Přejít na obsah

Horza

Uživatel
  • Počet příspěvků

    241
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    3

Vše zveřejněné uživatelem Horza

  1. Horza

    Škoda Superb 4

    Podle tohoto videa neumí sám změnit jízdní pruh.
  2. Horza

    Škoda Superb 4

    Mělo by být někdy v tomto měsíci po celozávodní dovolené.
  3. Horza

    Škoda Superb 4

    @Petr Svetr Ohledně té záslepky na volantu na pozici asistované jízdy u S4. Zatím tam je u všech výbav záslepka, protože zatím není pro S4 dostupná ta vrcholná verze asistované jízdy jako má například passat B9. Pro Škodovku bude podle mých informací dostupná později, pravděpodobně s novým modelovým rokem.
  4. Díky za radu, až půjdu na servis, tak jim to tam nahlásím.
  5. Zdravím, během zimy jsem začal pozorovat pazvuky od rozvodové části motoru (kladka?). Na podobný zvuk jsem byl zvyklý například i z Audi Q5, kde ale tento pazvuk vždy přestal po zahřátí motoru. Níže přikládám video, které jsem dnes natočil po ujetí 10 km při venkovní teplotě 11 stupňů. Projev pazvuku se trošičku zmírní po ujetí například 50 km na dálnici a opravdovému prohřátí motoru, ale slyšet je stále dost. V druhé OIV s identickým motorem a obdobným nájezdem tento pazvuk nepozoruji. Projevuje se to někomu z vás podobně? Například v O III 2.0 TDI jsem byl zvyklý na pazvuk z olejového čerpadla, který po zahřátí motoru nebyl slyšet. Kód motoru mám DTTC. Díky za reakce. IMG_4932.mp4
  6. Úplně každé Bolero zkušební verzi navigace neumí jako např. mé. Po komunikaci s infolinkou Škody auto jsem se dozvěděl, že to umí pouze Bolera, která se dávaly do aut modelového roku 2022 a pozdější..
  7. Horza

    Škoda Superb 4

    @Clerfayt Záleží, kde a jak je auto provozováno. Například při celonočních přesunech (např. Rakouskem) je za mě tato asistence užitečná. Pro mě největší přínos asistované jízdy je shopnost adaptivního vedení v jízdním pruhu, protože klasický lane assist to v dnešních modelech již neumí a ono například otevření 1,5 litrové lahve plus pití za jízdy bez adaptivního vedení v jízdním pruhu není úplně pohodlné a bezpečné.
  8. Taky občas registruji problém, kdy mi auto nejde zamknout a to aktualizace zásadně neprovádím, vysledoval jsem, že to způsobuje stropní osvětlení, které pouze sníží svou intenzitu, ale nevypne se, tak jak by mělo při zavření všech dveří. V mém případě pomůže pouze otevřít a znovu zavřít dveře od řidiče, případně dveře, které byly zavřeny jako poslední, poté již auto jde zamknout a vše funguje jak má. Je to pouze ojedinělá záležitost, již dlouho se mi to nestalo.
  9. Horza

    Škoda Superb 4

    Superb 4, který byl vystavený na e-salonu měl asi tím pádem ještě starý volant, protože pokud správně vidím dle mých fotek, tak S4 má volant se starým chromovým logem, ale Kodiaq 2 už má dechrom. Na fotkách od @stanmar je vidět, že už i Superb má dechrom logo. Trošku takové srandovní. Mimochodem, nechápu proč zase všechny prezentační auta nemají asistovanou jízdu, ale mají tam záslepku na volantu. I nový Enyaq L&K při prezentačních jízdách nebyl asistovanou jízdou vybaven. To vypadá, že problémy spojené s asistovanou jízdou nejsou stále úplně vyřešeny...
  10. Horza

    Škoda Superb 4

    @Rapid1.0 posun jak v čem, pro mě největší přínos elektrických sedadel je pamětní funkce. Úplně nesnáším, když mi někdo v servisu rozšteluje sedačku řidiče a já se potom dlouho dostávám do původního nastavení. Elektrická bederní opěrka moc nemá reálný přínos a využití.
  11. Horza

    Škoda Superb 4

    Tam bývá elektronicky nastavitelná pouze bederní opěrka z důvodu "masážní" funkce, zbytek se nastavuje manuálně.
  12. Já chapu, že není v silách servisu volat kvůli každé chybové hlášky, která vyskočí, ale zavolat s tím, že se blíží servisní prohlídka/výměna oleje, navrhnout nějaký termín návštěvy a říct přibližnou cenu servisního zákroku v závislosti na tom, co je potřeba podle servisního plánu na autě udělat by mohli. Hlavně pro lidi, kteří auto berou jako starost navíc, by tohle bylo velice užitečné. Zkušenost mám ale takovou, že tady ta "vychytávka" je pouze marketing na Škoda Connect aplikaci. Na druhou stranu chápu servisy, protože na tohle je potřeba další člověk na administrativu jak píše @lucky.jack. No, ale teď jsem si vzpomněl, že litr oleje stojí 700 Kč, takže by tam toho člověka uživili....🤣
  13. Já když jsem měl problém s vadným olejovým čidlem, tak se mi také nikdo neozval. Druhý den jsem volal do servisu s tím, že na mě vyskočila chybová hláška a servisní technik: "Jo, já o všem vím.", takže podlě mě ne všechny servisy volají zákázníkům. Je pravda, že v případě O4 by každý servis musel mít své call centrum, protože minimálně jednou týdně na mě vyskočí hláška Front Assist nedostupný, která po nějaké době sama zmizne..
  14. Ano, tento problém mě také trápí v mé OIII. Řešení nevím, ani jsem jej nějak nehledal, dělá mi to opravdu velmi ojediněle. Pro nastavení správného času mi vždycky stačilo deaktivovat a poté aktivovat položku "Nastavit automatický letní čas". Jen tak na okraj, stejný problém jsem měl i ve svém Golfu, kde jsem měl Composition media - Bolero, takže chyba nebude jenom u Amundsenu a Škody.
  15. Dlouhodobý provoz, většina na dálnici - 3 000 km dovolená v Chorvatsku, 2 200 km Dolomity.
  16. Horza

    Octavia IV FL

    Premiéra Octavie IV facelift - únor 2024 Zdroj: https://www.autorevue.cz/zname-data-premier-klicovych-novinek-skody-elroq-a-omlazena-octavia-jsou-blize-nez-myslite
  17. Nevím, na kolik tomu ten tvůj kamarád rozumí, ale dle mých informací žádný plovák v nádrži ADBlue není, nachází se tam ultrazvukové senzory, které budou v lepším případě špatně nakalibrované, případně vadné a poté nezbývá nic jiného něž výměna komplet celé nádrže.
  18. Zvláštní, tím pádem je to prostě kus od kusu a měl jsem zrovna štěstí na perfektně fungující kus 🙂 Kdyby takhle fungovaly všechny O4...
  19. @Bubaq A jen taková hloupá otázka, nevím jestli už zde bylo řešeno, ale máš měněné čelní sklo nebo již prováděnou kalibraci kamery? Možná to bude mít v případě matrix funkce vliv. O4 MR2023, kterou jsem jezdil neměla za sebou žádnou škodní událost / kalibraci kamery nebo senzorů, vše tak již bylo nastaveno z fabriky. Já, na své 2021 již mám výměnu skla za sebou.
  20. Přidám zde moji zkušenost a porovnání matrix světlometů v O4 MR 2021 x 2023. MR 2021 - fungování matrixů se dá označit za cirkus, světla stínují i sebe menší značku přikazující maximální povolenou rychlost (někdy i označník kilometrů), fungují nejistě a strašně zmateně. Světla tím, že se snaží všechno vystínit akorát rozptylují řidiče - neustále pohasínání jednotlivých segmentů. MR 2023 - světla vůbec nevystínovávají běžné dopravní značky, maximálně velké návěsti na dálnici, celková matrix funkce funguje velice dobře - nikdo na mě za celou dobu neblikal. Funkčnost těchto světel je tedy v noci z pozice řidiče přesvědčivá a jízda příjemná. Vykrývání okolního provozu na dálnici bez problému. Z mého pohledu je evidentně použit v novějších MR jiný/lepší software pro matrix funkci.
  21. Zdravím, celý infotainment by měl jít přenastavit bez problému do češtiny.
  22. Reálné zkušenosti sice nemám, ale tohle jsem našel k tomu pružnému zrychlování.
  23. Horza

    DCC

    Říká se cca 120 tis km
  24. Horza

    Škoda Octavia IV

    https://www.youtube.com/watch?v=IH-ut5s1O78 1.5 TSi e-TEC a zamlžená přední světla
  25. Ahoj, mám iPhone 11 Pro a Amundsen. Občas je se spojením problém, ale jinak funguje.
×
×
  • Vytvořit nový...