Přejít na obsah

Laudin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Laudin

  1. Laudin

    Slabě topí

    Děkuji za příspěvky a rady. Dva týdny jsem jezdil jiným režimem jízdy - neposlouchal PP a nepodtáčel zbytečně. Projevilo se to na zvýšení spotřeby o 0.8 l. Ale to už sem nepatří, to je OT.
  2. Laudin

    Slabě topí

    Děkuji za tvůj názor na clonu. Kombinací několika změn jsem dosáhl toho, že topí dřív. Regulaci teploty vzduchu zvyšuji postupně z modrého až do červeného maxima. Ventilátor zpočátku na stupeň 1, později 2, popř. 3. Po odmlžení minimalizuji ofuk skla, většina vzduchu proudí mimo sklo. Přes město, po rovině, už nejezdím 1500 ot. na čtyřku, ale kolem 2000 pořád na trojku i přes to, že PP mi doporučuje, abych řadil čtyřku. A vnitřní cirkulace taky pomáhá.
  3. Laudin

    Slabě topí

    Za studena motor nikdy nevytáčím zbytečně vysoko. Otáčky 1500 až 1900 mi přijdou v pořádku.
  4. Laudin

    Slabě topí

    Pomohla by clona masky chladiče?
  5. Laudin

    Slabě topí

    Každý den ráno má trasa vypadá asi takto. Průjezd městem, po rovince, tři semafory, což je asi šest minut. Pak jedu po rovině, rychlostí 80-90 km/h. tak 5 minut. Následuje průjezd menším městem, mírně do kopce v úseku 500 m, dále je více méně rovina a tady, po těch 12 minutách už začíná topit.
  6. Laudin

    Slabě topí

    Vyzkouším to. Díky.
  7. Laudin

    Slabě topí

    Ano, má to logiku, když píšeš "zapni více ventilátor". Zkoušel jsem to. Na stupeň 2 je větší průtok vzduchu, ale že by to rychleji topilo jsem nepozoroval, spíše naopak. A když zvolím stupeň 3, tak to trvá ještě delší dobu, než začne topit.
  8. Laudin

    Slabě topí

    Nemám automatiku, pro zapnutí manuální klimatizace mám jen tlačítko a zapínám ji pouze v létě. Kolečko pro nastavení teploty vzduchu ráno dávám na maximum červeného pole. Po krátkém odmlžení čelního skla nechávám ventilátor pak běžet na stupeň 1 a mám zapnutou vnitřní cirkulaci vzduchu.
  9. Půl roku mám Fabii III a vadí mi, jak slabě topí. V tomto zimním období, když ráno jsou teploty lehce pod nulou, teplota vody dosáhne na 90 stupňů po ujetí přibližně 10 km (13 minut), kdy začne trochu topit a po dalších 5 minutách je už znát, že ve voze je trochu příjemněji. Když bylo venku minus deset, tak začala topit až po 20 minutách jízdy. A když už to postupně vyšplhá na těch 90 stupňů, tak stačí trošku volnější jízda a teplota vody padá dolů až o 15 stupňů. Trošku pomohla rada kolegy, takže po nastartování zapínám vnitřní cirkulaci vzduchu. Ráno, před odjezdem do práce nenechávám běžet motor naprázdno, z vícero důvodů (ekologie, spotřeba atd.). Má někdo podobné negativní zkušenosti s topením? Poradíte nějakou vychytávku?
×
×
  • Vytvořit nový...