Přejít na obsah

kubaad

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kubaad

  1. Ještě k tomu zápachu. Klimatizace smrdí po plísní a vlhce - připomíná to mi to trochu vůni při žni obílí. Když smrdí např spojka je to štiplavý kouřový smrad.
  2. Jjj reklamovat můžeš v jakémkoliv AS, ale asi nejlepší je tam kde jsi koupil - má zkušenost. Rozhodně bych začal řešit okamžitě, protože máš povinnost v záručních podmínkách i v OZ reklamovat hned po zjištění závady. Kdybys odkládal mohli by se na tom v AS otočit a neuznat případnou reklamaci. No a co kdyby tato závada způsobila ještě větší závadu někde jinde na autě…. Ještě se připrav, že když už se ti na to v AS budou dívat a zjistí jakoukoliv příčinu závady tak budou chtít hned opravovat, protože přeci už mají auto rozdělané. Když odmítneš tak určitě budou chtít zaplatit demontáž pak montáž a při finální opravě zase demontáž – má zkušenost.
  3. to tě taky nepotěším. V zásadě záleží pouze na AS jak se k tomu postaví. Ověřeno i ze Škodovky. Po mých zkušenostech bych teď náhradní vůz řešil v rámci mobility. TJ někde mimo domov zavolat na linku Mobility, že auto má poruchu a říci jim že ať tě odtáhnou to pak máš nárok na náhradní vůz. Ale když už do servisu dojedeš s autem po vlastní ose tak se mobilita nevztahuje:(
  4. Ahoj, výměnu spojky jsem nakonec zaplatil i když auto bylo ještě ve 4 leté záruce. Skutečně spojka je vyloučená z prodloužené záruky. Ale ty jsi možná v jiné situaci. I když nejen právník 1. Auto je ještě v zákonné dvouleté záruce i když teď je to vlastně 6 měsíců. Nový OZ. Zde se řídí OZ nikoliv to co si dá Škodovka do uživatelského manuálu. 2. Auto jsi kupoval před 2 měsíci tedy bys mohl uplatňovat 6 měsíců na skryté vady. Ještě jsem řešil se soudním znalcem, ale ten mi řekl, že spojka se dá vinou řidiče odpravit velice rychle. Bohužel u ročních vozů nikdy nevíš, kdo s tím jezdil. Třeba stálo někde na autosalonu a složilo k zkušebním jízdám. A každý kdo si do auta sedne hned vyzkouší akceleraci… Osobně se k autu chovám taky hůře když vím, že ho za rok pošlu do světa než kdybych si ho měl nechat ještě dalších 5 let. Ale zpátky reklamuj/ řeš tam kde jsi auto koupil. To co tomu je a zda bude na záruku nebo ne se stejné uvidí až pro rozmontování. Jestli tam je nějaká konstrukční chyba tak na záruku. Jestli je spojka sjetá tak body 1 nebo 2. Ale buď si jistý že v AS ví kam se podívat, aby neuznal záruku. U mě malinko opálená lamela…. Případně můžeš ještě napsat na škodovku, ale tam tě odkáží zase na AS. Blbé na tom celé je to, že nebudeš moc chvíli jezdit autem a nejrychlejší je si vše zaplatit. Jinak na vyřízení je ze zákona 30 dní. A to být bez auta…. Vítej ve světě automobilového průmyslu :(((((
  5. no a to je právě to co znamená běžné opotřebení? Když výrobce poskytuje záruku na 4 roky nebo na 120 000 Km a auto se rozbije na 82 000 Km. Chápu to u baterie která se prostě vybije a užitím je opotřebená. A nebo jako kdyby v záruce odešlo turbo. To se taky přeci používáním opotřebuje. A jsem si jist, že na to se záruka vztahuje. Tedy v záruce turbo opraví. Nebo vám prodejce řekne že jste hodně šlapal na plyn a tím jste ho opotřeboval???
  6. 82 000 Km. Prakticky řídím 20 let a jezdil jsem s auty které měli najeto mnohem víc a spojka byla vždy OK.
  7. Ahoj, Byť mám Octavii 3 tak to uvedu sem protože to je obecný dotaz na škodovky. U mého auta mi lehce začal zadrhávat spojkový pedál (opravdu jen malinko) a protože mi končila prodloužená 4 letá záruka rozhodl jsem se po autorizovaném servisu požadovat záruční opravu. Kdyby to auto ještě nebylo v záruce tak to vůbec neřeším. Servis rozebral spojku a sdělil mi, že mám opálené lamely a talíře a že se to musí vyměnit a samozřejmě záruka se na to nevztahuje. Je jasné že jsem to nechal vyměnit za hezky velkou sumičku. Mám dva dotazy: 1.Jde nějak poznat z lamel a talířů spojky zda je to skutečně zralé na výměnu? Mám to nafoceno a mě osobně se to nezdálo moc poškozené, ale jsem neodborník 2.Má vůbec cenu kupovat k novému vozu prodlouženou záruku? Když vlastně na všechno škodovka může říci, že to bylo způsobeno nevhodným zacházením auta. Viz můj případ ze spojkou.
×
×
  • Vytvořit nový...