tah tzv.diery aj ked prepnes na benzin?Tu niekde pisal daky manik ze preprogramoval na novo program riadiacky daky SW znizil spotrebu a to opadanie po pridani plynu.Skusim to hadam aj ja. Mal ten isty motor ako mi 1,4 MPI 50 kw Vraj tieto 50 kw zvyknu toto robit aj na benzin 44 kw nie. na benzin to robi tiez, ale nie je to take citelne, co narobis plyn nie je benzin programovat si to sam nemozes, neodporucam, radsej si to daj skontrolovat v servise a vymena lamely by sa mala robit kazdy rok pri prehliadke, co ti mozem odporucit tak si daj zmerat hustotu zmesy, ci nie je prilis bohata zmes v spalovani, popripade si to daj dostelovat, moze aj toto troska pomoct
Únor 17, 200817 r na benzin to robi tiez, ale nie je to take citelne, co narobis plyn nie je benzinprogramovat si to sam nemozes, neodporucam, radsej si to daj skontrolovat v servise a vymena lamely by sa mala robit kazdy rok pri prehliadke, co ti mozem odporucit tak si daj zmerat hustotu zmesy, ci nie je prilis bohata zmes v spalovani, popripade si to daj dostelovat, moze aj toto troska pomoct To je jasne pojdem do servisu to som nemyslel ze si to spravim sam spravia to za 300 sk.Zaklad je aby to slo dobre na benzin a potom samozrejme pojde lepsie aj na plyn. Upraveno Únor 17, 200817 r od Emanuel
Únor 17, 200817 r Dnes som vycistil skrtiacu klapku bola zahumusena vycistil sviecky nepomohlo ale ked som to prepol na benzin tomu pomohlo dost.Mebrany ako casto menite alebo kupuje sa novy menite si to sami alebo servis? A ku udrzbu si na tom vlastne robite sami? Poradte zaciatocnikovi dakujem za odpovede. Ahoj plynari Jozo já žádnou údržbu nedělám. Po 15 tis. jezdím na garančky s plynem a nechám to jen seřídíi a vyměnit plynový filtr. jinak nic. Mám zásadu-dokud to jede, tak do toho nešťárat. A zatím to jede(50 tis na LPG a v pohodě).Musím to zaklepat.
Únor 17, 200817 r Robi ten slabsi tah tzv.diery aj ked prepnes na benzin?Tu niekde pisal daky manik ze preprogramoval na novo program riadiacky daky SW znizil spotrebu a to opadanie po pridani plynu.Skusim to hadam aj ja. Mal ten isty motor ako mi 1,4 MPI 50 kw Vraj tieto 50 kw zvyknu toto robit aj na benzin 44 kw nie. Proč na nás v každém příspěvku ukazuješ fakáče? fuck fuck ?
Únor 18, 200817 r Autor na benzin to robi tiez, ale nie je to take citelne, co narobis plyn nie je benzinprogramovat si to sam nemozes, neodporucam, radsej si to daj skontrolovat v servise a vymena lamely by sa mala robit kazdy rok pri prehliadke, co ti mozem odporucit tak si daj zmerat hustotu zmesy, ci nie je prilis bohata zmes v spalovani, popripade si to daj dostelovat, moze aj toto troska pomoct aku lamelu mas na mysli ? Upraveno Únor 18, 200817 r od colins
Únor 18, 200817 r aku lamelu mas na mysli ? myslel som tu lamelu v splynovaci, ale ta sa asi nemusi menit kazdy rok, aspom tak som sa dozvedel, ze tam je a treba to obcas vymenit neviem ci sa teraz spravne vyjadrujem, som s toho volaky zmeteny
Únor 18, 200817 r myslel som tu lamelu v splynovaci, ale ta sa asi nemusi menit kazdy rok, aspom tak som sa dozvedel, ze tam je a treba to obcas vymenitneviem ci sa teraz spravne vyjadrujem, som s toho volaky zmeteny u škodovky se mění věci až začnou blbnout. Tak neblbněte :p
Únor 18, 200817 r u škodovky se mění věci až začnou blbnout. Tak neblbněte :p Lamely myslis v zmiesavaci membrany su to take gumene kruzky.
Únor 18, 200817 r Proč na nás v každém příspěvku ukazuješ fakáče? fuck fuck ? Ani som si nevedomil ze je to fakac pacil sa my smolik ako obrazok nic som nemyslel v zlom.Porad ako jazdis s plynom radenie rychlosti ako dosiahnut idealnu spotrebu plynu otacky.Ako jazdit za studena a tak.Aku mas spotrebu plynu?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.