Přejít na obsah

Libor M.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Libor M.

  1. Právě, že jsem to nesledoval, kolik jsem ji vypustil. Dal jsem pod chladič kýbl a pak jsem to už neměřil. Propláchnul jsem to pořádně čistou vodou a pak se tam vlezlo necelé 4l mixu. Přitom celkový objem má mít 6l. Tak jsem to musel odsát a dolít 1l čistým fridexem. Teď to mám tak do -25st. Jen mě překvapilo, že tam zbylo 2l vody a nikde se o tom nepíše, že bych to měl jinak vypustit než spodní hadicí na chladiči a otevřít vyrovnávací nádobku. Něco zbyde v chaldiči dole a něco v bloku, ale že by to byly 2l? Díky za názory.
  2. Dám si to někde proměřit nebo si koupím ten hustoměr. Když to bude málo, tak to hold budu muset upustit a dolít čistým fridexem. Nalil jsem tam totiž už 4l předem naředěné směsi na cca-25. Takže teď počítám, že to bude kolem -20st. Díky za názory!
  3. a nemáš tam spíš bublinu? Staroval si motor, aby se to odvzdušnilo? a mel jsi zaply kohout topeni? Topení jsem měl cca na polovině, ale tím se řídí snad jen poměr teplého vzduchu se studeným z venku ne? Jinak jsem to po výměně nechal nastarotvaný až zapnul přídavný ventilátor, něco tam vzduchu bylo, ale o moc to nekleslo. Poraďte co s tím, hlavně mě štve ten poměr do kolika stupňů tu směs mám. Dá se to nějak změřit? Díky!!
  4. Ahoj, má někdo zkušenosti s výměnou chladící kapaliny na Felicii 1,6? V dílenské příručce je napsán objem chladící soustavy 6l. Po odpojení spodní hadice u chladiče jsem nechal starou vytéct, propláchnul čistou vodou,nechal vše vytéct, dal zpátky, ale zpátky se mi tam vlezlo nové jen cca 4l. 1.6 motory nemají výpustný šroub na chlad. kapalinu dole, takže se to musí dělat přes tu hadici. Zajímalo by mě, jestli tam teda vlezlo jen těch 4l, tak tam mám novou směs 4l + 2l starého "bordelu"? Ten poměr voda/kapalina nevím a nevím tedy ani do kolik stupňů mrazu to mám. Ředil jsem to na cca -25st, ale teď to bude kdoví kolik. Má někdo zkušenosti s tímto?? Díky moc za rady.
  5. O.K. Co myslíš, že by to mohlo nejpravděpodobněji být?
  6. Spojku seslapuji nadoraz. Nechal jsem si ji postelovat pred (hned po koupi auta) - zabirala mi az nahore. (Mozna minuly majitel s tim jezdil kdovi jak). Jak zjistim, ze je ta spojka dobre postelovana? Mam take trochu obavy o ten olej v prevodovce, vubec nevim, v jakem je stavu a jestli je ho tam dost. Pustil bych se do toho i sam, mam kanal,jak na to nejjednoduseji? Moc diky za odpoved.
  7. Ahoj, potřeboval bych radu. Mám Felicii 1,6MPi (1996, 75tis. najeto) a po nastartování mi nejde často zařadit čistě zpátečka. Jde jakoby přes zuby, ale nakonec vleze. Problém mám i s podřazením na dvojku z trojky. Když jedu takových 30 až 40 kmh a chci třeba při odbočovaní podřadit, tak to jde také jakoby před zuby. Ostatní rychlosti to nedělají. Někde jsem četl, že to může být synchro v převodovce. Co to je a kolik mě to asi bude stát v servisu? Je to nutné opravovat nebo mám raději dávat pozor při řazení a na opravu se vykašlat. Díky za radu, co to může být. Libor M.
×
×
  • Vytvořit nový...