Přejít na obsah

Krt333k

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Krt333k

  1. Krt333k

    Devil eyes

    Byl sem z toho tak rozlazenej, že sem to ani nefotil. Dneska sem to poslal na reklamaci tak uvidíme co z toho vyleze. Každopádně předpokládám, že si je nechám, zkusím to seřídit a uvidím co to bude dělat, mají na to 30 dní takže pak se uvidí, když už nic tak budu aspoň pokusnej králík a budu Vám poskytovat info. Jinak ty diody sou i přes den vidět celkem slušně, když vezmu v potaz že zastávají funkci parkovaček, který v origo pomalu ani nevidíte tak se to dá. Jinak jestli o nich někdo uvažoval tak bych je potom všem co sem stím prodělal a stím jak sou řešený moc nedoporučoval. Nakonec jestli neprodělají nějaký změny je za chvíli nebude mít každá fabie, protože je to risk Ale co dal sem se na vojnu budu bojovat nejsem ten typ co by hodil flintu do žita. Ostatně člověk může v životě ztratit daleko víc než 6tis. za světla...
  2. Krt333k

    Devil eyes

    Jinak tímto bych chtěl oficiálně poděkovat Lugovi za pomoc a za to, že si našel čas to rozhodit.
  3. Krt333k

    Devil eyes

    Tak sme to s Lugem rozebrali na nic sme nepřišli hodili sme tam zpátky origo stím, že to vyreklamuju. Dojedu domů čistím světla a koukám na to jako blázen. Nikdo z nás na to nepřišel, jelikož se s takovým řešením asi ještě nesetkal, jak v servise tak dneska. Výškově se potkávačky seřizují tím že se kroutí s motorkama na naklápení světel nahoru a dolů - tzn. motorek zapadne do bajonetu a podle toho jak se stím dál kroutí se seřizuje výška - nu což připadám si jako pitomec, ale nemění to nic natom, že je budu reklamovat jelikož nejde vyndat blinkrovka z levýho světla protože je to špatně vylisovaný. Pro názornost seřizování foto: http://img214.imageshack.us/i/img1593.jpg/ P.S. nakonec měl prodejce pravdu, že v servise nebyli asi dostatečně odborní :-)
  4. Krt333k

    Devil eyes

    Tak nevím pánové, jestli Vám sem nějaké fotky dám. Zkusím potlačit rozhořčení a napsat jak se věci mají. Jak prodejce na svých stránkách píše je nutné světla nechat namontovat v odborném servisu - fabii mám jen krátce a než abych se v tom vrtal a něco zmrvil a neplatila mi záruka raději sem tedy do servisu zajel. Nejdřív se divili jak to, že je potkávácí světlo jinde než uprostřed, ale obavy, že to bude svítit blbě se vyvrátily při seřizování světel tím, že potkávačky opravdu vykreslují takový světelný kužel jaký mají. Co je ale horší je to, že velké seřizovací šrouby, které na světle jsou, slouží k seřizování dálkových světel. Něco čím by se dala seřizovat čočka v potkávačkách hledali marně - výsledkem je to, že pravé světlo je usazeno jinak než levé, aby svítilo jak má a levé světlo přes veškerou snahu svítí citelně výš (při nasvícení na zeď je rozdíl hooodně vidět). Aby toho nebylo málo, po návratu domů zkouším světla v garáži a ejhle pravé světlo na dálkové nesvítí - omyl svítí ale parabola ve světle je uvolněná a zapadlá nastranu. Volám tedy do obchodu kde jsem světla koupil a po výčtu vad zjišťuji, že sad světel prodávají denně 5-7 a ještě si nikdo nestěžoval a já jsem jediný. A také že světla jdou bez problému seřizovat a asi odborný servis nebyl až tak odborný. Sám nevím co si teď myslet při pokusu seřídit čočku jediným vhodným šroubem, který se naskýtá šlo levé světlo při otáčení šroubem doleva a doprava a pravé světlo stejným šroubem nahoru a dolů. Také se mě prodavající dotázal jestli mám zapojené motorky naklápění - ano mám. Takže teď co vyndat světla namontovat origo a poslat světla zpět, aby mi poslali jiné, následně zkoušet namontovat a všechny tyto změny platit? Peníze mi nevrátí až po 3 opravách či výměnách tuším. Pánové v servisu nevěřícně kroutili hlavou nad tím že něco takového vůbec má homologaci. A já teď nevím co dělat a kde je chyba.
  5. Krt333k

    Devil eyes

    Zdravím Vás pánové, jelikož se mi desing světel opravdu líbí nakonec jsem neodolal a objednal jsem je. Od pátku jsou doma v pondělí jdou na auto tak se pokusím vyfotit jak teď svítí origo nejspíš asi na stěně garáže a pak jak svítí devily. Abych se přiznal mám trochu strach z toho jak to bude svítit. Nejezdím jen přes den takže doufám že to snad bude ok. Jinak co se zpracování týče, evropská homologace a výroba made in Thaiwan čili blinkrová žárovka na levém světle jde poněkud hůř ven, ale stím se dá pohrát ubráním výlisku, jinak patice na blinkrové žárovky taky žádná sláva, nějak se jim to nepodařilo trefit. Vracet je nebudu, jelikož se obávám že kdyby mi je vyměnili přijdou jiný s jinejma mouchama a tohle se ještě dá akceptovat. Budu se snažit to nějak důstojně nafotit, snad Vám tím pomůžu a ulehčím volbu zda je koupit či nikoli
  6. Jo díky moc vypadá to že je to ono. Máš pravdu chtěl sem vědět jak to vypadá. A k tomu výroku že křídlo na Fabii vypadá komicky asi ho tam ani dávat nebudu ovšem zajímalo by mě u kterého auta podle tvého rize funkčního pohledu na věc křídlo komicky nevypadá. V dnešní době má nějaký křídlo každý 5tý auto, Oktávky, Golfy a já nevím co všechno a u těch to zcela jistě funkci neplní. Takže to znamená že komu se na autě křídlo prostě líbí má automaticky auto pro smích?
  7. Ahoj jo máš pravdu stala se chybička ale není to octavia combi ale fabia combi jak sem to stahoval tak sem se překlikl teď sem se na to díval ale na HTB vypadá to křídlo úplně stejně. Jinak kdyby měl někdo tipa třeba na jiný dobře vypadající budu rád :-)
  8. Zdravím Vás, nenajde se někdo kdo by měl tohle křídlo na své Fabii? Hledam jsme po netu foto jak vypadá na autě ale marně, kdyby ste ho někdo měli na svém miláčkovi hoďte sem prosím nějaké fotky zajímal by mě celkový dojem což z téhle fotky poznat nejde. Předem díky.
  9. To mám kde jezdit budu jezdit to Brno a tak, ale taky budou dny kdy nebudu do Brna muset a třeba jeden tyden v tom měsíci najedu jen 30km po okreskách. Protože už pár lidí mi říkalo že když se jezdí málo tak se něco zanáší ale nevím co a nevím co je to pro ně málo jezdit no. A kdybych jel ty 2km tak pojedu tam otočim to jedu zpátky a jednou za den. Jsou to sice hloupé otázky já vím ale je to pro mě docela dost velká investice i když si nechávám i rezervu na opravy nechci nic uspěchat snad mě chápete.
  10. Taky mi pořád vyhrožujou že když stím TDíčkem budu jezdit míň tak se mi bude neustále něco zanášet atd. To jako když nikam nebudu potřebovat nikam tejden zajet jen 2km sem 2km tam po okresce tak to odrovnám nebo co? Nebo když budu jezdit míň?
  11. Stím výkonem sem to myslel tak že nehodlám třeba skočit do 1.2 v benzínu. Nemusím jezdit jako závodník ale někdy není špatné rychlejší svezení a když na to šlápnu chci aby to jelo a nedusilo se mi to někde do kopce. Jinak co stím autem najedu počítám 3x týdně Brno a zpátky to je 60km tam 60 zpátky 120kmx3 to máme 360km týdně dálnice, tak 100km po okreskách a 20km město. To máme za měsíc připočteme li i nějaký nenadálý události něco kolem 2500km za měsíc.
  12. Zdravím Vás pánové, chci Vás poprosit o radu. Zvažuji koupi vozu Škoda Fabia, mé finanční možnosti jsou omezené a horní hranice se pohybuje kolem 180tis +/-. Fabie je pro mě kompromisem ustoupil jsem ve volbě značky vozu z čeho však slevovat nechci je krapet toho výkonu :-). Jak se říká co člověk to názor, byl jsem rozhodnut pro motor 1.9TDi avšak většina lidí mě od něj zrazuje - spotřeba, využití jen na dlouhé trasy atd. Jediná další varianta je 1.4 16V (74kW). S dieslem zkušenosti nemám, proto bych Vás chtěl požádat o radu, své zkušenosti s 1.9TDi jeho klady a zápory a taky s 1.4 16V. Mě osobně to stále více táhne k TDíčku to už sem si šoféroval a se svezením spokojenej. Jediné co vlastně opravdu řeším je spotřeba. Auto mi bude muset nějaký ten pátek vydržet a peníze jsem dával dohromady horko těžko proto nechci nic uspěchat abych potom nelitoval. Za Vaše názory, rady a připomínky předem děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...