Přejít na obsah

V. galovič

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil V. galovič

  1. dopadlo mu to dobře, svíčky vyměnil za NGK a jezdí mu to jako drak. U tebe, co se týče těch otáček, by to mohla být škrtící klapka. Ta závada, co popisuješ, je taková divoká.

    Co tam máš za svíčky? Pokud nevíš, ani nevíš kdy byly měněny, tak je vyměň a od toho se odraz dál.

    Vlastně jsi nenapsal , co máš za motor

    zkusíme svíčky a uvidíme...motor mám 1,6 GLX i

    tak to byla škrtící klapka společně s váhou vzduchu

  2. Zdravim vsechny,

    mam docela velky problem. Nedavno jsem v bazaru koupil model 1.6i - Kombi, Ambiente, 2001, AVU. Cca 140 tis. km.

    Po cca 1 mesici provozu se z niceho nic objevila nasledujici porucha. Nastartuji v pohode ujedu cca 15 km a najednou z niceho nic motor nahle vysazuje, skube a ztraci vykon (z prostoru za volantem se ozyva cvakani nejakeho rele - podle toho poznam, ze se objevil tento problem a dale sviti kontrolka ASR). Pote jiz nedojedu, musim nechat auto chvili stat, pak nastartovat (nekdy to jde nekdy ne) a hodne mu pumpovat benzinu aby vubec alespon trochu jelo (takto jsem schopen maximalne dojet nekam do servisu, na parkoviste apod.). Tento problem me zastihl jiz nekolikrat. Po navsteve servisu se problem docasne ztratil (cca 1 mesic pote jezdilo v pohode) vymenou teplotniho cidla na chladici soustave a vycistenim el. rozvodu (doufal jsem, ze se to tim definitivne vyresilo). Problem se projevuje jakoby motor nasaval nekde vzduch a nebo palivove cerpadlo neprivadelo palivo (ale muze to byt docela neco jineho).

    Diagnostika pote ukazuje snad vsechny chyby, vcetne chyb na hlavach valcu, vstrikovacich ventilech apod. Navic jiz neukazuje problem cidla (nevim jestli tam ted vubec je :-). Podle servisniho technika se ve vetsine pripadu jedna spise o dusledky nejake 1 priciny. Dale jeste odpocatku ukazuje problem Lambda sonda.

    Problem se zatim objevil vzdycky pri horkem letnim pocasi (ale pak uz to delalo porad :-(

    Prosim, nemate nekdo za sebou podobny problem, vubec nevim co s tim, s timhle autem se neda normalne fungovat, pri praci apod. :-(

    Je mozne ze by to delala Lambda sonda, nejaka netesnost motoru, olejove vany apod. ?

    Budu vdecny za kazdy namet...

    mám defakto stejný problém asi tejden. Když stojím, tak na neutrál, mi většinou začnou lítat otáčky mezi 800-1300 a poté i kolikrát motor zhasne. Za jízdy zase třeba ztrácím výkon, potom mi to zase cukne a nahodí výkon a tak to jde při všech rychlostech (není mezitím delší prodléva, vše jde hned po sobě). Dneska jsem se dokonce nedostal nad 4000 otáček i když jsem držel plyn na doraz. Prostě zlo. Diagnostika nezjistila žádnou závadu.

    Mám podezření-mohlo by to být filtr palivové nádrže, škrticí klapka, svíčky???

×
×
  • Vytvořit nový...