Přejít na obsah

Horza

Uživatel
  • Počet příspěvků

    260
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    3

Horza naposledy zvítězil 29. Březen

Horza nejvíce like obsah!

Návštěvy profilu

1481 zobrazení profilu

Oznámení Horza

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Very Popular Vzácný
  • Conversation Starter Vzácný
  • First Post
  • Collaborator Vzácný
  • Reacting Well Vzácný

Nedávné oznámení

334

Popularita

  1. Ahoj, tak už to mám taky vyřešené. Postup byl obdobný, jen to nějakou dobu trvalo, servis s tím neměl zkušenost. Přes dírku provedli nátřik kapaliny a je klid. Neuvěřitelné... 😀 IMG_0478 - Trim.MP4
  2. Auto mám taky konečně v servisu a zabývají se právě výše zmíněným pazvukem. Dnes mi volal servisní technik s tím, že jim ŠA dala nějaký postup, snad sundat řemen z alternátoru nebo co. Auto tam bude pravděpodobně 3 dny... Tak to jsem zvědavý, co tam tedy vymyslím, když čtu, že stačí stříknout kapalinu a je po pazvuku.
  3. Ahoj, mám s S IV s DCC+ tlumiči dost podobnou zkušenost, ale i s Kodiaqem. Byl jsem na testovacích jízdách, kde jsem projížděl po stejné trase (která vedla i po panelové cestě) Kodiaq s DCC+ a Superb taky s DCC+, obě auta na 18" kolech a hluk od podvozku byl značný a dokonce pocitově daleko vyšší než v mé OIV s klasickými tlumiči, ale zase je pravda, že mám 17" kola. Ani co se týče komfortu, tak se mi to nezdálo nějak zásadně lepší oporti OIV... Nevím, možná problémy prvních kusů.
  4. Horza

    Škoda Superb 4

    Podle tohoto videa neumí sám změnit jízdní pruh.
  5. Horza

    Škoda Superb 4

    Mělo by být někdy v tomto měsíci po celozávodní dovolené.
  6. Horza

    Škoda Superb 4

    @Petr Svetr Ohledně té záslepky na volantu na pozici asistované jízdy u S4. Zatím tam je u všech výbav záslepka, protože zatím není pro S4 dostupná ta vrcholná verze asistované jízdy jako má například passat B9. Pro Škodovku bude podle mých informací dostupná později, pravděpodobně s novým modelovým rokem.
  7. Díky za radu, až půjdu na servis, tak jim to tam nahlásím.
  8. Zdravím, během zimy jsem začal pozorovat pazvuky od rozvodové části motoru (kladka?). Na podobný zvuk jsem byl zvyklý například i z Audi Q5, kde ale tento pazvuk vždy přestal po zahřátí motoru. Níže přikládám video, které jsem dnes natočil po ujetí 10 km při venkovní teplotě 11 stupňů. Projev pazvuku se trošičku zmírní po ujetí například 50 km na dálnici a opravdovému prohřátí motoru, ale slyšet je stále dost. V druhé OIV s identickým motorem a obdobným nájezdem tento pazvuk nepozoruji. Projevuje se to někomu z vás podobně? Například v O III 2.0 TDI jsem byl zvyklý na pazvuk z olejového čerpadla, který po zahřátí motoru nebyl slyšet. Kód motoru mám DTTC. Díky za reakce. IMG_4932.mp4
  9. Úplně každé Bolero zkušební verzi navigace neumí jako např. mé. Po komunikaci s infolinkou Škody auto jsem se dozvěděl, že to umí pouze Bolera, která se dávaly do aut modelového roku 2022 a pozdější..
  10. Horza

    Škoda Superb 4

    @Clerfayt Záleží, kde a jak je auto provozováno. Například při celonočních přesunech (např. Rakouskem) je za mě tato asistence užitečná. Pro mě největší přínos asistované jízdy je shopnost adaptivního vedení v jízdním pruhu, protože klasický lane assist to v dnešních modelech již neumí a ono například otevření 1,5 litrové lahve plus pití za jízdy bez adaptivního vedení v jízdním pruhu není úplně pohodlné a bezpečné.
  11. Taky občas registruji problém, kdy mi auto nejde zamknout a to aktualizace zásadně neprovádím, vysledoval jsem, že to způsobuje stropní osvětlení, které pouze sníží svou intenzitu, ale nevypne se, tak jak by mělo při zavření všech dveří. V mém případě pomůže pouze otevřít a znovu zavřít dveře od řidiče, případně dveře, které byly zavřeny jako poslední, poté již auto jde zamknout a vše funguje jak má. Je to pouze ojedinělá záležitost, již dlouho se mi to nestalo.
  12. Horza

    Škoda Superb 4

    Superb 4, který byl vystavený na e-salonu měl asi tím pádem ještě starý volant, protože pokud správně vidím dle mých fotek, tak S4 má volant se starým chromovým logem, ale Kodiaq 2 už má dechrom. Na fotkách od @stanmar je vidět, že už i Superb má dechrom logo. Trošku takové srandovní. Mimochodem, nechápu proč zase všechny prezentační auta nemají asistovanou jízdu, ale mají tam záslepku na volantu. I nový Enyaq L&K při prezentačních jízdách nebyl asistovanou jízdou vybaven. To vypadá, že problémy spojené s asistovanou jízdou nejsou stále úplně vyřešeny...
  13. Horza

    Škoda Superb 4

    @Rapid1.0 posun jak v čem, pro mě největší přínos elektrických sedadel je pamětní funkce. Úplně nesnáším, když mi někdo v servisu rozšteluje sedačku řidiče a já se potom dlouho dostávám do původního nastavení. Elektrická bederní opěrka moc nemá reálný přínos a využití.
  14. Horza

    Škoda Superb 4

    Tam bývá elektronicky nastavitelná pouze bederní opěrka z důvodu "masážní" funkce, zbytek se nastavuje manuálně.
  15. Já chapu, že není v silách servisu volat kvůli každé chybové hlášky, která vyskočí, ale zavolat s tím, že se blíží servisní prohlídka/výměna oleje, navrhnout nějaký termín návštěvy a říct přibližnou cenu servisního zákroku v závislosti na tom, co je potřeba podle servisního plánu na autě udělat by mohli. Hlavně pro lidi, kteří auto berou jako starost navíc, by tohle bylo velice užitečné. Zkušenost mám ale takovou, že tady ta "vychytávka" je pouze marketing na Škoda Connect aplikaci. Na druhou stranu chápu servisy, protože na tohle je potřeba další člověk na administrativu jak píše @lucky.jack. No, ale teď jsem si vzpomněl, že litr oleje stojí 700 Kč, takže by tam toho člověka uživili....🤣
×
×
  • Vytvořit nový...