Přejít na obsah

T11Mastr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem T11Mastr

  1. Zkoušel jsem se při tom lupnutí fyzicky dotýkat tlumiče i pružiny a nejde od něj jakákoliv vibrace. Jde od toho serva. Takže mi horní uložení vůbec nedává smysl. To bych musel cítit jak ten tlumič přeci poskočí.
  2. Díky moc! To jsem třeba vůbec netušil. @spirito kolik už s tím takhle máte bez problému najeto? Jinak auto jsem kupoval před rokem jako ojetinu a je dost možné, že to lupalo už tehda, jen jsem si toho prostě rok a půl nevšiml páč do plného rejdu prostě točíte málokdy + věčně máte zaplé třeba radio. Teď jsem si toho všiml až při parkování na hodně složitém místě, kde jsem měl stažené okýnka (tzn slyšel jsem to i z venku) a když už jsem jednou uslyšel. Už to pak slyším i vevniř :D
  3. Pánové já se moc omlouvám, ale už druhý comment je vidět, že si ten dotaz nikdo pořádně ani nepřečet. V prvním příspěvku píšu: "Podle infa tady na foru jsem čekal, že bude začínat odcházet homokyneťák, axiální táhlo nebo horní ložisko nad tlumičem, ale teďka jsme s kolegou co spravuje auta (nedělá řízení) na rampě zvedli a zjistili, že ten zvuk tam při vypnutém motoru není a celé točení probíhá v pohodě". Takže jsme samozřejmě horní uložení (a ložisko v něm) hned zkoušeli a zjistili, že od něj jde při točení žádná vibrace ani zvuk a nejde... Ani od uložení ani od pružiny. Zkusil jsem googlit podvozek Octy (snad je správný) páč ten svůj vyfocený nemám nicméně lupnutí vychází z té zakroužkované "věci" (nejspíš servomotorek) nebo z jejího bezprostředního okolí a vždy jen při nastartovaném motoru (horní uložení by lupalo bez ohledu na nastartování). A můj dotaz zní: 1. Setkal se s tím někdo? 2. Řešili byste to, nebo neřešit a jezdit dál?
  4. Samozřejme jsem si toho všiml při pomalé jízdě na 1 popř zpátečce při parkování... točením na místě to akorát ve videu logicky demonstruji (tady točí přítelkyně, ale samotnému mi z točení na místě bylo velmi nepříjemně). Každopádně ozývá se to i kdyz jedu a točím na parkovišti. V jiných situacích než na parkovišti auto snad téměř nedávám do plného rejdu. A v pohybu by se toto asi dost špatně natáčelo... Takže to skutečně není "můj styl" takže bych prosil spíš o nějakou konstruktivní radu místo planých keců a moralizování díky. Dělá to stejný zvuk i když je to zavěšené na rampě a kola jsou ve vzduchu a žádný nápor, který popisujete na nich tedy není (rampu jsem samozřejmě v době zjištění po ruce neměl a proto posílám video z dovolené na místě, které jsem poslal i mechanikovi tehda).
  5. Zdravím, mám octu 3 1.2 77kw 2014 ročník a na dovolené jsem si (hlavně při složitějším parkování kdy točíte plný rejd v pomalé rychlosti) všiml, že se mi ozve 1 kovové lupnutí vždy když dám plný rejd doprava úplně těsně před maximálním natočením kol. A ozve se mi většinou ve stejném místě i hned znova když jdu kola zatočit zpátky na střed. Podle infa tady na foru jsem čekal, že bude začínat odcházet homokyneťák, axiální táhlo nebo horní ložisko nad tlumičem, ale teďka jsme s kolegou co spravuje auta (nedělá řízení) na rampě zvedli a zjistili, že ten zvuk tam při vypnutém motoru není a celé točení probíhá v pohodě. Začne se vždy ozývat až po nastartování a podle poslechu sluchátky to vypadá, že jde ze servomotorku umístěného kousek od pravého kola cca pod spolujezdcem. Může být na tom servu jen něco povolené? Myslíte, že má vůbec smysl to řešit a nebo to mám zatím ignorovat? Při samotné jízdě a řízení nepozoruji nic nezvyklého akorát prostě vždy slabé lupnutí na plný rejd. Přidávám video Předem díky Lupnuti_rizeni.mp4
  6. Tady ještě obrázek pro vysvětlení jak jsem uvázal ty provázky na vodícím kovu. Pak jsem nasadil ty 2 šprušle na vodící kov a provázky napnul a uvázal na protilehlém zůženém konci šprušle. Takto kovové vodítko na těch dvou šprušlích drželo, nepadalo a daly se tedy pomocí šroubováku vsadit ty další 3, které se dají nasadit do vodítka zhora.
  7. Pro lidi co by to řešili vyřešil jsem to! přivázal jsem pod ta 2 uzavřená očka na vodícím kovu provázky, nastrčil je na příslušné "šprušle" mřížky a napnul ten provázek a uvázal na druhém konci každé šprušle. takto jsem vsadil ty 2 šprušle, které se jako jediné nenasazují zhora a provázek zajistil, že u nich kovové vodítko drželo (pnutím toho provázku). Pak jsem s pomocí šroubováku nasadil zbylé šprušle co jdou nasadit zhora a nakonec když to celé bylo vsazené a uzavřené, tak jsem ty pomocné provázky odstřihl manikůrními nůžkami. Celé toto řešení s provázky zabralo max 20 min (ale než jsem se k němu dopracoval to bylo pár hodin :D tak snad vám to ušetří čas).
  8. Zdravím, podařílo se mi při výměně spínače výstražných světel vysypat levou středovou mřížku u řidiče. Nic není rozbité, ale nejsem za boha schopen i složit zpět. Jelikož je v ní takový malý vodící kus kovu (viz foto) pro jedotivé příčky v mřížce a já prostě ani po několika hodinách nejsem schopen ho nasadit na všecky najednou aby byly propojené. Je na to nějaký speciální griff a nebo to prostě neudělám a musím koupit nový výdech? Předem díky
×
×
  • Vytvořit nový...