Přejít na obsah

Cocka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Cocka

  1. V ‎28‎.‎2‎.‎2018 na 20:36, Neonik napsal:

    Zdarec,

     

    dnes se na mé 1.6TDI 77kw při večerní cestě domů asi 300m před barákem objevila červená kontrolka s hláškou "málo chladící kapaliny" dojel jsem k baráku, otevřel kapotu a s hrůzou zjistil, že okraj motoru je celý zaliskaný vodou s olejem a expanzka je úplně prázdná. Předpokládám tedy, že mi nevydrželo těsnění pod hlavou, případně celá hlava.

     

    Samozřejmě tady nehledám řešení, to budou hledat v autorizáku. Budu sem však psát poznatky, ze servisu a opravy.

     

    Hned na začátek si ale, pokud moderátor nebude proti,  dovolím několik dotázků...

    • Mám tam záruku mobility. Mohu počítat s tím, že mi někdo (autorizák) půjčí náhradní auto? Ono v té zimě chodit pěšky není nic moc.
    • Celé se to stalo těsně po záruce, která byla do 120t km. Auto má nyní najeto 128tis km a za celou dobu nebylo jinde, než v autorizovaném servise. Nepočítám samozřejmě s tím, že by to chtěla Škodovka celé zaplatit (nejsem blázen), ale co jsem tak četl, ti silnější často dosáhnou nějakého smírného řešení (kulance). Mám nějakou šanci? Zítra ráno půjdu hned do servisu, tak bych rád věděl, zdali má smysl o kulanci nějakým způsobem bojovat, nebo sklopit uši a nechat si to spravit za "plnou palbu".

     

    Moc díky za reakce. 

     

    Tak jak jsi pořídil?

  2. Ahoj, kdyz jsem to zjistoval ja, tak nahradni vuz mi nedali a to mam auto jeste v zaruce. V servisu jsem ho mel s prestavkama cca mesic, pry zaruka mobility je jen kdyz ti auto kiksne napr v Brne, tak Te odtahnou do nejblizsiho servisu. Volal jsem i do Skodovky jak je to mozne a rikali, ze nahradni vuz je v kompetencich jednotlivych servisu; mozna budes mit stesti, ale nepocital bych s tim. 

     

    Pokud je aouto po zaruce a je plne servis u skody, tak pokud je to zavada za kterou nemuzes, nebo neni to vlivem opotrebeni, tak me rekli, ze skoda se muze podilet na oprave radove 80%. Ale zase asi zalezi pripad od pripadu. Tot me poznatky se servisem skoda. 

  3. před 9 hodinami, Marty81 napsal:

    Zdravím Vás pánové a dávám zde info ze servisní prohlídky. Byl jsem po 2 letech , stav tachometru 27 500km.

    Provedena výměna oleje, filtru, kontrola potrubí CNG, nechal jsem si vyměnit i kabinový filtr(MSkraj) a vyčistit klimu. To vše za 3800Kč.  Olej 5W40.

    Žádné výrazné závady se neobjevují, trvalo to i s papírováním 1:56min.

    Auto bez závad, akorát teď párkrát nahlásil infotainment, že akumulátor je slabý. V servisu mi naměřili 10,7V. Jezdím krátké 9km tratě, takže to s tím spojuji, nevím zda máte podobnou zkušenost s akumulátorem....?

     

    Zdar

    Ahoj, olej si měl vlastní? Nebo jejich? Já byl na servisce minulý týden, stav 26700km, výměna oleje, filtru, kontrola CNG potrubí, ale nečistil jsem klimu a cena 4700kč . Do jakého servisu jezdíš?.. Jinak potíže s baterkou taky nic a to jezdím cca 8km trasy BEZ start/stop.

  4. Tak dnes je to rozseknuté, vyjádření MB je, že zvuk nevadí. Volal mi můj servis, že tam měli náhodou novou octavii 3 po faceliftu a zvuk byl stejný.. kdyby se to prý zhoršovalo bude se to řešit. Tak aspoň info pro ostatní. 

  5. Na benzin jsem si toho nevsimnul, dnes dojizdim nadrz CNG tak poradne vyzkousim i jizdu na benzin. Pak nasledne po dotankovani to prepnuti je bylo popsano vyse.

    Tak uvidime bylo by fajn, kdyby to nic nebylo, ale muj servis rikal, ze to tam byt nema... no zalezi co reknou z MB nechme se prekvapit

     

     

  6. bohužel nemám, je fakt že to půjde jen s těží nahrát, nevím co technici nahráli a budu zvědavý na jejich vyjádření.

    Můj servis k tomu momentálně žádné podrobnosti neví, prý nahráli, odjeli a vyjádří se k tomu. 

    Ale zkusím to nahrát sám a pak uvidíme jestli to bude slyšitelné, nebo ne když tak pošlu.

  7. Tak to co jste napsali odpovida..jak jsem jel ze servisu na benzin cca 15km na plnicku, po naplneni jsem jel ihned na CNG kdezto v pondeli jsem dotankovaval do poloprazdne nadrze a trvalo to tech cca 2-3km nez to preplo na CNG. diky za zkusenosti.

     

    Jeste dotaz ohledne toho piskani po pridani plynu zhruba do 2000 ot, nepozoruje nikdo? Delá mi to pouze kdyz jedu na CNG az po zahrati na teplotu oleje cca 50*C ..Ozyva se to z motoroveho prostoru z prave strany. 

  8. to je jasné, že nejde :-) ..

    teď jsem měl auto v servisu protože po jemném přidání plynu vydávalo pískavý zvuk, vyměnili mi regulátor tlaku plynu, ale zvuk je tam pořád,

    auto je od včerejška znovu v servisu, tak jsem zvědav jak to dopadne. Tak jsem chtěl zjistit jak vám přepíná jestli to nemá něco společného..

  9. Zdravím,

    pánové CNG dotaz, jak vám při natankování plné nádrže CNG přepíná z benzínu zpět na CNG?

    Je možné, že se to chová pokaždé jinak? např. někdy mě ihned po natankování CNG a nastartování svítí zelená kontrolka a jedu tedy ihned na CNG. Jindy musím jet cca 5-7min. než se po natankování plné nádrže CNG přepne z benzínu na CNG.

    Chová se to i stejně, když pouze dotankovávám CNG do poloprázdné nádrže. Má někdo stejné postřehy? díky

  10. nevím, jak je to když prodají auto v Německu a chceš něco reklamovat v ČR, ale v rámci 2 leté záruky mě jako druhému majiteli to vymění, rozdíl je v tom, že auto mám z ČR a reklamuji v ČR. Za zeptáni nic nedáš, běž do servisu a uvidíš.

×
×
  • Vytvořit nový...