Přejít na obsah

lejopold

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil lejopold

  1. Zdravím

    Taky jsem řešil zda diesel nebo Tsi. Měl jsem předtím VW Caddy 2,0 SDI a po svezení s TSI 1,2 77 jsem šel do benzínu. Mám ji zhruba jeden rok a asi 20 000 km zatím bez problému. Často čtu toto forum, protože tu hodně píšete o různých projevech tohoto motoru. Je pravda, že i mně se občas stává při startu hrčivý zvuk motoru z rozvodů - asi vteřinu. Samo, že se mi to nelíbí. Beru to jako součást tohoto motoru. Když to bude hlučné i v tahu, zvýšený volnoběh či stálý jev určitě se tomu budu věnovat více - ještě mám rok záruky. Pokud vím potíže se studeným startem a hlučností rozvodů měly problémy i jiné značky. Např, Alfa, Vaz, mercedesy apod. Jsem sice automechanik, ale již tolik neopravuji ale o techniku se zajímám neustále. Viděl jsem již i starý vyměněný řetěz, napínací lyžiny ale hlavně hydraulický napínák. Pracoval jsem u Mercedesu a tam se kdysy řešily podobné problémy(neberme v potaz jakost materiálu) ale časem začly řinčet rozvody (řetězové) a na vině byly hydraulické napínáky. Můj skromný úsudek a návrh by byl ten, že pokud by chtěli pánové zachránit současný neutěšený stav reklamací na chrastícimi řetězy, měli by hlavně vyřešit napínák podobně jako u Mercedesu. Zcela jednoduchou, mnou viděnou úpravou, vložit do napínáku zpětný ventilek tlaku oleje, podobně jako u MB, kdy po odstavení vozidla a nulového tlaku oleje, nemohlo dojít ke zpětnému stlačení pístku napináku vlivem tlaku řetězu přes vodící lištu. Přesně tato závady se stávala u starších typů motorů MB a následného šramocení řetězu. Pokud došlo k banální výměně napinacího pístku s novým zpětným ventilem a nedocházelo k zasunutí napináku od řetězu motory byly neustále tiché i při vysokém nájezdu km.

    Mě samozřejmě také zastihlo svolání a výměna plechové podložky, bohužel u mne se to projevilo hlavně tím že mi posunuli náběh tlaku turba a tím mi změnily zásadně onu vlastnost motoru, že mi auto šlo nádherně za plynem od nízkých otáček a to byla hlavní věc, proč jsem si tento vůz s tímto motorem kupoval. Už to tady myslím někdo popsal a já to potvrzuji - při převzetí auta při rozjezdu jsem na každé křižovatce kontroloval zda nemám zataženou ruční brzdu. Takovýto byl rozdíl s nahráním nového software.

    Dohadovali jste se zda má jeden řetěz nebo dva. Pokusím se zde dodat vcelku pěkný přehled celého motoru. Hodně to napoví o konstrukci.

×
×
  • Vytvořit nový...