Přejít na obsah

Roman 105L

Uživatel
  • Počet příspěvků

    178
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Roman 105L

  1. Tak to zatim vypada ze to byla zatuhla regulace na turbu. Nastrikal jsem na ni WDcko a rozhybal a jak se najednou hybe. Tak snad to vydrzi nej. patek.
  2. Mam uplne stejny problem do puntiku. Ventily,hadicky nove a ve CT jdu zkusit prehrat cip zda to pomuze (mam ho tam 14dni a ted to zacalo zlobit) a pak uz jen repas turba. Co to je ten ociloskop?
  3. Mám 01/2001 ( eleganc ) a také nemám kontrolku dveří. Na Fabce téhož roku jsem ji mněl, tak mně to tu tr. chybí.
  4. Tak čidlo šlape, kabeláž také v pořádku. Tak to asi bude v tom climatriniku nebo nějaké říd. jednotce. To už budu muset nechat servismenům asi.
  5. Díky mockrát za vyčerpávající radu. V týdnu se na to hned vrhnu.
  6. Bylo myšleno, jako že když odpojím baterku ( 15min ) a znovu zapojím tak teplota pořád stejná. VAG ukazuje tutéž teplotu. Ale ten to bere ty údaje z čidla stejně tak jako PP, né? prej má PP a Climatronik každej svá čidla. tak nevím.
  7. Ahoj, najednou mně přestal na OI, 2001 šlapat venkovní teploměr. Mnění se hodnoty jak kdy, většinou mezi 7-10C. Ukazuje jak na PP tak na Climatroniku stejně. Po odpojení čidla teploty ( v nárazníku ) se teplota ani nehne ani po odpojení baterky ( pořád ukazuje ). Neni někde jinde ještě nějaké čidlo? Budu vděčnej za každou radu, Díky
  8. Roman 105L

    Z boku

    Z alba Bejbyna

  9. Roman 105L

    Ze zadu

    Z alba Bejbyna

  10. Roman 105L

    Introš

    Z alba Bejbyna

  11. Take se pridam k danemu problemu. Jednou za 2 mesice mne to taky skubne. EGR vymnenen, vycisten vcetne potrubi a nic. Olej po prechodu z 10W40 na 5W40 min zere ale nic se nezmnenilo.
  12. Mam ten samej problem a uz to neresim. Peru se stim asi pul roku. za tu dobu jsem zjistil ze mne to dost ovlivni tank.palivo napr. jsem tankoval porad na Shelce a kazdy tyden se mne to rosvitilo i obden kolikrat. ted jezdim na benzinu a objevi se to jednou do mesice. Cistil jsem celej EGR vcetne celeho potrubi (strasna prace se k tomu dostat a bylo total zasrany). A vypipne mne to tu chybu vzdy kdyz brzdim motorem ve vysokych otackach, tak to asi nepobere ten tlak. Ale jak jsem to tak studoval tak je to taky detska nemoc 16V. A co se tyce oleje tak po prechodu z 10W40 na 5W40 mne to zere tak cca 2l oleje.
×
×
  • Vytvořit nový...